推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[上樓骨] 水之戀

引用:
原帖由 Ada2011 於 2012-11-22 14:31 發表
多謝e-zone兄讚賞!Thank you!
引用:
原帖由 普通的陌生人 於 2012-11-22 14:56 發表
老闆娘招呼的確係幾好,教出黎歞陘k都有返咁上下水準。
我同ada姐都有緣二面(佢可能唔記得),希望有機會可以試下其他靚女的手勢

您好e-zone兄! 見到您咪認到囉!

終於有機會一試Coffee,果然好贊!

早排試左一個叫Sandy的女技師, 覺得太趺錢, 見開始淡忘左d 唔開心既回憶先再上黎

今次試左Coffee
骨技唔錯
力度夠而且準! 美中不足係唔夠放, 但想靜靜地享受個半鐘既服務, 我覺得Coffee係唔錯既選擇!

走的時候見到個靚女技師, 後來得知叫糖糖, 下次希望可以試到!
本帖最近評分記錄
  • 白貓兒 金錢 +20 多謝分享 2012-12-2 05:31
  • 白貓兒 威望 +20 多謝分享 2012-12-2 05:31
  • 白貓兒 體力 +20 多謝分享 2012-12-2 05:31

引用:
原帖由 lycheeray 於 2012-12-2 01:39 發表 早排試左一個叫Sandy的女技師, 覺得太趺錢, 見開始淡忘左d 唔開心既回憶先再上黎今次試左Coffee 骨技唔錯 力度夠而且準! 美中不足係唔夠放, 但想靜靜地享受個半鐘既服務, 我覺得Coffee係唔錯既選擇 ...
我都有師兄所講龠^錢經歷,所以之後都冇再搵sandy,coffee骨技的確不錯,亦會逗客人開心,過程輕鬆自在。不過想問下師兄點先為知訄魕鮵虳O?
糖糖我有定期book佢,佢技巧比初是遇見時進步左好多,力度同位置都有相當鴽齔翩A頸背我覺得係佢現時最拿手鵀a方,每次俾佢彈完條根都覺得鬆左好多,當然,以上全為個人感受,因人而異。
本帖最近評分記錄
  • 白貓兒 金錢 +20 多謝分享 2012-12-2 16:42
  • 白貓兒 威望 +20 多謝分享 2012-12-2 16:42
  • 白貓兒 體力 +20 多謝分享 2012-12-2 16:42

引用:
原帖由 普通的陌生人 於 2012-12-2 10:46 發表
我都有師兄所講龠^錢經歷,所以之後都冇再搵sandy,coffee骨技的確不錯,亦會逗客人開心,過程輕鬆自在。不過想問下師兄點先為知”夠放”呢?
糖糖我有定期book佢,佢技巧比初是遇見時進步左好多,力度 ...
可能我中文唔好, 唔知應唔應該用"夠放"黎形容

我指Coffee唔夠放, 不是指服務
其實佢服務可以講, 是我在水之戀遇到服務最足的一個

但閒談的內容真的好"行"....不是那種主動與客人熟絡的那類形
可能是她比較慢熱? 但慢熱卻服務很足, 真的很矛盾, 不知怎形容

可能是我要求高, 又要骨技好, 又要傾計傾得舒服, 又要有女朋友feel...
所以在水之戀Ruby應該是首選
本帖最近評分記錄
  • 白貓兒 金錢 +20 多謝分享 2012-12-2 16:44
  • 白貓兒 威望 +20 多謝分享 2012-12-2 16:44
  • 白貓兒 體力 +20 多謝分享 2012-12-2 16:44

原來lycheerray師兄同我一樣咁識欣賞Ruby。 早排Rudy小休,鬗穭巫囧佢唔到,不過佢今曰終於都返蟆捸I 我又可以上去按靚骨啦! 相信呢個都係好多師兄鼣葥T! : )

引用:
原帖由 James.Ko 於 2012-12-3 12:25 發表
原來lycheerray師兄同我一樣咁識欣賞Ruby。 早排Rudy小休,鬗穭巫囧佢唔到,不過佢今曰終於都返蟆捸I 我又可以上去按靚骨啦! 相信呢個都係好多師兄鼣葥T! : )
唔怪得上個星期上去見佢唔到啦,睇黎要搵個好日子上去探下佢先得

陌生人兄,你就梗係要啦! 你D骨係時候俾佢按黻捸I:)

引用:
原帖由 James.Ko 於 2012-12-3 16:23 發表
陌生人兄,你就梗係要啦! 你D骨係時候俾佢按黻捸I:)
一於聽日上去探一探

不愉快經歷

今天下午到後,因為沒有預約,老闆娘亦主動介紹有新女,話4:30返。唸住坐45分鐘沒有問題便等。不幸的新女遲到了45分鐘,原本等45分鐘變成個半鐘!都沒有問題,老闆娘竟然說6:00已介紹俾人,叫我明天來!!!終於合共呆坐2小時15分鐘走了,完全不是華仔待客之道。不打算再去了,永別水之戀!

