推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

親身經歷~~~新疆之旅 Part One

本主題被作者加入到個人文集中
Brother Tailawyau :

Please open a new thread. your story seems very interesting. Awaiting your report. Thanks in advance.

引用:
原帖由 dizzc 於 2008-3-25 08:05 發表

喂, 你唔好成日拉埋我落水喎...我係寸, 好多野睇唔過眼, 但我都係一個君子啊, 現實同上網都係, 玩都有一個原則的
Yep!!  We all knew it.  You always be a good boy for us.
We changed the world we made it ours to hold,
but dreams are made for those who really try,
this losing you is real,but I still feel you here inside.....

好多謝大家對我的支持, 過2日我就寫part two啦, 因為呢2日我病左, 吃左藥, 成日都好眼訓, 無哂力, 過2日好返d, 又忙完工作, 我馬上turbo開行黎寫喔~~~thanks

引用:
原帖由 38 於 2008-3-25 23:13 發表
好多謝大家對我的支持, 過2日我就寫part two啦, 因為呢2日我病左, 吃左藥, 成日都好眼訓, 無哂力, 過2日好返d, 又忙完工作, 我馬上turbo開行黎寫喔~~~thanks
take care, sweety

旗袋第二集............原來有港女玩QQ,仲玩到無雷公咁遠,佩服

38姐, 敢作敢為 , 在下佩服!

好期待part two呀, 我都好想去新疆及絲路沿線, 但唔想跟旅行團, 又唔多敢一條友在新疆自由行. 其實你認為當地民風好唔好, 啲回族人係咪識講普通話o架?

....... 弊, 講講吓當咗係旅遊版添

相關搜索目錄: 自由行 旅遊 普通話

引用:
原帖由 大冒險家 於 2008-3-25 03:20 發表

原來阿鳩甘文又出來咬人...

阿鳩甘鳩甘, 人家去新疆, 達賴喇嘛原藉西藏,...家陣流亡緊四海為家架....係都叫人溝吾爾開希啦

阿38婦女,...唔使理佢,...佢主人遲左帶佢打瘋狗針....
講得好!     果D狗真係一D文化都冇, 西藏同新疆都未識分就喺度亂吠....  真係笑鳩死人呀!!  
I like oral sex, I like cunnilingus!!!

引用:
原帖由 38 於 2008-3-25 15:13 發表
最緊要身體健康, 遠離果D小人同癲狗....  我地一定支持妳嘅 !!             
I like oral sex, I like cunnilingus!!!

引用:
原帖由 ngstan 於 2008-3-26 01:55 發表

好期待part two呀, 我都好想去新疆及絲路沿線, 但唔想跟旅行團, 又唔多敢一條友在新疆自由行. 其實你認為當地民風好唔好, 啲回族人係咪識講普通話o架?

...
話時話,...我覺得阿38婦女未必真係去新疆既........可能去第二d省,..但求9其話去新疆啫....講到o甘specific,...一陣間咪又俾人起底底

相關搜索目錄: 自由行 普通話

引用:
原帖由 38 於 2008-3-25 23:13 發表
Dear 38

Hope you get well soon.

It would be a wonderful world if everybody accept and respect individuality.

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today....

38 is a challenge to the general public.

引用:
原帖由 大冒險家 於 2008-3-26 09:10 發表

話時話,...我覺得阿38婦女未必真係去新疆既........可能去第二d省,..但求9其話去新疆啫....講到o甘specific,...一陣間咪又俾人起底底
你係咪又暗示要新彊日報既自拍呀
yeah........

引用:
原帖由 ngstan 於 2008-3-26 01:55 發表

...
你放心啦, 新疆d人都識講普通話架, 重有就係雖然新彊是維吾爾族的, 不過都有好多漢人架, 我認識的那個男人就是漢人來的, 所以吾使擔心佢地吾識講普通話, 大部份都識講架.

相關搜索目錄: 自由行 普通話

小弟當年1992年第一次去新疆,在烏魯木齊,吐魯藩,火焰山都去過了,最遠還去過喀什,那裡已經差不多是邊境了.

