推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

四大名捕討論區

故事話天地霸拳同飲恨魔經平分春秋,即元顏兄同第三差唔多
而唐十五之前同元顏兄打,有傷在身都係險輸(元顏兄雖然有最後3招未用,但故事話佢用第8式已經虛耗極大,估計唔可以連續用晒3招;而且唐十五都未除(戒指)
所以最強應該唐十五
而諸葛叔我直覺覺得佢就算同元顏決打落去都係輸,畢竟太老(就算兩個修為差唔多)

引用:
原帖由 國慶仔 於 2007-12-29 00:53 發表
故事話天地霸拳同飲恨魔經平分春秋,即元顏兄同第三差唔多
而唐十五之前同元顏兄打,有傷在身都係險輸(元顏兄雖然有最後3招未用,但故事話佢用第8式已經虛耗極大,估計唔可以連續用晒3招;而且唐十五都未除(戒指)
所 ...
元颜决以霸为主;诸葛大叔以柔同真气绵长为主;
硬碰硬,诸葛大叔输定;
但如果是以柔制刚,诸葛大叔有机会赢!

過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

個人喜好﹕唐敗
雖然比起唐十五、元顏決、第三、諸葛先生
佢未必揪得過佢地
但佢武功既特別、性格同心態既獨特,令我覺得佢真係好強。
唐十五太惡魔feel,有少少唔似人啦已經。
同類型既諸葛先生就太神fee,又係唔似人。
如果計人,元顏決、第三周唐敗可能不相上下。
至於左武王,面對呢班高手,佢好似唔多夠班.....
而講高手,都仲有一個﹕劍姬!!!
冷血自然道未到最高level 都咁勁,劍姬一出手,一定勁好多....

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2008-1-1 19:02 發表
個人喜好﹕唐敗
佢未必揪得過佢地
同類型既諸葛先生就太神fee, ...
當初係話因為諸葛先生自知唔夠左武王打
捱唔到去左武王毒發 先派追命去對付左武王
照計左武王應該只係差除左兩個指套o既十五少少

個人認為唐十五最強

今期魚姬運送諸葛先生遇上周白宇,下期『人世間最遙遠的-距離』....

今期,第三又再被打中,飲恨魔經好似同天地霸拳差好遠!!追命雖然出口術先打贏活髏,但最後會唔會叻番一次攻倒第三呢??
周白宇追上魚姬,後者兇多吉小!! 周白宇又會點多謝諸葛先生呢??仲有....唔見左二月紫氤喎!!
下期,「人世間最遙遠的-距離」.... 想講咩呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 國慶仔 於 2007-12-28 01:55 發表
大家認為誰是最強?
1.唐十五
2.元顏決
3.第三
4.諸葛老頭
5.唐敗
6.左武王
個人認為諸葛先生最強!!
最強,唔單只係武功,仲有智謀...
唐十五,元顏決,第三,唐敗,左武王o係人強馬壯既情況下都衰收尾...
而諸葛先生武功唔係最高,人腳又唔強,但往往能出奇制勝...
足見智慧過人,
因此認為諸葛先生最強!!
如果單計武功,...相信應該係唐十五!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2008-1-1 19:02 發表
個人喜好﹕唐敗
佢未必揪得過佢地
同類型既諸葛先生就太神fee,又係唔似人。
如果計人,元顏決、第三周唐敗可能不相上下。
至於左武王,面對呢班高手,佢好似唔多夠班.....
而講高手,都仲有一個﹕劍姬!!!
冷血自然道未到最高level 都咁勁,劍姬一出手,一定勁好多....
我覺得劍姬仲神化過諸葛先生同唐十五,...三兩下子另冷血勁都可以打完唐十五又打元顏決!! 如果佢再出,可能用條草已經打底元顏決囉!!

引用:
原帖由 kincs 於 2008-1-1 20:22 發表

當初係話因為諸葛先生自知唔夠左武王打
捱唔到去左武王毒發 先派追命去對付左武王
照計左武王應該只係差除左兩個指套o既十五少少

個人認為唐十五最強
當時的三捕武功都仲未進步,所以先顯得左武王超班
如果以現時的三捕要打贏左武王應該冇問題
但要結合晒武功已進步的四捕先可以打贏除左兩個指套的十五(仲係險勝)
我覺得左武王頂多都係同唐十五除左1個指套差唔多

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-2 20:28 發表
今期,第三又再被打中,飲恨魔經好似同天地霸拳差好遠!!追命雖然出口術先打贏活髏,但最後會唔會叻番一次攻倒第三呢??
周白宇追上魚姬,後者兇多吉小!! 周白宇又會點多謝諸葛先生呢??仲有....唔見左二月紫氤喎!! ...
我都覺飲恨魔經本來神化左...但今期突然弱化晒....即係話只要你趁第三唔知偷襲佢,就可以打到佢....

