推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

公公週記

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 AINY 於 2011-12-8 08:14 PM 發表

中女定义系点先。。??25+。。30+。。。
在大6.  22+ 已是中女啦。。
總之唔係佗地當我輸...不過又有人話佗中女...沒完沒了...

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 AINY 於 2011-12-8 18:04 發表

以后要跟师兄多见识下。。
有排都未輪到我...

我係以前鐘意玩0者, 所以油尖旺都識落唔少場同埋人

師兄下次想響香港玩, 我地可以一齊走轉
(不過我多數偏向劈場...哈哈)
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-9 10:57 發表

上去睇睇Shirly同Barbie係咪北中女..眼見為真..少少地賭5000蚊啦...
我知, 18歲, 扑扑趣, 靚到李嘉欣咁

無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-9 11:27 發表

總之唔係佗地當我輸...不過又有人話佗中女...沒完沒了...
我上次去四个人坐了八九条女都系陀地播。。有一个好好普通话的以为她是北。。原来都系陀。。话系学校得过普通话朗诵冠军甘话。。这女不错的。。吴知呢个肯吾肯300口爆。。。

引用:
原帖由 kenny01 於 2011-12-9 11:36 發表

有排都未輪到我...

我係以前鐘意玩0者, 所以油尖旺都識落唔少場同埋人

師兄下次想響香港玩, 我地可以一齊走轉
(不過我多數偏向劈場...哈哈)
好丫。。香港D场真系吴识。。下次一齐玩玩。。

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-8 22:48 發表

聽日有錢佬..我叫左清湯同我餞行 ...不醉無歸..
呢次返去几时回来呢。。

引用:
原帖由 AINY 於 2011-12-8 08:46 PM 發表

我上次去四个人坐了八九条女都系陀地播。。有一个好好普通话的以为她是北。。原来都系陀。。话系学校得过普通话朗诵冠军甘话。 ...
緊係唔係個個得..呢個場係佗地場...反而北記唔多...

帶客就唔好去呢D無裝修既舊場啦....

相關搜索目錄: 裝修

引用:
原帖由 AINY 於 2011-12-8 08:52 PM 發表

呢次返去几时回来呢。。
都要2月啦...

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-9 11:58 發表

緊係唔係個個得..呢個場係佗地場...反而北記唔多...

帶客就唔好去呢D無裝修既舊場啦....
那天礼拜天,去开果个场吴开。。我又不熟香港。。只记得师兄你提过这场咪中上去咯。。二百多一平老威。。。场不收费。。女就约500一个钟。。

相關搜索目錄: 裝修

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-9 12:01 發表
都要2月啦...
都好快丫。。等你回来带住先掂呀。。。

引用:
原帖由 glucerna 於 2011-12-9 12:01 發表 都要2月啦...
几時走啊?。。。。。。。。。。。。。。。

師傅, 我系返自己條 thread 都回復你...
引用:
原帖由 KMY89 於 2011-12-8 18:34 發表

我就話二嫂唔係咁諗勒   
唉... 呢個星期出左d事... 有點無奈..

但系老二既情況唔系無發生過...
佢朋友既台灣客有見過老二同細妹...
重當面話有朋友願意出5萬包起佢兩姐妹..
老二直接就話唔好... 話自己有男朋友...
我都同意女女出得黎上班都系為錢多...

但系老二既性格其實真系義氣仔女個種...
就算同之前條仔, 無論幾pk, 都死心蹋地...
大有, 寧天下人負我, 我不負天下人既氣勢...
所以佢同我講, 拿得個心出黎做我女朋友, 就唔會想回頭路, 用返上班既心態去處理同其他人既關系...

雖然系一d小事情上佢既想法真系太幼稚, 例如佢想要買ipad... 我就騙她說她沒有用, 我不買... 其實我預算了是聖誕節禮物...
啥知道她就找了一個以前追過她的人去買... 還說要給錢那個人...
那個人當然不會收.. 硬說是生日禮物...
還說以後想有機會再約老二見面... 老二才知道做了笨的事情... 結果要推說要回老家... 看看再出來的時候再說吧...回家立馬把那人的電話qq全刪了... 當然還給我罵了一大頓...

但是怎樣義氣都好... 都敵不過家裡的壓力... (我下面報告會再說...)
過去的已不用想,面前有更多要追。多點時間留家中,每月才去鬆一鬆。不用再想誰對錯,只望以後補回過。。。

有點不知道怎樣打這個星期的報告…

星期五, 安排了家裡的事… 七公慷慨地在我家附近等我, 亦見到光頭佬同另一位兄弟, TT.

