推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

發新話題

試毓民牛肉麵

引用:
原帖由 kenzo1111 於 2007-8-23 16:42 發表

地下lunch可以搭木台
ic,者係方便d 趕時間又為食既人~~

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-24 00:17 發表

我都係坐2樓. 都好耐好耐冇去, 係米都係咁好食....d燒鵝?
我上次去又係坐二樓
不過我覺得佢蠵N鵝麻麻地
無想象中咁好食
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 何去何從 於 2007-8-24 02:00 發表

其實我自己就好鍾意佢d鵝油&汁架
你怕唔怕肥 ? 唔怕既叫個例牌,羅d 汁黎撈飯食

好味到呢 ~~~~ 唔夠汁食架
仲有我既至愛~皮蛋啦
仲有清湯腩啦,太多太多喇 ~~  ...
我係為食, 不過又怕肥, 所以食親燒鵝都唔食皮....hehe
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

咁不如唔好食,或者同我去食...我食晒d皮

引用:
原帖由 kenzo1111 於 2007-8-25 00:29 發表
咁不如唔好食,或者同我去食...我食晒d皮
我都想咁講添
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-24 16:06 發表

我係為食, 不過又怕肥, 所以食親燒鵝都唔食皮....hehe
個皮其實唔肥架,不過如果d 皮黐左肥羔
我會整走d 羔,再食d 皮囉

阿媽話,所有動物皮對皮膚都好,食得多會滑d,
所以我地應該唔多唔少食少少落肚啦
反正唔係日日食

引用:
原帖由 何去何從 於 2007-8-25 07:11 發表

個皮其實唔肥架,不過如果d 皮黐左肥羔
我會整走d 羔,再食d 皮囉

阿媽話,所有動物皮對皮膚都好,食得多會滑d,
所以我地應該唔多唔少食少少落肚啦
反正唔係日日食
係, 有d咁既事?
如果想滑d, 我會食花膠, 雪耳...尤其后者, 健康d麻.
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 利記 於 2007-8-25 06:46 發表

我都想咁講添
你因住變成張相個肥仔咁, 由排你減呀...食皮, 仲要食埋人地個d...

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-8-26 01:07 發表

你因住變成張相個肥仔咁, 由排你減呀...食皮, 仲要食埋人地個d...
鶩茷}就係我囉
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 kenzo1111 於 2007-8-22 01:18 AM 發表

they reject the order of pineapple puff la, i only can order the cookie.
i like eating and cooking very much too....
I went there today at 17:35.  Two bad news -

1.  Price has gone up by 10%.  The small 8-mix is now $82 and medium $132.

2.  There was only one can left for me.  At 17:36, there was nothing left.

oh too bad!! my company has bought about 150 boxes of 8 mix for Mid Autumn gift rather than mood cake..

引用:
原帖由 kenzo1111 於 2007-9-16 11:50 PM 發表
oh too bad!! my company has bought about 150 boxes of 8 mix for Mid Autumn gift rather than mood cake..
Can you spare 2 tins for me and bring them with you to the dinner.  I need to bring them to Australia this Friday.

引用:
原帖由 dejavu2003 於 2007-9-17 09:13 發表

Can you spare 2 tins for me and bring them with you to the dinner.  I need to bring them to Australia this Friday.
i want to get some too, those are for another teams...

他的說話方式很恐怖...

點解"試毓民牛肉麵" 變咗講"太興"
我係車神

Food is ok there, but the portion a bit small and quite expensive!
人生有幾多個十年? 最緊要活得痛快!
有恩未報未算差, 有仇不報正人渣
損人不利己,不如跳井死
人財兩得,唔使鹹濕
得閒奸一奸,大病都好番
你依家受我一拜,你就係一代宗師,你依家唔受,你就係一個乞嚏
人生出嚟,就為咗自己嘅利益生存
我要做奸人,可以被毀滅,但唔會俾你打敗

i have been there a week ago. i found out the noodles arn't good enough. although the beef was normal

The taste is not bad ...................

引用:
原帖由 princess_f 於 2007-9-28 18:29 發表
他的說話方式很恐怖...
同真人飲過野

吹過下水

雖然講野係粗口

都無想象中咁爛既
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-12-3 05:51 發表

同真人飲過野

吹過下水

雖然講野係粗口

都無想象中咁爛既
你琴晚有冇睇新聞, 佢D行動都幾激喎....係鏡頭面前係咁鬧葉劉~

very tasted....

牛肉麵個湯底好好味!
但可惜牛肉就好少(只得四件)

I tried the noodles several times, it is only the average quality usually you can have for typical beef noodles.

quality just so so........

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。