推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-16 13:33 發表
955 ,暫停了 6星期,仍在觀察中,下月初帶太太到 Dr Ho 再檢查,希望她沒有生疣。
看過一些綱站, 疣在頭3個月發病率是75%, 2年唔出會被自身抵抗力消滅的, 希望你們比心機一渡過

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-21 18:50 發表

我都係! 唔知點算!宜家D白皮都未甩晒,因為病患好易損! Dr ho 話 d 個位好易復發。但宜家我感覺好似又有一粒硬地生番出黎。 Dr HO 叫我三星期返去睇,都唔知等唔等多三星期先返去好!
要的!

等舊傷口好番(約3weeks) 才冷凍

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-2-21 21:39 發表

今日就係去 Dr. Ho 睇報告, 但又驗唔到有菌

我唔知要醫幾耐, 要洗幾多錢 .....
以前看書, 停3個月奶, 奶類製品, 甜食, 你試下

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-22 17:14 發表
我前幾日冲涼個時發現有一條尖尖地既肉粒(約3mm) 之後小心弄掉跟住流血and 陰徑部份有一肉色粒約(1mm) , 第日就立即睇皮膚科醫生佢話係椰菜花~~

我而家真係好灰好開心 , 好在而+冇女朋友 but 以後點同 ...
唔好咁灰, 有時間上黎交流下

引用:
原帖由 95555052 於 2009-2-24 01:56 發表

以前看書, 停3個月奶, 奶類製品, 甜食, 你試下
謝謝呢位師兄

我就黎痴線, 好煩 ....

DELETED.....................

我睇左Dr.TAM   唔知有冇師兄睇過佢後好番呢? 佢同我查左d啡色藥水睇可下可否那死佢  而家紅左一部份 但佢d態度都幾求其...   d  蕉都冇左  我e+ 搽緊CHLORHEXIDINE GLUCONATE消炎 (好似淺紫透明)and 搽FUCIDIN CREAM (白色) and 食緊消炎藥      我好想睇佢a ....   你地好多個都話佢好醫得 and 好人

引用:
原帖由 95555052 於 2009-2-24 01:58 發表

唔好咁灰, 有時間上黎交流下
多謝你ar 95555052師兄  

我而家好d 喇     see 左好多post 有師兄話可以斷尾 but  see 左敢多post 都揾唔到Dr.Ho地址...

我好想有番正常既性生活同結婚生仔..... 但而家要8年抗戰先..

相關搜索目錄: 結婚

婦科醫生的答案

我的男伴最近感染了性病疣,即是有hpv病毒。兩個月前我做過柏氏抹片檢查,結果顯示係no hpv。我地好肯定雙方都是對方唯一性伴侶,咁我想問, (1)我男伴治好之後,是否終生都帶有此病毒?可以清除嗎? (2)如不能清除的話,我們持續性行為,我是否一定會受感染? (3)如果只有男方受感染的話,會對我將來懷孕有影響嗎?bb會否帶有病毒? 謝謝解答!!

1. No. There is no way to eradicate the HPV virus.

2. Yes, if you don't use condom.

3. You will very likely be infected. But if there is no active disease at the time of birth, there is no risk to the baby.

婦科醫生的答案 2

Dr Chan:

(1) 咁將來醫好後要如何預防呢? 全時間用安全套?

(2) 若將來都唔一定可以避到 (因為已有 HPV) 咁係唔係即係將來做柏氏一 check 到有又再做手術 (e.g. 切掉受感染細胞), 咁成日一有又切的話, 對手體有冇乜唔好既地方呢...?? e.g. 會唔會越成日感染身體情況會越差呢 (e.g. 因為之前感染過所以再感染既速度會快左, 程度會深左, 之類?)

(1) If you have a stable sexual partner, and he does not have any other sexual partners, then the types of HPV that you both are sharing will not change. In this context, you do not have to use condom.

(2) Yes, if the abnormality is severe, you will need another surgery. HPV will not 'weaken' your body. It has no effect on your immunity. 成日感染 has got nothing to do with 身體情況會越差.

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-23 15:58 發表

係架, 如果細公司就一定問添.
大既可能叫你去做BODY CHECK..
咁BODY CHECK 又會有O個D 問題.

即係唔會有私隱的其實. 講就無敵. 唔知有冇師兄有辦法
最大問題是公司一定CHECK到.私家醫生有機會CHECK唔到.政府100% CHECK到.

相關搜索目錄: Body check

小弟之前的應該沒有再覆發.所以是會好的.希望各位相信.

沒有錯,我是樓主.我又回來.因我患病了.

