推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

92 1234
發新話題

在大陸你敢唔敢出夜街

引用:
原帖由 AbCd1243 於 2007-7-25 11:17 發表

实际点啦,老友.深圳我不知道,但是你话广州,看地头啦.
你去天河城,去正佳广场看下啦,一样是企理干净.
话"認不出不要以為賊就跟你一 ...
廣州﹐以我個人的感覺來講﹐係一個很沒有安全感的城市。
www.163.com 的國內新聞站﹐那裡講得最多的是廣州的治
安差。或許廣州人都會話呢D係外省佬的偏見﹐又會話係D外省
佬係廣州搞亂治安... 不過我相信群眾對切身問題的智慧﹐安全又
富裕的地方誰不想去。還記得 " 群眾的眼睛是雪亮的" 這說話
嗎?

廣州人和香港人的確在外表上差別不大﹐不容易分。不過﹐一開
口的話﹐5句話之內一定分到龍與鳳。
~~~~~~~~~~~~~~~
enjoy life.

引用:
原帖由 KMY89 於 2007-6-3 23:48 發表
在政版,KMY與另一個人在討論,而KMY覺得該人對大陸很有偏見。

KMY說: 如果共產黨如此不堪,禍國殃民,那中國應該處處動亂,處處有軍隊,為什麼仍如此太平?

該人說:處處不是有武警 ?  成日打死人 o拉... ...
1、大陸無你唸得咁恐怖,武警無事打你拖啊?完全喺偏見.
2、行夜街就確實要小心,太多搶劫,而且好多拿刀話隊你就對你.出夜街建議你都喺一班人,唔喺同你講笑.
仲有:深圳市區黑實力比關外惡,唔好亂得罪人.忍一時風平浪靜.
有其它問題隨時問我,方便答我都會答你.

引用:
原帖由 Butt 於 2007-6-4 01:46 發表
處處有武警  = 成日打死人?

單拖行夜街?我敢,因為我無錢!
你喺無知定喺搞笑?
有錢可能破財,你無錢就祈禱下吧.

引用:
原帖由 giovanni 於 2007-8-13 22:19 發表
我聽過有香港人在深圳夜晚坐巴士被人圍毆兼打劫,個司機視若無睹。
我聽過有香港女人在深圳夜晚坐巴士被人輪姦,個司機視若無睹添。聽過丫嘛。
汎用人形決戦兵器人造人間エヴァンゲリオン

引用:
原帖由 giovanni 於 2007-8-14 13:33 發表
那個香港人是我朋友的同事,ok?

請問那個女人是誰呢?
汎用人形決戦兵器人造人間エヴァンゲリオン

深圳是真的很乱,我们北方人每次去深证火车站都害怕
内地就不一样了,而别是新疆维吾尔自治区,民风淳朴,值得一去

引用:
原帖由 dsad 於 2007-8-18 04:13 發表
深圳是真的很乱,我们北方人每次去深证火车站都害怕
内地就不一样了,而别是新疆维吾尔自治区,民风淳朴,值得一去
新疆其他城市可能好D,
但係在烏魯木齊就要小心D啦!
我試過2次俾人企圖扒野,
有次俾我發現之後,對方竟然仲惡到想郁手打人,咩世界?
仲有~維吾爾族平時就熱情,但反起面就得人驚!

講返廣州,如果唔係治安差(尤其係電單車搶野),
都唔駛禁晒電單車(雖然實際無咩用)

相關搜索目錄: 電單車

有乜好拗, 人人既標準不同, 尺度有異.

睇下火車站, 你最知乜野叫國泰民安, 前程一遍美好.

千祈唔好比較, 你用的好既黎比, 佢又搵的重差既做例.

重有, 如入鮑魚之肆, 久而不聞其臭, 都聞唔到, 點係臭唧?

總之各自信念, 各自修行.
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

大陸治安已經大大改善到位

引用:
原帖由 KMY89 於 2007-6-3 23:48 發表
在政版,KMY與另一個人在討論,而KMY覺得該人對大陸很有偏見。

KMY說: 如果共產黨如此不堪,禍國殃民,那中國應該處處動亂,處處有軍隊,為什麼仍如此太平?

該人說:處處不是有武警 ?  成日打死人 o拉... ...
ans1...I never seen police on night !
ans2...Why not ? I always walking with girls at midnight, nothing else happen. Your case will be happen only in some "inch" HK poor guy only....Woo, pls don't tell me that ITS U !!!!

引用:
原帖由 XinJian 於 2007-8-27 06:22 發表

新疆其他城市可能好D,
但係在烏魯木齊就要小心D啦!
我試過2次俾人企圖扒野,
有次俾我發現之後,對方竟然仲惡到想郁手打人,咩世界?
仲有~維吾爾族平時就熱情,但反起面就得人驚!

講 ...
Real....they have knife, that is protect by law in china..

没有啦,晚上1点出去都没事的。
哪里来的武警天天打死人。
你想看到武警都不容易。
你到各个城市的商业街看看晚上有多少人就知道了。

怕得咁多!照去! 沖呀!

如果係我, 我一定不會出去, 不太安全

92 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。