二月紫氤冇唔見到.....最後一頁有畫到佢同兩隻馬係岸上面的....只係到而家都未知佢既真正身份...唔知想吊大家胃口吊到幾時.....

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-1-2 22:55 發表

當時的三捕武功都仲未進步,所以先顯得左武王超班
如果以現時的三捕要打贏左武王應該冇問題
但要結合晒武功已進步的四捕先可以打贏除左兩個指套的十五(仲係險勝)
我覺得左武王頂多都係同唐十五除左1個指套差 ...
問題係諸葛先生無乜點進步過
諸葛先生認為自己同左武王打 捱唔得幾耐就會輸
十五除一個指套應該重未做到快速擊殺諸葛先生

人世間最遙遠的-距離:
1.十丈黃綾屈魚姬機?
2.魚姬的秘密殺著?
3.周白宇又玩飛冰柱?
4.白宇與.............欣如?

今期追命一腳好似踢散左飲恨魔經,但總覺得第三冇咁易收皮喎

引用:
原帖由 skyED 於 2008-1-3 11:32 發表
今期追命一腳好似踢散左飲恨魔經,但總覺得第三冇咁易收皮喎
可能只係踢散左第三個面具!!

我想問魚姬話仲有七十二日係指咩?

引用:
原帖由 kincs 於 2008-1-3 02:27 發表

都有道理

今期,仲有七十二日,魚姬同金帝之約就完,就可以重獲自由,得回在金帝手中既情人 -真中。可惜魚姬打唔過周白宇而戰死!! 死前問左周白宇:人世間最遙遠的距離!! 周白宇答唔到!! 戰後,眾人被救上岸,諸葛先生穴道未解,周白宇打暈殷乘風,同同亦問左諸葛先生同一個問題:人世間最遙遠的距離是什麼??
周白宇:「人世間最遙遠的距離,就是我面照面的在你眼前,你也永遠不會明白此刻的我究竟有多麼痛恨你! 」
到底人世間最遙遠的距離是什麼??
或者,正如諸葛先生所講,每人心中都有把唔同既尺!!
下期「怎麼辦? 怎樣死? 怎可能? 」第三戰死??

引用:
原帖由 kincs 於 2008-1-3 02:27 發表

冇記錯的話當時諸葛先生好似救左武王時用左好多真氣,所似先會咁諗...

引用:
原帖由 阿左 於 2008-1-8 17:51 發表

冇記錯的話當時諸葛先生好似救左武王時用左好多真氣,所似先會咁諗...
我記得諸葛先生係話因為自己功力比追命深厚, 如果由佢出手, 左武王會出全力.

有冇人知道雷損帶果兩隻指套有咩用?
純粹裝飾or同十五一樣?

引用:
原帖由 國慶仔 於 2008-1-8 23:14 發表
有冇人知道雷損帶果兩隻指套有咩用?
純粹裝飾or同十五一樣?
雷損好似係冇左果兩隻手指的.....

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-8 13:44 發表
今期,仲有七十二日,魚姬同金帝之約就完,就可以重獲自由,得回在金帝手中既情人 -真中。可惜魚姬打唔過周白宇而戰死!! 死前問左周白宇:人世間最遙遠的距離!! 周白宇答唔到!! 戰後,眾人被救上岸,諸葛先生穴道 ...
希望唔好係周白宇同諸葛先生打打下殷乘風衝出來,跟住周白宇錯殺好友,咁就越搞越大鑊。

我諗第三冇咁快死掛....應該係指三捕同飛天面對第三束手無策.....

引用:
原帖由 小小力 於 2008-1-8 13:44 發表
今期,仲有七十二日,魚姬同金帝之約就完,就可以重獲自由,得回在金帝手中既情人 -真中。可惜魚姬打唔過周白宇而戰死!! 死前問左周白宇:人世間最遙遠的距離!! 周白宇答唔到!!
十一翼又折損一人...

今期話十一翼唔係個個都自願,咁餘下未出現果隻翼(我估胡服美女)可能係忠都唔定
一開始想痴埋布條仔搵著數,但日子耐左鐘意埋佢,之後同布條仔講秘密,布條仔真係唔放佢走仲幫佢對付阿骨打恢復自由

引用:
原帖由 急電 於 2008-1-9 01:41 發表

希望唔好係周白宇同諸葛先生打打下殷乘風衝出來,跟住周白宇錯殺好友,咁就越搞越大鑊。

但我相信殷乘風同二月紫氤仲有發展,所以殷乘風應該唔會死住!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。