最近幾年,因為工作關係,經常去烏魯木齊,今天的Urumqi,根本就是個國際城市了,5 star hotel, Starbuck等甚麼都有

其實,新疆是一個很廣闊的地方,如果你是去新疆首府烏魯木齊,那你會發現根本就是個漢人地方,漢人佔了70%人口,情形就和西藏拉薩一樣 (小弟去年都去過拉薩,那裡的四川人就比西藏人多,哈哈,還可以找到按摩地方,有HJ服務) 但如果你離開烏魯木齊再往西行,就越來越多樣子像外國人的了,當中有很多不單是維吾爾族人(其實維族人個樣唔算好外國),更有哈薩克族人,成個中東人樣

中國的鐵路,最遠只去到烏魯木齊,如果你要去再遠的地方譬如阿克蘇或者喀什,就只可以坐旅遊巴,當年從烏魯木齊坐旅遊巴去喀什,要三日兩夜,中途停一些沙漠邊上的簡陋旅館,好辛苦,不過好開心!

小弟的公司做高級時裝,現在開店已經開到烏魯木齊了,當地有些有錢人,開了礦賺了錢,有錢過我地好多

38姐,你去烏魯木齊嗎,住那兒?是否紅山附近?有沒有順道去天山?

相關搜索目錄: 旅遊

引用:
原帖由 Doer 於 2008-3-26 11:42 發表
小弟當年1992年第一次去新疆,在烏魯木齊,吐魯藩,火焰山都去過了,最遠還去過喀什,那裡已經差不多是邊境了.

最近幾年,因為工作關係,經常去烏魯木齊,今天的Urumqi,根本就是個國際城市了,5 star hotel, ...
條友是在奎屯住的, 我一下飛機, 就跟左佢返去奎屯啦, 多數都是去食, 真係好多野食, 我在烏只住了2晚.

你無事好番晒? 身體要緊, 多休息.

休息之餘,講埋part 2 啦

引用:
原帖由 hungkm 於 2008-3-26 12:14 發表

你無事好番晒? 身體要緊, 多休息.

休息之餘,講埋part 2 啦
邊有甘快, 扁桃腺腫到~~~唉, 等我今晚忙完左, 明天再寫啦, 好冇

熱切期待part two
祝你早日康復

"油塔子"...係唔係一 d bakery 之類的食物??  會唔會好油膩?? 新疆未去過, 但希望40歲前可以去一次, 大陸最遠都係北京同南寧.
We changed the world we made it ours to hold,
but dreams are made for those who really try,
this losing you is real,but I still feel you here inside.....

引用:
原帖由 kathywonder 於 2008-3-26 12:30 發表
"油塔子"...係唔係一 d bakery 之類的食物??  會唔會好油膩?? 新疆未去過, 但希望40歲前可以去一次, 大陸最遠都係北京同南寧.   
油塔子, 係好像饅頭甘, 白色, 只是外型在d似壽飽, 應該是用蒸的, 有機會, 你又想去的話, 不防一去, 如果你愛吃, 一定要去, 真係味道不錯架, 黎緊我會介紹我曾吃過的美食, 吾使急

新疆同香港, 真係2個邊邊的地方, 如果我吾係識左個男人, 我想, 我未必有機會去架, 因為一個人去到甘遠, 你話完全吾驚就假啦...

引用:
原帖由 38 於 2008-3-26 12:42 發表

油塔子, 係好像饅頭甘, 白色, 只是外型在d似壽飽, 應該是用蒸的, 有機會, 你又想去的話, 不防一去, 如果你愛吃, 一家要去, 真係味道不錯架

新疆同香港, 真係2個邊邊的地方, 如果我吾你識左個男人, 我想, 我 ...
冇錯, 其實你真係幾大膽, 如果係我, 真係唔夠膽親身去見一個男人面, 但有時會諗.....dun make life in regretful, and at least you feel no sadness and disappoint, just go for it.  我成日都係咁諗.

引用:
原帖由 kathywonder 於 2008-3-26 12:50 發表

冇錯, 其實你真係幾大膽, 如果係我, 真係唔夠膽親身去見一個男人面, 但有時會諗.....dun make life in regretful, and at least you feel no sadness and disappoint, just go for it.  我成日都係咁諗.
你吾好以為我好勁, 要去見一個甘遠的男人, 我都考慮左好耐, 只不過可能那時候我正好真係覺得香港生活壓力好大, 又悶, 生活左甘耐都好似無咩放縱過, 才一時沖動, 死就死啦,當係放下自己大假,放鬆下啦, 而家你再比我去, 我可能都會拖延, 可能而家生活壓力少左..哈哈哈~~你估真係好多時間咩, 等我退休左先慢慢去玩好過啦....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。