推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

過檔無線電視女記者-藍可盈

引用:
原帖由 super.mario.123 於 2013-5-27 02:21 發表

佢今日有番工????
尋日有陳嘉欣,陳心誼,蔡曉澄
藍可盈同吳生出動,反而亞視
只得家狺@個頂全場,夜晚就唔知.

可盈親自到茤迮纗謘I

thanks for sharing

27/5/2013 晚間新聞
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

回復 954# 的帖子

茤苭i盈最省鏡

可盈成日做多面睇都唔肯著裙

以前有線時期成日著裙

遇熱變紅

28/5/2013 時事多面睇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

可盈矮交釆咁多

可盈真係好靚! 超哂班

28/5/2013 晚間新聞

回復 957# 的帖子

Oh no 藍營著了高跟鞋都要比德國彩矮半個頭

回復 960# 的帖子

面色睇落紅潤左~

可盈好鬼正

回復 956# 的帖子

做得記者,我相信冇乜邊個會鍾意著住裙去跑新聞(除左專訪,著suit著裙會較為適合),我認為TVB鰫O方面較為彈性,著裙或著褲,悉隨尊便,只要鶻t著返對高跟鞋出鏡,keep番個formal look就ok.........至於話以前鐼able成日著裙,我反而覺得呢個係cable不成文鼣W定,又或者從商業角度睇,cable係一間牟利機構,收入直接影響到其營運,因此,作為電視台的皇牌頻道,高層有可能會要求旗下女性員工著裙出鏡,保證有一定鵀炸齱]以上所講純屬個人推測,未必與事實相符)

回復 966# 的帖子

其實我只係想可盈係廠度出鏡時著裙(斯文D靚D),出街跑新聞當然係著番褲較方便

引用:
原帖由 無人地帶 於 2013-5-29 01:50 發表
做得記者,我相信冇乜邊個會鍾意著住裙去跑新聞(除左專訪,著suit著裙會較為適合),我認為TVB鰫O方面較為彈性,著裙或著褲,悉隨尊便,只要鶻t著返對高跟鞋出鏡,keep番個formal look就ok.........至於話以前鐼a ...
咪傻啦,CABLE係牟利機構,TVB都係架.所以如果你話CABLE要啲女記者/主播著裙SHOW腳吸引啲人睇,TVB都一樣可以咁做.所以同啲機構牟利無關係,反而係電視台(或新聞部)取態,以及記者/主播個人選擇影響大.

回復 968# 的帖子

我認同風兄所言,兩者都係牟利,不過TVB有免死金牌(政府免費牌照),有慣性收視,所以其收益有一定保證,但cable則没有,要自負盈虧,相對地,營運壓力大d,所以我亦認同係新聞部高層翵態

引用:
原帖由 SPL1 於 27-5-2013 13:20 發表

尋日有陳嘉欣,陳心誼,蔡曉澄
藍可盈同吳生出動,反而亞視
只得家狺@個頂全場,夜晚就唔知.
我見到啊 我在場啊

引用:
原帖由 SPL1 於 29-5-2013 01:14 發表
果日冇去維園

引用:
原帖由 風也燒燒 於 29-5-2013 09:57 發表

咪傻啦,CABLE係牟利機構,TVB都係架.所以如果你話CABLE要齯k記者/主播著裙SHOW腳吸引齯H睇,TVB都一樣可以咁做.所以同蠷鷚c牟利無關係,反而係電視台(或新聞部)取態,以及記者/主播個人選擇影響 ...
agree

引用:
原帖由 0000000 於 28-5-2013 23:18 發表
28/5/2013 晚間新聞
呢件係黎裙既?

回復 968# 的帖子

係囉, 冇聽過話要建議著裙, 反而條裙唔可以太短就時有所聞

29/5/2013 晚間新聞

又藍可盈

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。