Nugundam兄你好! 六點booking一早接驉A因為你冇落booking走上來,一定要做新人!當時新人落街冇返來,尤其係新人初到,我無法控制,礂痤L能為力!( 祝你骨運亨通)

引用:
原帖由 NuGundam 於 2012-12-4 18:01 發表 今天下午到後,因為沒有預約,老闆娘亦主動介紹有新女,話4:30返。唸住坐45分鐘沒有問題便等。不幸的新女遲到了45分鐘,原本等45分鐘變成個半鐘!都沒有問題,老闆娘竟然說6:00已介紹俾人,叫我明天來!!!終於合 ...
老闆唔止一次係咁,佢上次仲離譜,約時講明某技師book雙鐘,亦講明係技師真係有空,我至上去。我比約定時間遲髐Q分鐘上到去,佢竟然同我講話因為我遲到以為我唔薄A果位技師只能做45分鐘因為之後剛俾人book驉A我心諗,有無理由約得咁穚呀,不過因為本身遲鬻皕穔M無發佢圍。之後技師同我按時傾番,佢話原來果個下一位客係熟客,下午已經約好了不能改。仲話睇我都只係網客話唔會番食所以唔理我,我當堂火滾,我X你啦,你若一早有客咪如實講囉,成日心存僥倖會過到骨扮睇唔到。會有報應謘C我一向都唔想阻人搵食,但根本成件事你只需坦誠相告,任何客都會明。簡單灟Ynugundam兄已等45分鐘,你就直接講俾佢聽六點已有人book,咁佢就可以自行決定是否再等。咁簡單做生意手法都唔明,你孎獀v再好都係趕客。

你果日打電話上來,我己r同你講鰼o60分鐘,之後你遲鰶W過15分鐘,我相信所有樓上骨遲15分鐘當取消booking計,除非當時個女仔冇booking同間場冇客!
我本人向來都信(因果)   我清楚記得你話60分鐘ok,而且足鐘給你。

引用:
原帖由 NuGundam 於 2012-12-4 18:01 發表
今天下午到後,因為沒有預約,老闆娘亦主動介紹有新女,話4:30返。唸住坐45分鐘沒有問題便等。不幸的新女遲到了45分鐘,原本等45分鐘變成個半鐘!都沒有問題,老闆娘竟然說6:00已介紹俾人,叫我明天來!!!終於合 ...
如果你係水之戀咁唔開心的話,點解次次都在上面坐幾個鐘呢?

本來我當你已客、已友,每一次有新女仔你睇完先做,唔鐘意就話上來探我,祝福你係樓上骨M一間可以坐幾個鐘的地方!

回復 862# 的帖子

老闆娘如果一早知道六點有booking, 為什麼3:50分說4:30新女返,然後4:20分說5:30才有房呢?俾一個希望人跟著一下收番,說6:00已介紹俾人。嗚呼哀哉!不想再糾纏下去,祝貴公司生意興隆。

引用:
原帖由 NuGundam 於 2012-12-5 13:12 發表
老闆娘如果一早知道六點有booking, 為什麼3:50分說4:30新女返,然後4:20分說5:30才有房呢?俾一個希望人跟著一下收番,說6:00已介紹俾人。嗚呼哀哉!不想再糾纏下去,祝貴公司生意興隆。
你每一次見到新女仔(琝A)先入房,唔痟N話上來坐陣,我有同你講個女仔可能要5:30到,你當時話太晏,而且六點booking 一早接驉C

誰是誰非自有公論。我諗幫襯過你曮都無興趣薨}你搞事,我亦無屈你,因為60分鐘係我人已到先講我知。你45分鐘後的booking根本亦係一早約落(若技師無講大話)。其實由你的對答大家都睇到你點對齱u網客」。

我過鼲搯限@先出聲,只係睇到你同上面位師兄對答後,講到好似係人地錯你無錯咁。你作為公司負責人曮唔滿意安排就梗係入你數啦,大佬,曮俾足錢謘C

若你只係覺得大家針對你,而唔能夠從錯誤中學習,咁你就註定原地踏步。我]打咁多字都要時間謘A你估個個好得閒。

如果冇來電顯示,遲15分鐘會取消booking,因為Ruby被冇來電顯示 放飛機幾次。

I have more or less the same experience at this place recently and I totally understand the feelings of the Chings above. I never went back again.

Finally, I found out that I m not the one who have more or less the same experience at ada's place!  Same as the above Ching, I understand you guys feeling! I would not believe what Ada says here as she keeps defending herself and not admit her fault!! I have already blacklist this place and wouldn't go there anymore. Some of chings might think they never have such experience, I would say the time is not yet come and you will face it one day very soon.

我常用(感恩)的心,上天的寵幸,人間的溫情;(深深感恩)
今晚再續!

今天難得有空上來看看, 才發現早幾日有師兄遇到不愉快事件
希望老闆娘收到意見, 努力改進
很多客人遇上不愉快的事, 根本不回作任何反映就拒絕幫襯
遇到願意反映意見的客戶, 先不論他的意見是對或錯, 我認為也應該先謝客人的意見, 這一點老闆娘要繼續努力呀!
就算事情不是公司的錯, 但客人的感覺仍是很重要! 為甚麼客人會認為是公司的錯呢? 為甚麼會出現誤會呢? 下次怎樣避免呢? 這就是老闆娘需要思考的問題了!

今天做了"水晶" - 個人認為她與Ruby屬同一level
Part 1 我會給Ruby高少少, 但Part 2 水晶則較優勝
整體而言, 兩者實力稱得上不相伯仲

相關搜索目錄: 水晶
本帖最近評分記錄
  • 白貓兒 金錢 +20 多謝及認同 2012-12-8 01:47
  • 白貓兒 威望 +20 多謝及認同 2012-12-8 01:47
  • 白貓兒 體力 +20 多謝及認同 2012-12-8 01:47

回復 861# 的帖子

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。