推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

hi all
could you please tell me the address and phone number of Dr Ho,,,,
I may need to check.....

引用:
原帖由 ahmye 於 2011-3-3 10:44 發表
hi all
could you please tell me the address and phone number of Dr Ho,,,,
No. You have to find the information of the subject doctor by yourself, since no one is able to give you a hand due to the regulation of this forum.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-3-3 10:33 發表 政府, 緃使係唔使錢我都唔會浪費時間, 拖長個病, 仲要比人串, 雖然出去玩中招係抵死, 但心情已經係谷底, 真係想死.除左粒蛋, 痾尿有無赤痛? 醫生有無話難唔難搞?
轉左食橙尿藥同換抗生之後 ,好似連前列腺 都 有d唔舒服 ,有d酸酸地既feel
旦尿頻 已經沒有了 , 醫生說要試隻藥 幾日才知道
我宜家忍住唔食止痛藥住 ,再約左星期六覆診睇下有冇改善

引用:
原帖由 ahmye 於 2011-3-3 10:44 發表
hi all
http://forum.timway.com/f/thread-162004-1-1.html

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-3 12:52 發表

轉左食橙尿藥同換抗生之後 ,好似連前列腺 都 有d唔舒服 ,有d酸酸地既feel
旦尿頻 已經沒有了 , 醫生說要試隻藥 幾日才知道
我宜家忍住唔食止痛藥住 ,再約左星期六覆診睇下有冇改善
橙尿我都痾過, 不過係好細個尿道炎, 醫生開消炎藥我食.

其實我想提出一個問題好耐, 點解要"試藥", 其實醫生睇過患處同化驗報告, 應該知道用乜野藥去醫喎, 係唔係每個人用既藥都唔同, 就算係同一個病都一樣?

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-3-3 16:11 發表 橙尿我都痾過, 不過係好細個尿道炎, 醫生開消炎藥我食.其實我想提出一個問題好耐, 點解要"試藥", 其實醫生睇過患處同化驗報告, 應該知道用乜野藥去醫喎, 係唔係每個人用既藥都唔同, 就算係同一個病都一樣?
吾 ,就我來說其實我之前食過好多醫暗倉的抗生素...好似叫四環素 定咩梅素
咁可能病菌已經對呢隻藥有抗菌性 ,所以要用另一隻藥去醫 ,試左一個星期之後
徵狀重有出現就可能代表呢隻藥唔岩你,又或者有一D人對某一類型抗生素有敏感所以唔用得某一種
估計應該係咁,如果再冇進展應該要做過種菌培養測試有冇抗藥性

其實應該要試多一星期才覆診既 旦我實在太蛇gue........
我驚一下子單邊腫到雞蛋咁大時番唔到工行唔到路.....點算 點同屋企人解釋............

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-3-3 16:11 發表

橙尿我都痾過, 不過係好細個尿道炎, 醫生開消炎藥我食.

其實我想提出一個問題好耐, 點解要"試藥", 其實醫生睇過患處同化驗報告, 應該知道用乜野藥去醫喎, 係唔係每個人用既藥都唔同, 就算係同一個病都一樣?
通常透過藥敏便可知抗生素work吾work但細菌一定要足夠才可做測試,另外體外測試work又不=體內work,
如要等藥敏結果才開藥,那3數天便要看多回醫生了, 這是個人的看法,不知是否正確

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-3 16:46 發表

吾 ,就我來說其實我之前食過好多醫暗倉的抗生素...好似叫四環素 定咩梅素
咁可能病菌已經對呢隻藥有抗菌性 ,所以要用另一隻藥去醫 ,試左一個星期之後
徵狀重有出現就可能代表呢隻藥唔岩你,又或者有一D人對某 ...
C-hing - 耐心點吧,如覺得吾對路,告訴醫生可否轉藥或做藥敏, 無事的
很快會好

引用:
原帖由 kksick 於 2011-3-3 17:14 發表 C-hing - 耐心點吧,如覺得吾對路,告訴醫生可否轉藥或做藥敏, 無事的很快會好
多謝師兄意見
師兄果時攪左幾耐先清到非淋 ??

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-3 21:53 發表

多謝師兄意見
有時心理不安也會產生很多似病的症狀,我也有此經驗。( 我也是Dr Ho 醫好的。)

引用:
原帖由 garamon 於 2011-3-4 10:11 發表
有時心理不安也會產生很多似病的症狀,我也有此經驗。( 我也是Dr Ho 醫好的。)
有時心理影響仲大過個病本身.

引用:
原帖由 garamon 於 2011-3-4 10:11 發表 有時心理不安也會產生很多似病的症狀,我也有此經驗。( 我也是Dr Ho 醫好的。)
同感 ,上網睇病徵 越睇 好似咩都似咁
好大壓力 ,又唔可以同朋友家人傾訴....
不能說的秘密.........
師兄治療左幾耐?

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-4 11:15 發表

同感 ,上網睇病徵 越睇 好似咩都似咁
好大壓力 ,又唔可以同朋友家人傾訴....
不能說的秘密.........
師兄治療左幾耐?
在Dr Ho 那裡觀察及治療共9個月,現停了約 1年半,主要是醫治疣。

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-3 21:53 發表

多謝師兄意見
我也不知道,因最後的注意力放在前列線因祕尿科醫生說菲淋比較易搞, 師兄中乜招??