其他瑣碎事就唔講了.. 今次既目的地系有錢佬會所… 對我黎講系一個新地方..
亦都系一個安全既地方.. 因為遠離高危地帶…
重系一個有花街既場所…入宮前系萬獸之王玩既時候, 都系花街形式, 但系真系有好有唔好…
你可以一次過睇晒, 但亦會面臨花多眼亂同埋會同好多人搶食既情況…

系呢個場都唔例外, 可能個大堂真系比較細… 結果, 當所有男女都齊集…
真系想行多步都難…
有不同的牌, 又分開方便同唔方便, 又有有臨時牌… 臨時牌都重有分方便同唔方便…
頂, 我黎玩啊… 點解搞到玩返我轉頭…

不過亂還亂.. 我終於見到一個真系好正既… 著便服既長髮女女…
但系… 我只見到一個客人不停在她前面聊天.. 又不拖走… 搞得我過去又唔系… 唔過去又唔系…
結果… 搞到我最後都系無左好機會… 因為為左等呢條pk 既選擇浪費我好多時間…

當然, 最後我都點唔到呢條女… 系其他既選擇裡面… 我又點左個細細粒… 其實系把聲似…
但系都系超瘦底既… 睇怕系鐘意瘦底既呢個要求上, 我系100%唔會同任何師兄相同既…
比起飯堂細細粒… 佢重要好看一些… 而且賽後我可以說… 一定受過良好教養… 因為真系聽教聽話…
點都要比返個名今晚女主角... 就叫kk

有個小插曲,系行花街既時候,其實見到有個幾可愛又甜既女女..唯一問題系,有點點babyfat既情況,結果我就skip左..
但後來帶住kk上去,就發現,原來tt選唔到...一心諗住幫d兄弟,一心又諗住自己唔要都睇下兄弟啱唔啱,就帶左tt去左呢個女女既位置,
可能系我極力推介下...tt就接受左...估唔到,我呢個安排,成為左今晚既一個亮點...

回到party既地方,今次真系好多兄弟系度,有見過既...有新認識既...
重見到有個兄弟點左個幼齒,但系後來又食左快餐就送走佢...另叫另一女女過夜... 難道怕幼齒無服務...
kk系玩既時候都以經有很好既表現... 
佢知我唔系太喜歡玩骰..又唔猜枚.只系唱歌...佢就自己搵其他人玩... 但系...
重點系,全程無離開過我半步,重一邊玩,一邊點都要拖住我...連去洗手間都問過我先...
可唔可以食煙又問我...我話唔想佢食...佢就有點扁嘴既情況,我話,好吧,你食吧...
佢自己主動話,甘我今晚就只系食一支...

哇,呢d女邊個教出黎架...雖然我好耐無出黎k... 但系就算系我全盛時期,呢種女女都真系唔多...

連想隊佢既柴爺同佢玩... 話飲乜酒就乜酒, 都無sayno...
不過,柴爺,我出宮都而家,kk系第6個女女對我講同一句對白,“你那個朋友好壞啊...”
哈哈...

講返亮點... 
TT既甜甜女女,就叫甜甜吧,我都唔知佢叫乜...
一路我都留意佢既表現...真系有玩得,又甜,又系好體貼.
我亦都看到tt似乎好享受我呢個推介...
最驚喜既系...師傅點了一受英文歌,我聽聽下...點解有把頗為標準,有唱得好好聽既女聲...
一望過去,原來系甜甜唱緊...
跟住黎多首, 好似系”without you”… Holy shit…
之後, 我,柴爺同師傅都話… 要她唱多1首, 我地一人比100佢… 哇.. 我地有無做壞規矩? 我覺得系值得既…
佢就唱多首” big big world”, 非常好…
其實佢既亮點不止這樣, 我看到她非常照顧tt, 因為一d私人問題, tt當晚喝得有點多了…
甜甜完全表現出體貼既一面…
到我地一齊回到住處, 我只系同她說一句, “那我朋友交給你了…”, 她那點頭微笑…真的…很舒服…

我自己又如可呢… 回到房間, 我真系以為我返左皇宮, 不過唔系公公… 系皇上…
“要先洗澡還是先看下電視?”
“要喝點水先嗎…”
“不如先脫下衣服吧, 那麼大酒煙味…”
其他的房內情趣,大家自行想像吧…
第二天早上, 就算我們完成早上的運動, 還是抱著聊天, 休息…一直到11點多,
她婉拒了我要她一起吃早餐的邀請才離開…

躺在床上… 有點想, 真實的家裡, 看來只有在古代那種必然既男尊女卑才有這種情況吧…

第二天…
(跟之前一樣, 和老二的細節不說了…)

