推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

約了dr ho , 請問第一次多數幾多元$$$$$$$

引用:
原帖由 superykk 於 2007-2-28 20:34 發表

想問下師兄.......假如我早上做了冷凍,下午會不會痛到不能上班??
我工作大部份時間"坐",不用勞力.
如果你肛門有4-5粒做咗冷凍.當然會麻煩D,
Dr 手重會起水泡或血泡,是正常既.
如果水泡很大很痛,應該問Dr 點做,
只不過要小心處理.
保持清潔同搽藥膏,大約一星期會消退的.
最重要徹底清除晒,可能要做幾次冷凍的.

相關搜索目錄: 清潔

以下有一些資料關於防子宮頸癌疫苗(感 染 子 宮 頸 癌 原 因 是 婦 女 從 性 行 為 中 感 染 人 類 乳 頭 瘤 病 毒 , 英 文 為 Human Papilloma Virus , 簡 稱 HPV 。 而 此 病 毒 能 干 擾 正 常 宮 頸 細 胞 的 運 作 , 增 加 癌 病 發 生 的 機 會 。 )

希望其他兄弟可以補充.

宮頸癌疫苗 Q&A

問︰所有女性都適合注射新疫苗嗎?

答︰經臨床研究證實,9至26歲的女性對疫苗的免疫效果表現理想。然而,能在未有性生活之前注射疫苗,保護效果最理想,而已有性生活的女性,因有機會已受HPV感染,疫苗的保護效力可能會減低。

...................

問︰9歲就注射疫苗,年紀會否太細?

答︰不會,因為年紀愈細,對HPV的抗疫力愈強,而且在未有性生活前注射,效果最理想。

問︰超過26歲及有性生活的女性可注射嗎?

答︰可以,但由於臨床研究全為26歲以下女性,暫時未有資料顯示,疫苗對較年長女性保護效果有多強。

問︰需注射多少劑疫苗?費用多少?

答︰建議共注射3劑,注射首劑後的兩個月需注射加強劑,在4個月後再注射第2次加強劑。基本上1年內完成3次注射,疫苗便可發揮功效。每次注射疫苗約需1,200元﹕

問︰疫苗保護效力可維持多久?

答︰由於首批接受疫苗注射的女性,至今只跟進5年,目前數據顯示,疫苗的保護效力最少可維持5年。

問︰疫苗有副作用嗎?

答︰可能出現輕微副作用,如輕微發燒,或傷口出現輕微紅腫,但都是短暫性的;本身對疫苗有敏感的女性不建議注射。

查詢電話:二五四一二三六六 (防癌天使)

女人打子宮癌疫苗,男人也要打,只是要預防的是菜花!首度在台進行的男性子宮頸癌
疫苗人體試驗,反映超乎熱烈,藥廠為此擴充50%名額,以因應這些性經驗豐富的少男
需要。

這支疫苗是由默沙東藥廠,已在台完成女性人體試驗,發現能預防子宮頸癌,還能防菜
花,因此再進行男性試驗,性伴侶要求2至5人的資格限制,讓藥廠原擔心招不到人,結
果竟是「大爆滿」,目前全台名額僅剩約10名。
三總婦產部科主任朱堂元表示,子宮頸癌與菜花多導因於人類乳突病毒長期感染,國內
約7成子宮頸癌患者是第16型、18型所致;9成菜花與第6型、11型有關。

這支疫苗可抵禦6、11、16、18型人類乳突病毒侵襲,可說是一支兼具子宮頸癌與菜花
預防的疫苗,但不具治療成效,已發生子宮頸癌、菜花者,打這支疫苗無法治癒疾病。
這項只收男、不收女的子宮頸癌疫苗試驗計畫,參與醫院有台大、三總、北榮、中榮、
長庚等5大醫學中心。

來源 : 台北科大計中紅樓資訊站 redbbs.cc.ntut.edu.tw

http://bbs.ntut.edu.tw/cgi-bin/b ... 59769.A&num=390

「醫師,我想打子宮頸癌疫苗!」子宮頸癌疫苗上市後,門診中出現主動要求注射疫苗的女性,其中高達八成誤以為子宮頸癌疫苗可預防所有性病,在情人節和長達九天農曆新年假期時,醫師提醒,目前上市的子宮頸癌疫苗只能預防人類乳突病毒引起的子宮頸癌和菜花,並不是「打了就可以上」。

榮新診所副院長何一成表示,門診中經常聽到似是而非的性愛理論,像是「口交不會傳染性病」、「舌吻是安全的」、「未插入就不會傳染」、「體外射精,性病不上身」等等,這些都是錯誤的認知。  

門診統計,每年情人節過後,懷疑自己染上性病而求診患者平均約增加二到三成,其中一成確實感染性病。為了預防性病,今年門診異常湧現一批搶打子宮頸癌疫苗的人潮。  

何一成指出,子宮頸癌疫苗主要的作用是減少子宮頸癌發生,或是預防俗稱的「菜花」,對於淋病、披衣菌、梅毒、愛滋病都沒有預防效果。真正保險的方式仍是全程正確使用保險套,包括口交時、性器官摩擦前都要戴,並在射精後陰莖仍勃起時就連套拔出。  

人類乳突病毒是一種DNA病毒,會經由性行為傳染,某些種類的病毒和子宮頸癌有密切關聯。歐美研究顯示,一生中曾感染過HPV的女性約八到八成五,台灣地區估計也在六以上。  

醫師提醒,注射HPV疫苗也有前提,年輕女性接種效益較高,接種對象以9到26歲女性為宜,共需注射3劑,第1和第2劑需相隔2個月,第2劑和第3劑則需4個月,發燒或酵母菌過敏等狀況不宜接種。

相關搜索目錄: 保險

今日收到電話,化驗結果o個粒係珍珠疣,雖然都係疣,但係比濕疣好...無咁難根治,Dr ho話通常冷凍一至兩次就可以斷尾,而返發機會都唔大,所以..而家決定會搵返dr ho醫,我想問下大家,係咪冷凍只收一次錢?如果再要做係咪不用再比?thanks

冷涷第一次會貴一點,再做會平一點.不是不用錢.

