推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

親身經歷~~~新疆之旅 Part One

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 38 於 2008-3-26 13:43 發表

你吾好以為我好勁, 要去見一個甘遠的男人, 我都考慮左好耐, 只不過可能那時候我正好真係覺得香港生活壓力好大, 又悶, 生活左甘耐都好似無咩放縱過, 才一時沖動, 死就死啦,當係放下自己大假,放鬆下啦, 而家你 ...
其實我同我 fiance 求婚o個陣都係咁. (係呀, 你冇聽錯, 係我向佢求婚㗎.) 都係本著"死就死喇"咁去做......因為之前我 reject o左佢o既求婚 2 次, actually 我係好鍾意佢㗎...同你一樣 ...........死就死啦.
We changed the world we made it ours to hold,
but dreams are made for those who really try,
this losing you is real,but I still feel you here inside.....

引用:
原帖由 38 於 2008-3-23 12:59 發表

甘係興呀嗎, 比你啦, 早上5點等到晚上成10點先到目的地, 你重會心平氣和咩, 你eq可能比我高啦, 一個爛口既女人, 吾代表無文化,  我又吾係提住個人惡性針對佢黎x, 有咩問題呢, 一個吾用文字打粗口既女人, 就代 ...
38我絕對應同你講::一個吾用文字打粗口既女人, 就代 ...

引用:
原帖由 38 於 2008-3-26 13:43 發表

你吾好以為我好勁, 要去見一個甘遠的男人, 我都考慮左好耐, 只不過可能那時候我正好真係覺得香港生活壓力好大, 又悶, 生活左甘耐都好似無咩放縱過, 才一時沖動, 死就死啦,當係放下自己大假,放鬆下啦, 而家你 ...
要去見一個甘遠的男人 ? ...遠....唔怕,....去到就唔...軟....架啦

祝你早日康復!!!!!!!!!!!!!1

Wish u get well soon.  Ur 1st fans.
We changed the world we made it ours to hold,
but dreams are made for those who really try,
this losing you is real,but I still feel you here inside.....

引用:
原帖由 38 於 2008-3-26 05:43 發表

"Seize the day , make your life extraordinary!" Dead Poet Society

引用:
原帖由 大冒險家 於 2008-3-26 14:45 發表

要去見一個甘遠的男人 ? ...遠....唔怕,....去到就唔...軟....?
哈哈哈~~講得好, 不過~~~去到我係更加怕佢軟喔~~

而家有少少時間, 打下心聲先, 其實去見一個男人不難, 可是要專程"打"飛機去就真是第一次, 這個男人我不愛他, 只是喜歡他, 他令我有欲望和他做愛, 但沒有令我渴望跟他生活, 他是我生命中的一個小小小小的過客, 我愛的男人在香港, 也是在我身邊, 不用到處去找,當然香港這個男人是令我可以跟他一起生活一起共患難的, 可是可能因為關係太久了, 沒有了欲望,  當時點解要去, 我都有少少吾明, 而且, 我是有講比香港愛人知道我去搵男人, 佢都好擔心我吾返黎, 不過我知道我一定會返黎, 因為我愛他, 佢在香港, 我習慣左同佢一齊, 我邊會捨得佢姐, 所以我知道我只係想出去玩下, 休息一下, 可能你地都認為我已經有愛的人, 重要出去搵咩男人呢, 我不需要向你們解釋及交代, 不過我知道我在做什麼, 有時心裡面愛一個人, 不代表全部都是這一個男人的, 死, 講講下, 都吾知up咩tim, 總知就係甘啦, 我都講不清楚啦, 想到打, 再打過啦, 打住甘多先啦, 我要去開工啦, 今日要開夜....

that's life, sometimes contradicting....
as long as u know what u are doing.. just go ahead.. never look back and no regert...
take more rest to recover b4 delivering ur report...and most of us are looking forwrad for it...
Never look back and no regret

引用:
原帖由 siukei60 於 2008-3-26 22:26 發表
妳真係個顛仔黎.

不過話時話,

就只聽過女人千里迢迢揾男人; 從未聽過男人千里迢迢揾女人.
有冇聽過女人向男人求婚吖??

引用:
原帖由 siukei60 於 2008-3-26 22:42 發表
啲名人自爆, 成日都話係自已向老公求婚0既. Life 就未見過人求婚.
Well....Believe it or not, I'm not kinda celebrity but really did it.  