現在有另一樣.今天去看15樓,醫生說應該是非淋至前列腺炎.因只是尿頻+腿根痛.........自己估計醫好非常漫長

引用:
原帖由 95555052 於 2009-2-23 17:37 發表
曄! 多鬙怞h人上!
3年多了.在XOCAT總瀏覽人次裡這題目排第七位有25萬人次瀏覽,相信是全香港這類題目最多瀏覽人次.

stanleysex
小弟我回來了.今次我的CASE可能很難搞.但我相信希望與明天會更好.

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-24 05:04 發表
我睇左Dr.TAM (紅磡)  唔知有冇師兄睇過佢後好番呢? 佢同我查左d啡色藥水睇可下可否那死佢  而家紅左一部份 但佢d態度都幾求其...   d  蕉都冇左  我e+ 搽緊CHLORHEXIDINE GLUCONATE消炎 (好似淺紫透明)and 搽FUCIDI ...
這題目的頭段stanleysex兄就是看DR.TAM.DR.HO是醫德好.唔似某些醫生獅子開大口.

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-23 15:39 發表

敢我揾個名岩 ma     ?     惠豐中心?

我  only  找 一個X 家强醫生係將軍澳  不過我覺得唔係....
DR.HO在將軍澳某醫療集團有掛單.只限星期六下午看診.

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-2-24 19:55 發表
小弟之前的應該沒有再覆發.所以是會好的.希望各位相信.
Tony兄:
咁你好返咁耐, 有無不用袋同生BB?
你女人有無感染?

你又仲乜事發炎?
去玩野到定點?

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-2-23 23:39 發表

敢我揾個名岩 ma     ?      
教左你搵, 你M到就不好乜都打哂出來.
版主出聲你就...
個d野快d del哂佢啦.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-24 13:35 發表

Tony兄:
咁你好返咁耐, 有無不用袋同生BB?
你女人有無感染?

你又仲乜事發炎?
去玩野到定點?
我一向沒有女人,大家都知道.

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-2-24 19:58 發表
現在有另一樣.今天去看15樓,醫生說應該是非淋至前列腺炎.因只是尿頻+腿根痛.........自己估計醫好非常漫長
i sorry to hear you got 非淋至前列腺炎, i got it before
can you tell me what kind of gems

dont eat spicy food and alcocah and milk
take care yr health brother

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-2-24 19:51 發表

最大問題是公司一定CHECK到.私家醫生有機會CHECK唔到.政府100% CHECK到.
Tony哥, 歡迎你返唻...

100% check到意思係點? 公司既醫療保險公司一定會主動check?
Check到又係咪會無端端去通知我公司? 但我從來冇要過公司俾錢睇呢d病喎
可唔可以透露多d? 因為我好担心俾公司知道, 買唔買到保險我冇所謂...

相關搜索目錄: 保險

複診經歷+困擾

laser 3個星期後, 尋日我去左複診
dr ho話睇唔見有返發, 用左test都話睇唔見
我問佢, 我幾時可以再ml, 唔係想睇輕個病, 只係想做個平凡人
佢話其實只要用套同女友做, 而家都可以, 但對外, 人地依然可以傳畀你
同埋, 就算女友有打子宮頸針, 到時想生bb, 唔用套, 都只係防到7-8成

但今日我自己check果時, 我發覺有d唔對路, 希望有經驗既大大可以解答

dr ho尋日用棒幫我做test果時已經痛痛地, 之後屙尿畀之前更痛
今日一check, 嘩, 尿道度有d白色膜黏住條尿道, 屙唔走
用紙巾濕水好難先整得走8成, 而家重有d係邊, 整唔走, 好黏
而且而家成條尿道好紅, 好似傷左咁, 之前都唔係咁的
而家重見到有d窿仔, 好似傷口咁

我想問咁樣係咁正常, 咁樣係咪因為尋日d test 既水係腐蝕性?
我真係好擔心, 希望你地解答!!!!!!!!!

thx...

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-2-24 22:22 發表

Tony哥, 歡迎你返唻...

100% check到意思係點? 公司既醫療保險公司一定會主動check?
Check到又係咪會無端端去通知我公司? 但我從來冇要過公司俾錢睇呢d病喎
可唔可以透露多d? 因為我好担心俾公司知道, ...
其實我都唔係好明.
政府要CONTROL叫人去睇就講到一定保密.
又話唔可以歧視之類.
但到頭來千百樣野會令你要爆哂D野出黎
保險公司要計風險我明.
但批或唔批點解要講番員工病歷比公司知呢?
我諗公司要知批定唔批姐?

相關搜索目錄: 保險

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。