推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-7-23 13:37 發表

唉, 自從上年9月中係右邊毛髮位出左水泡, 而分別係私家同灣仔政府確實中皰2, 都無再見到有水泡, 需然由11月到依家個袋袋位間間斷斷有無故皮膚龜裂損傷情況(輕微), 係15樓睇左3次, 頭兩次佢都以為係皰返發, 第一次 ...
CHing 返發, 唔好灰, 你都成年才發, 呢度好多人初時是2個月一次

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-7-25 23:52 發表

師兄, 其實你最終有無check到係皰1型定2型 ? 你話差唔多1年出1次, 出左幾年? 每次多唔多水泡?  醫生話一般越出越輕微
15F check 唔到, 佢話係1型, 但另外找lab check 到是2型.
08年8月中, 10月出, 因JJ炎不停, 15F照比藥食, 食到09年3月, 今年3月返發, 返發就5天發完了, 但JJ炎就攪左好耐

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-7-25 18:11 發表

係舊位附近???去攪掂左未???
係舊位附近

book左明天~~~

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-7-25 23:03 發表

師兄, 正常唔會得一粒, 會唔會係其它野啊
暫時發現一粒....... 唔好嚇我

只想分享

我在一年前因為飲醉的關係和一個識左一個月O概女仔上左床,而且冇帶套,之後因為好驚所以三星期後去左驗性病,得出結果係一型疱疹弱反應,當時醫生冇乜大不了,開了一星期比我就算,點知大約兩個星期後,JJ有問題去看另一個醫生,佢話應該係疱疹,但係一型同二型就唔知,之後我醫左兩個月,每日都要食藥,去看病那種感覺好似每日都比人判刑一樣,兩個月後醫生叫我去驗抗體,但係話未必保証唔會覆發,但係如果半年內唔覆發,就好大機會會好.發現有疱疹之後我有叫O個個女仔都去驗有冇其他性病,好彩都係只有疱疹,O係呢半年我地都有行埋,但係都有帶套,呢個關係維持左半年,而家我呢半年有一看到JJ有異樣都以為覆發去睇醫生,醫生都係話冇同唔係,半年後,我去驗HIV同疱疹抗體,好彩,HIV係NEGATIVE,但係疱疹仲係POSITIVE,之後醫生開了兩個星期約比我.之後我都冇繼續睇醫生,直至今年二月,我遇上另一個她,我地做O個陣有帶套,我地係同一個做左兩次,但係因為上一次的經驗,我三個月後去驗全套性病,結果奇怪GE係,一型疱疹係NEGATIVE,但係我驗到有淋病,其他都係NEGATIVE.醫生開了兩個星期藥比我同埋打左一個星期針,之後第四個星期去淋病,E原體同G原體。好彩,全部都係NEGATIVE。但係這一年已用了我差唔多12000.

分享我的故事係想同大家講其實得性病真係好簡單,而且得性病之後擔心的日子唔係咁容易接受得到,我想過自殺得疱疹O個陣,每日都係上網睇有冇得醫,又要等三個月空窗期,每日都渡日如年,希望大家以我為誡,我自問冇叫雞,冇去滾,識GE女仔都好正常,有正常職業。都中招,更何況出去玩呢。

寫呢篇文章只係想分享,如果有人真係覺得唔舒服我O係度道左歉先。

引用:
原帖由 xxx321 於 2010-7-25 18:06 發表
我在一年前因為飲醉的關係和一個識左一個月O概女仔上左床,而且冇帶套,之後因為好驚所以三星期後去左驗性病,得出結果係一型疱疹弱反應,當時醫生冇乜大不了,開了一星期比我就算,點知大約兩個星期後,JJ有問題去看 ...
多謝ching分享, 對好多朋友兄弟好有幫忙既

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-7-23 05:37 發表

唉, 自從上年9月中係右邊毛髮位出左水泡, 而分別係私家同灣仔政府確實中皰2, 都無再見到有水泡, 需然由11月到依家個袋袋位間間斷斷有無故皮膚龜裂損傷情況(輕微), 係15樓睇左3次, 頭兩次佢都以為係皰返發, 第一次 ...
熊貓兄加油呀!! 只要努力應該會好既, 我一定明白你既感受, 我5年依個時間裡面會覺得點解最黃金後生既5年點解會咁, 而且真係叫黑開有條路, 真係......................所以只有努力去面對, 樂觀d希望對個病好快d啦

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-7-22 15:58 發表

其實真係好on9.
上15/F之前比條仆街拖証洗左$2xxxx.
昆人水個d仆街實絕子絕孫, 抵佢老婆同d女比人吊到有病.
我上15/F共睇左14次(凍左8次左右+其他有時懷疑上去check)都係少於$9000.