引用:
原帖由 kksick 於 2011-3-5 10:58 發表 我也不知道,因最後的注意力放在前列線因祕尿科醫生說菲淋比較易搞, 師兄中乜招??
我係 衣原體感染+尿道炎+ 慢性附睪炎
尿道就應該冇事了 ,右邊睪丸都重係好悶痛同腫大左1/3 .......肉粒暫時冇重新
重有 2個月先過空窗期,再驗過 A屎 同梅

临床上,很多尖锐湿疣患者在患病以后,都很关心感染了HPV以后,这种病毒是否能被清除出体外呢?针对这个问题,回答是肯定的,HPV最终会被清除。

HPV病毒在感染人体的过程中,一般只侵袭浅表层皮肤粘膜细胞,连皮肤真皮层都很少进入,也不进入血液。由于病毒只处于表皮细胞而不进入血液, 一时间不能激活人体针对疾病的反抗细胞,就是我们常说的免疫应答系统,所以该病毒往往暂时可以逃脱了人体内免疫系统的攻击。进行一段潜伏期之后,免疫功能一般的患者此时就会发病长出疣体。

因为导致尖锐湿疣的病毒不进入血液,hpv并不存在于血液之中,所以在治疗方面通常以外治为主。利用外界因素刺激局部,比如说反复涂擦药物、激光治疗等,可以有效的暴露表皮层以下的皮肤组织,从而激活机体的免疫应答反应。很多患者去验血所呈现的是HPV阳性结果,这个阳性是抗体阳性,就是说针对这种外来入侵的病毒,体内产生了相应的抗体,而不是血液当中的病毒阳性。通常90%完全治愈的患者在两年内, 体内被激活的免疫系统会逐步消除残存的HPV,这就好像人体战胜流感病毒的过程一样,最终战胜流感病毒是依靠人体自身的免疫能力,而绝不是药物作用的结果。

长期反复感染HPV不愈的患者在临床上来说很罕见,。通常这部分患者的免疫功能都是特别低下,或者同时合并了其他如糖尿病、乙肝、艾滋病等导致免疫力低下的疾病。这些患者其机体内的病毒和免疫系统之间,需要进行长期、复杂的互相斗争过程, 但是免疫系统还是通常能够最终获胜。

一般HPV发展成为癌变的概率非常小。而针对女性而言,感染病毒以后,只需注意每年定期妇检作防癌筛查,就能有效避免宫颈癌变的发生。另外,比较起女性由HPV发展成癌需要好几年或几十年的时间来说, 患者体内免疫系统清除病毒通常也不需要这么久, 所以对于大多数人来说并不危险,也没有癌变的可能。

已经感染了HPV,但是没有任何症状的这部分患者也不要太紧张。虽然感染了病毒,却没有最终发病,说明这部分患者自身的免疫功能还是比较好的。在以后的一段时间内,尽管没有外界刺激有效激活免疫应答,他们自身的免疫系统也最终会对该病毒产生反应,将其逐步清除出体外,尽管这种方式可能需要很长的时间。

由此可见,感染了HPV的患者,无论是否有无症状,都不可怕。因为,HPV最终可以被清除。

引用:
原帖由 hpv 於 2011-3-5 22:32 發表
        临床上,很多尖锐湿疣患者在患病以后,都很关心感染了HPV以后,这种病毒是否能被清除出体外呢?针对这个໾ ...
咁有無講皰疹病毒呢?

到广州来吧,没熟人又便宜

有冇朋友可以話我知DR HO 地址,電話,同收費呀
我2星期之北上打jj
最近發現 JJ 有粒好細粒o既野,好驚呀

引用:
原帖由 流星pp 於 2011-3-6 14:22 發表
到广州来吧,没熟人又便宜
廣州邊度? 省醫, 市醫?

引用:
原帖由 HELPCCY 於 2011-3-8 00:30 發表
有冇朋友可以話我知DR HO 地址,電話,同收費呀
我2星期之北上打jj
最近發現 JJ 有粒好細粒o既野,好驚呀
無朋友可以話你知果位醫生既資料, 上去打J就識搵料? 自己做下research啦.

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-3-8 02:03 發表

廣州邊度? 省醫, 市醫?
去正規醫院就好d
我估去果d私家地方....成地都係血都似......

引用:
原帖由 HELPCCY 於 2011-3-8 00:30 發表 有冇朋友可以話我知DR HO 地址,電話,同收費呀我2星期之北上打jj最近發現 JJ 有粒好細粒o既野,好驚呀
如果有唔舒服就快d去check如果疑神疑鬼可再觀察下先,或者post張相上來睇下

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-8 09:43 發表

答案在頭十頁都有架喇 ,比心機搵一搵....
如果有唔舒服就快d去check
如果疑神疑鬼可再觀察下先,或者post張相上來睇下
師兄唔好過料比人啊, 小心自己都比人BAN埋.

去社會衛生科啦, 如果真係搵唔到呢一個私家醫生的話.

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-8 09:39 發表

去正規醫院就好d
我估去果d私家地方....成地都係血都似......
朝朝AM730都有兩個大陸廣告上去醫性病既, 果位師兄係唔係國內五毛?

相關搜索目錄: 廣告

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。