引用:
原帖由 minghin 於 2007-2-28 10:13 發表

我同你一樣,由最初前面生咗一粒,
睇政府醫生醫到有6-7粒.
位置肛門又生咗一粒.
連大腿後面都生埋.
Dr Ho 話基本上o個D位置係好少會生既.
除非係有傷口感染到.
所以早D睇私家好
Minghin & superykk多謝哂你既資料, 想知道你地點知肛門會有疣, 係咪dr ho會一次幫人檢查哂? 因為我人係外地, 翻黎時想一次過搵dr ho再檢查一次?

引用:
原帖由 chris_87 於 2007-3-1 14:58 發表
今日收到電話,化驗結果o個粒係珍珠疣,雖然都係疣,但係比濕疣好...無咁難根治,Dr ho話通常冷凍一至兩次就可以斷尾,而返發機會都唔大,所以..而家決定會搵返dr ho醫,我想問下大家,係咪冷凍只收一次錢? ...
通常化驗幾日有結果? 咁有無驗血和其他? 結果都係咪一切知道?

無野講

取消無野講。取消無野講。取消無野講。

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-2-28 09:30 發表
天才只應天上有
再post過.
Tony兄
http://forum.timway.com/f/thread-65938-1-1.html
小弟係另一個版發左post不過好似無咩人有經驗...
同埋入面內容都幾長下 我驚會拉長呢到版面
我唔知我有冇中招

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-3-2 01:02 發表

Minghin & superykk多謝哂你既資料, 想知道你地點知肛門會有疣, 係咪dr ho會一次幫人檢查哂? 因為我人係外地, 翻黎時想一次過搵dr ho再檢查一次?
一般都係自己檢查發覺到既,你會摸到D粒粒,
可用鏡睇下,有疑問咪去Dr檢查下咯.唔好遲呀.

Newnam
我沒有這方面經過,還請其他兄弟或版主解答

天才只應天上有
有懷疑最好去看醫生

大家好,新年快樂因小第要出差今天才回來.所以很久沒上來,希望大家身體健康,永不復發

我上次衣原體negative,我過多兩星期再驗吧,因我好似還有一點不息

Tony你出黎我一定撐硬你!!

baimkfqwyc
你想搞什麼?為什麼每個題目也post「Tony你出黎我一定撐硬你!! 」
你想搞事?

版主:請處理baimkfqwyc 的言論

小弟今日終於去了找DR.HO做冷凍...........肛門做冷凍痛足5個鍾.果種感覺直係痛不欲生,因為大多.......奉獻各位兄弟,一發覺有少少就一定要去睇"私家醫生",唔可以拖!!

引用:
原帖由 superykk 於 2007-3-3 19:50 發表
小弟今日終於去了找DR.HO做冷凍...........肛門做冷凍痛足5個鍾.果種感覺直係痛不欲生,因為大多.......奉獻各位兄弟,一發覺有少少就一定要去睇"私家醫生",唔可以拖!!
坐唔坐到?
你都好忍得,做個時應該好痛...

坐都企都一樣咁痛!!!!
頭果幾個鍾我要MAKE手腳D皮,令度肛門既痛分散注意力......
做果時痛到想喊......回家途中後悔都想喊,唔忍都唔得,早知今日何必當初.....

引用:
原帖由 superykk 於 2007-3-4 09:03 發表
頭果幾個鍾我要MAKE手腳D皮,令度肛門既痛分散注意力......
做果時痛到想喊......回家途中後悔都想喊,唔忍都唔得,早知今日何必當初.....
打麻醉會好O的,但要直接打在anus....
我都差唔多一年,慢慢你會覺冇野.....
我重慘過你

引用:
原帖由 superykk 於 2007-3-4 09:03 發表
不過我覺得dr.ho做冷凍痛o的同腫o的..
佢會做得好快...
我try過去其他醫生度做佢地會停下做下

我琴日第一次做,連續做左三次......

我想問下師兄!做完之後果D尤係點樣消失??

會甩定變細??

通常腫,腫完後就甩.祝兄弟早日康復.

我都希望早日康復......

引用:
原帖由 superykk 於 2007-3-4 15:26 發表
我都希望早日康復......
你放心喇...要醫好並唔難...
要清除唔再復發最難.

引用:
原帖由 superykk 於 2007-3-4 13:29 發表
我琴日第一次做,連續做左三次......

我想問下師兄!做完之後果D尤係點樣消失??

會甩定變細??
小心處理傷口,未必一次可以清除,
可能要做2-3次冷凍的才可復完.

絕對同意,要醫好並唔難...唔再復發最難.是十分難.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。