我 ...
BLACK_SARENA唔好咁慶啦, 我之前咪又係咁, 浪費左我咁多年時間, 如果唔係一早我已經同樓主係度再見十世啦, 好在大家搵到依個POST咪補翻數囉.

真係要帶眼識醫生呢~~~(因為我有左依個病後第一次睇私家醫院俾人當波咁傳去唔同部門,最後都係睇返自己家庭醫生再轉介專科先好返咋)

引用:
原帖由 xxx321 於 2010-7-26 02:06 發表
我在一年前因為飲醉的關係和一個識左一個月O概女仔上左床,而且冇帶套,之後因為好驚所以三星期後去左驗性病,得出結果係一型疱疹弱反應,當時醫生冇乜大不了,開了一星期比我就算,點知大約兩個星期後,JJ有問題去看 ...
想問下師兄其實係有冇中過疱疹???淋病又係點中到呢???

引用:
原帖由 xxx321 於 2010-7-26 02:06 發表
C-Hing, 請問一下,第一次中招有沒有驗淋病, 第二次中招和第一次有關連嗎?????

金錢是少事,最重要能醫好,過正常生活

引用:
師兄, 其實驗皰最準係直接係水泡抽樣本去驗, 剩係驗血唔準, 我中皰之後一直都唔敢做, 因為我發病唔係JJ, 而係旁邊毛髮地方, 用套都無用, 不過前幾日問15樓, 佢話如果無發病, 皮膚傳染機會好低, 師兄你中左仲有同女朋友做, 其間有無交叉感染, 因為女仔發病都未必知, 因為係陰道睇唔到, 所以往往傳左比男人都自已唔知

引用:
原帖由 95555052 於 2010-7-26 01:21 發表

CHing 返發, 唔好灰, 你都成年才發, 呢度好多人初時是2個月一次
955 兄,現在的情況好嗎???
花係唔係好耐無出???睇番你之前d post 袋袋位中果次係普通疣定係花呢???

引用:
原帖由 kksick 於 2010-7-26 13:43 發表

C-Hing, 請問一下,第一次中招有沒有驗淋病, 第二次中招和第一次有關連嗎?????

金錢是少事,最重要能醫好,過正常生活

照道理淋病都有徵狀 ?

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-7-26 08:45 發表

照道理淋病都有徵狀 ?
係, 會流黃色既液體

淋病我中過

有唔正常大量既分泌出黎,一小便好多透明既流出黎, 多到係都幾誇張下

點得返黎? 米性交+口交囉

但醫生會講淋病係好易搞得掂,性病黎計係最易醫好,食藥打針就清到, (抗藥性就麻煩好多,但香港比較小)

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-7-26 16:45 發表

照道理淋病都有徵狀 ?
淋病可以冇病徵

引用:
朋友

好多時你可能個女仔朋友都唔係出黎玩開既,但俾自己既bf 傳染左佢都冇病徵咪唔知, 又可能係幾年前中左招都唔知

呢樣野都冇得估

Candy

我找不到Dr.Ho,,,妳可幫我嗎,,,可PM 我嗎,,

其實大家覺得左左花仔係唔係好大件事???
我覺得係心理上造成好大打擊,成日都驚唔知幾時返發
就算過左1,2年都見有師兄返發過,又怕人老左,免疫力無咁好時,又會發
日日提心吊膽,點解做人要做到咁辛苦

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-7-27 18:57 發表
就算過左1,2年都見有師兄返發過,又怕人老左,免疫力無咁好時,又會發
樂觀D, 積極D面對吧, 兄弟

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-27 17:41 發表
Candy

我找不到Dr.Ho,,,妳可幫我嗎,,,可PM 我嗎,,
點會冇呢朋友,,頭20頁都有佢個名啦,,, 搵到佢個名再自己search啦,,,

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-7-27 18:57 發表
點解做人要做到咁辛苦? 咁點解你會有呢個病? 唔好係到怨,冇用的,不如做好自己,對自己女友好d,積極d好過啦

引用:
原帖由 llcoolj 於 2010-7-28 00:16 發表

樂觀D, 積極D面對吧, 兄弟
cool 兄,睇完醫生有咩野講???都係去睇15/f ?????

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-7-28 00:24 發表

點解做人要做到咁辛苦? 咁點解你會有呢個病? 唔好係到怨,冇用的,不如做好自己,對自己女友好d,積極d好過啦
candy    一時睇唔開.........早2日gf 去左睇婦科話暫時無野,做左抺片,,,,等結果,想問下醫生有無話就算中左hpv,幾耐唔出花,通常都唔會出ar,thx

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。