我突然出然在有錢佬, 因為兩件事…
第一, 其實, 呢個星期系我既深圳行宮清理既日子…再過兩天, 就系公公正式辭職既日子,
基本上,kk給予我既歡愉, 讓我拉得很緊既情緒有個舒緩既空間…
理論上, 再加上第二天和老二的相處, 我應該都可以好好地回去處理行宮既事情…
但… 世事往往唔系你話點就點…

第二, 因為家裡的壓力和非法的安排, 她媽媽 他媽的 非要逼老二同細妹兩個3天內趕回去考試當公務員… 重已經比左台底錢, 基本上回去一考就成功…
她們兩姐妹為此生氣都不得了…其實她媽媽是想她們兩回去嫁給兩個朋友的兒子… 也是公務員…
但是, 兩姐妹其實還想在外面生活多一兩年… 因為她們願意接受平淡的生活… 但是真的想自己的心態夠成熟…
因為她們兩都說過, 要不嫁人, 嫁了肯定是想穩定的一輩子, 所以真的不想自己的心態還沒有定下來就趕著結婚… 怕以後出問題不好…

細妹反而沒有太大的考慮, 她怎都只會亂考, 肯定不會去做公務員…(細妹心態還是很小孩子…)
但老二, 她一方面比較孝順, 不想不聽她媽媽的話, 但是… 又不想現在就回去離開我…

第二天, 我見了她.. 她哭過… 知道了事情後, 我無奈… 我一方面不會叫她留下來不走… 或者要她過年後一定要回來,
因為, 把我和她的事情, 來對比她未來的保障和幸福…我沒有那麼偉大…
但是, 我當然也不想她就這樣走了…

我矛盾, 我自私, 我糾結…

我提前跟她說… 我有事, 要回香港了, 你自己好好想想吧…  我走的時候, 我看到, 她眼睛紅了…
一直都外剛內柔的她… 第一次為我們的事哭了…

我也不舒服…對不起… 我逃避了…
我在的士上, 一邊打給薯片…希望她可以出來…
她直接告訴我, 她今天真的找到那男的., 要他簽字打掉小孩, 那男的不肯, 現在她還在陪著他, 希望明天他會願意簽字和負責…
說晚點會過去找我…
我說不要了..過幾天你好的我走找你吧… 媽的,  我的煩惱夠大了…不想多摻多一趟混水…
我打給熊貓, 沒有接.. 發信息沒有回…
到了有錢佬, 記得是那個房號… 對不起… 嚇到大家了…
沒事… 讓我喝就成了…
另一個兄弟拉了我去看女孩.. 沒有合心意的…
熊貓回復, 說可能要出去… 因為是媽咪的熟客…
幹嘛好像今天幾個女的都這樣, 難道我還是公公嗎… 特別好欺負嗎… 我下了不禮貌的命令… 過來吧… 跟你客人說不出去…
你來到有錢佬打給我… 我下來接你… 其他都不用說了…
熊貓也像之前那晚的kk那樣體貼... 只回了我一句..“好吧.”

其他的我不太記得了... 
只知道我喝醉了,走了...回去了,有人照顧我了...
早上醒來,送她離開,她回了一句,“別想太多,很多事情還沒有都結局都不知道結果...”
真的嗎?

我看下手機沒接的電話和信息...
有人發“你什麼時候回來,你去工作也好,玩也好,我不理,快點回來,我們要叫車送東西走了,要不你自己搞定,我走了...”
又有人發“我想好了,我還是先不回去...月底才回去,看下回去後還要不要逼我去考試,到時候再順其自然吧!幹嘛昨晚不接電話,去喝酒了嗎?別喝,好嗎?”

我想起剛才熊貓說..“別想太多,很多事情還沒有都結局都不知道結果...”

相關搜索目錄: 結婚 手機 運動
過去的已不用想,面前有更多要追。多點時間留家中,每月才去鬆一鬆。不用再想誰對錯,只望以後補回過。。。

引用:
原帖由 Retav 於 2011-12-12 12:13 發表
有點不知道怎樣打這個星期的報告…

星期五, 安排了家裡的事… 七公慷慨地在我家附近等我, 亦見到光頭佬同另一位兄弟, TT.

其他瑣碎事就唔講了.. 今次既目的地系有錢佬會所… 對我黎講系一個新地方..
亦都系一 ...
看公公遇到很多无奈的情况了。。。
回想自己也有一段时间也曾经历了这样那样的无奈。。很难过。。但是会过去的。。

引用:
原帖由 AINY 於 2011-12-12 12:40 發表

看公公遇到很多无奈的情况了。。。
回想自己也有一段时间也曾经历了这样那样的无奈。。很难过。。但是会过去的。。
謝海哥...

無奈是肯定的... 也真的希望會過去... 更希望不會等很久吧...