Thanks Doer兄 for the information 明白宜家大陸啲二三四線城市的確越來越相似, 好多我叫唔出名的市鎮其實都好繁榮 (兼娼盛), 但心理上始終"凝"住新疆蒙古西藏又徧遠又較窮, 若遇著啲唔識普通話及英文的少數民族都幾麻煩.......看來都係在下的偏見啦.

38姐, 熱切期待part 2 ....... but no rush ....... if you need to work shift hours, do take care of yourself and have sufficient rest.

相關搜索目錄: 普通話

引用:
原帖由 38 於 2008-3-26 20:07 發表
而家有少少時間, 打下心聲先, 其實去見一個男人不難, 可是要專程"打"飛機去就真是第一次, 這個男人我不愛他, 只是喜歡他, 他令我有欲望和他做愛, 但沒有令我渴望跟他生活, 他是我生命中的一個小小小小的 ...
38妹........真係唔聲唔聲比妳嚇一驚之前睇妳的故事是一種感覺,而看過妳呢段後再重睇妳的故事又是另一種感覺,感覺複雜得多。我相信是主角的妳否有條仔對整於個故事有著估唔到的化學作用,就以另一個心態來迎接妳的part 2吧

引用:
原帖由 york2005 於 2008-3-27 01:30 發表
really weird ..

your bf knows you were going to meet with another guy .. and mostly would have sex with that guy .... he also let you go ??

really confusing ... there is a guy really let that ...
有咩吾得姐, 你confuse 咩呢
我地好耐啦, 2個都好似屋企人甘啦, 你明嗎,

引用:
原帖由 roger_v 於 2008-3-27 01:57 發表

38妹........真係唔聲唔聲比妳嚇一驚之前睇妳的故事是一種感覺,而看過妳呢段後再重睇妳的故事又是另一種感覺,感覺複雜得多。我相信是主角的妳否有條仔對整於個故事有著估唔到的化學作用,就以另一個心態來迎 ...
我都吾知係咩

引用:
原帖由 38 於 2008-3-26 19:17 發表

我都吾知係咩
38姐好野!你香港條仔更好野!新世代新人類也!!

引用:
原帖由 Doer 於 2008-3-27 07:34 發表

38姐好野!你香港條仔更好野!新世代新人類也!!
係架, 所以我愛佢

引用:
原帖由 38 於 2008-3-27 08:52 發表

係架, 所以我愛佢
俾我知條女好似你咁仆去咁遠俾人扑, 我就一定要去得遠過佢搵人扑
yeah........

38姐,妳同香港男人講去內地見愛人?佢接受到?妳地係咪各有各玩架?妳唔同佢講偷偷地去玩我就明白,亦欣賞妳思想開放,但同另一半講到開口我係男士亦做唔到(如可告知點做就更好啦)!

我本身認為人要有唔同嘅愛人,我喜歡Mary嘅爽朗,又喜歡Carman嘅溫柔,想兩者兼得係le個世界嚟講有如罪人,負心漢等等名詞,但le啲係人性,一對一嘅制度係人類自己加上去嘅(金剛圈)。双方喜歡開心下我覺得好正常,喜歡嘅嘢邊個唔想據為己?唔想收埋都想試試oY!

支持妳!期待妳的Part 2

就算我本身好愛我 fiance, 但有時都不自覺的諗返以前嘅男人, 係冇得避免. 正如你哋男人可以多情, 但女人何防唔想專一, 只係...當之前遇上某人且令你唔能夠忘懷, 咁......唯有怨...timing 唔啱...support you, sis!!

引用:
原帖由 kathywonder 於 2008-3-27 03:45 發表
就算我本身好愛我 fiance, 但有時都不自覺的諗返以前嘅男人, 係冇得避免. 正如你哋男人可以多情, 但女人何防唔想專一, 只係...當之前遇上某人且令你唔能夠忘懷, 咁......唯有怨...timing 唔啱. ...
好同意!大把男人週末假期專登上深圳東莞找二奶女朋友,我自己在深圳上海北京都有件sex partner,好正常又好平常;當然,我佩服38姊姊是因為她和男友竟然可以講埋出來仲大家接受!勁!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。