推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

59 123
發新話題

大同汽水

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-8-1 03:31 發表

Butcher
一則賺多點錢來供樓、供車;二則收檔時尚可取一些賣剩的豬肉及蔬菜回家給黃臉婆。
所以我們今天住在自己的樓房及不是寄生蟲是有歷史因果的!
really? Albert 叔你好能屈能伸 / 傳奇。

Albert 嬸唔介意 !?

無心冒犯,Albert 叔 你住的樓房,感覺是老牌豪宅,你都好理財有方喎。

家姐成日梗梗於懷, 做女 / 嫁左 都要挨。

引用:
原帖由 suewong 於 2010-8-1 09:11 AM 發表

really? Albert 叔你好能屈能伸 / 傳奇。

Albert 嬸唔介意 !?

她更省呢。她穿的衣服大部分是住在黃泥涌道妹子的故衣裳,新衣只買給兒女。尤幸兒女都記得母親。

無心冒犯,Albert 叔 你住的樓房,感覺是老牌豪宅,你都好理財有方喎。
...
怎可能是豪宅?
老人在九龍只住過佐敦道碼頭附近渡船街的鹹水樓及美孚新邨。
港島則全部住在山腳,現時住在跑馬地藍塘道、附近的山光道、成和道及黃泥涌道一帶全是老人舊樓區。唯一娛樂就是可以在自家露臺免費看賽馬。

相關搜索目錄: 賽馬 娛樂

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-8-1 20:26 發表

怎可能是豪宅?
港島則全部住在山腳,現時住在跑馬地藍塘道、附近的山光道、成和道及黃泥涌道一帶全是老人舊樓區。唯一娛樂就是可以在自家露 ...
Albert 叔住既地方,好近我母校 (xx祿中學 )既分校。

請問我 d 師妹操行如何哩 ?亞嫂話見到係銅鑼灣既 師妹,通街講粗口。

假假地,我地仲係 Band 1 中學呀。

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 mygo 於 2010-7-30 19:57 發表

而個個生一個,同我以前成班細路唔同架啦。
以前我地一日打交,爭野玩,而家細路邊使爭?要乜有乜。
因為家姐亞哥比我大,我都唔使爭。而且自小讀書 let, 屋企 / 學校 都好多人錫。但同周圍既人比較,就知道我有既,其他人未必有。自己只是幸運。(出世早 10 年都死!!!)

E+ d 年輕人/ 小朋友,物質 / 精神待遇 都比我們當時好,但他們會覺得理所當然。

1 到環境逆轉,就接受不來。

引用:
原帖由 mygo 於 2010-7-30 19:57 發表

而個個生一個,同我以前成班細路唔同架啦。
以前我地一日打交,爭野玩,而家細路邊使爭?要乜有乜。
因為家姐亞哥比我大,我都唔使爭。而且自小讀書 let, 屋企 / 學校 都好多人錫。但同周圍既人比較,就知道我有既,其他人未必有。自己只是幸運。(出世早 10 年都死!!!)

E+ d 年輕人/ 小朋友,物質 / 精神待遇 都比我們當時好,但他們會覺得理所當然。

1 到環境逆轉,就接受不來。

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-8-1 20:26 發表

怎可能是豪宅?
港島則全部住在山腳,現時住在跑馬地藍塘道、附近的山光道、成和道及黃泥涌道一帶全是老人舊樓區。唯一娛樂就是可以在自家露 ...
有次和家人遊車河,經過 哩 d 老牌豪宅。屋企人話,人地仲保持到個份優雅,唔似半山,好像石屎森林。

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 suewong 於 2010-8-1 01:23 PM 發表

有次和家人遊車河,經過 哩 d 老牌豪宅。屋企人話,人地仲保持到個份優雅,唔似半山,好像石屎森林。
老人住的是舊樓。

言下之意,妳應當住在半山的「石屎森林」裡吧!

引用:
原帖由 hkgalbert 於 2010-8-2 01:37 發表

老人住的是舊樓。

言下之意,妳應當住在半山的「石屎森林」裡吧!
未嫁前  / 娘家 是。

59 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。