公公,你系咁易去有錢佬都搵到個KK,即是肯定了兩點:一,好囡是有的;二,你運道不錯。

囡囡的麻煩事不用我們費神,也不到我們去想。

奶奶的,你總是搵到d讓咸D流晒口水的「瘦囡」,有冇抄牌,醒件畀咸D,以免入錯貨,浪費左個寶貴 quota!

另外,想問一問各位,上苑 or 玖龍 好住,自己有車出入,不用考慮周邊? Thanks!

引用:
原帖由 Retav 於 2011-12-12 12:44 發表

謝海哥...

無奈是肯定的... 也真的希望會過去... 更希望不會等很久吧...
是会过去的。。但当然我们还会不开心一会。。正常呀。。慢慢又遇到好女女了就会好起来啦。。

引用:
原帖由 drm 於 2011-12-12 14:02 發表
公公,你系咁易去有錢佬都搵到個KK,即是肯定了兩點:一,好囡是有的;二,你運道不錯。

奶奶的,你總是搵到d讓咸D流晒口水的「瘦囡」,有冇抄牌,醒件畀咸D,以免 ...
流晒口水的「瘦囡」--  D哥同公公肯定吴会同我争女啦。。。

引用:

奶奶的,你總是搵到d讓咸D流晒口水的「瘦囡」,有冇抄牌,醒件畀咸D,以免 ...
嫖運, 一直都有... 其他運就麻麻...

kk 當然有抄牌.. 但系因為有錢佬家教甚嚴, 比較難好似飯堂甘, 比我可以約到佢地等我會完老二再見面...
不過話分兩頭, 我連續兩晚去有錢佬所見... 都幾多女女既家教幾好... 所以如果再去... 其實都唔洗太擔心...
除非你完成唔鐘意花街既玩法... 如果唔系, 應該都無問題...

引用:

回多你一樣.. 上苑的床唔錯(我只系正式訓過一次, 同去過sn 兩次..), 比九龍舒服... 其他都系差不多... 床系最重要.. 因為要系上面大戰, 唔舒服既只會辛苦自己...
所以我去我主場酒店, 一定要 15房, 因為11樓到16樓既15房我都訓過, 都系舒服既... 反而其他房號既我就唔明點解同一酒店都會有分別...

相關搜索目錄: 酒店

回復 63# 的帖子

公公,去玩要玩得開心,唔好諗咁多野啦 !好多事上天早有決定。
by  the way,星期五我都係常仔,不過係逸豪 !! 但結果。。樂極生悲
預告下你地睇:

回復 63# 的帖子

那晚我真的是喝多左,自覺酒量越來越差,喝了一小時已斷片…

什麼唱歌呀,體貼呀,一點也記不起來!失敗!!

唔知該唔該講都講兩句吧

你個霧水外母真巴鳩閉,公務員位都可以隨隨便便搞兩個,易過買骨灰龕

KMY 前度女朋友"老師"就真係公務員啦,公務員條件首要係大專畢業,呢個係 Minimum,其實主要係招重點大學畢業生,請問二嫂同你姨仔邊間大學?

每年十月報名,十二月筆試

筆試合格再要三重面試 (專業、語言、通識)

合格後:政審 (查三代後再查應聘人逐年逐月交待在那裡做什麼) 、體檢

外母大人買通邊一關?or 由報名那一關開始逐關買通 ....

正式九唔搭八

相關搜索目錄: 語言
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

我想好了,我還是先不回去...月底才回去,看下回去後還要不要逼我去考試,到時候再順其自然吧!幹嘛昨晚不接電話,去喝酒了嗎?別喝,好嗎?”

考公務員唔係考車牌,唔係你幾時想考就考 ,呢個 mentalist 把閣下舞弄,收放自如,她是否喜歡你愛你我不知道 ,因為她愛你喜歡你也可以劏你,一面愛你一面放你血 ,意識是把母公司資產轉到子公司   ,certainly, 這樣做對佢係絕對有利,絕對主動,KMY 無意批評他的 intention,而且KMY 絕對support 女人撳水魚 ,傻既先齋講感情、愛情 。呢條橋 creative 值得個 merit , 但太粗糙,不做 research,錯漏百出

建議勞資雙方坐低傾下工資問題,無 commitment ,唔係 long contract,人工係要高D,費事個個禮拜撚完一樣又一樣,雞犬不寧

如果你唔信,你可以考試探下,likely 不如加你100%人工,你唔好返去做公務員?睇下佢既答案

or 你把呢個 post copy & paste 到佢QQ ... 我估佢會賴晒佢阿媽, and she is innocent, cry and cry ... 再 make love .... 於是,無事,又過關 ....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。