推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[原創] ~ GOOD FORTUNE SAUNA 好運來桑拿 ~

仲有單野,不過唔好問我係邊個,我係唔會講既,小小品小弟都仲有!

話說昨晚入到房,都未上床,個技師竟然說:先生,其實可以唔可以做兩粒鐘然後你俾多100蚊小費(即係差不多三粒價錢)我?
我:下?兩粒?我次次都係三粒,兩粒我覺得好趕播。
技師:哦,咁唔緊要,最緊要客人的喜好嘛........咁如果dup三粒鐘,可唔可以俾多100蚊小費我?
(唉,我實在唔想在dup骨前已經同人街市講價,算啦算啦:ok啦,無問題啦)

dup到第二粒鐘一半左右,個技師忽然粒聲唔出就出左去!一去就出左10幾分鐘,我好清楚,因為我正在用手機聽MP3,已經聽完三首歌啦!...............這樣子的服務收多我100小費??實在忍無可忍,打電話落去叫人找女!

未幾,個技師回來,一句聲都唔出,dup左幾分鐘開始就俾面色我睇:
人地成日都未飲過水,去飲杯水,再去個廁所,再補補妝,俾個靚樣你睇嘛!咁都投訴我!
我:哦,咁即係我唔arm啦,係話?
技師:梗係啦!
(我頂你個肺,$@!%$^%#&#&^$#@&^&^$#!!!!!!!!!!!!!)

那一刻,我真係有衝動想立即著衫走人!

三粒鐘後,電話埋鐘:唔該,XX號,四粒埋!
鐘房:四粒?個客知唔知架?
技師:知道架啦!
我:係啊,我知道架啦!

我真係知道架啦,落到樓,我同主任講,呢個技師,我以後唔想見到她!

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-26 04:30 PM 發表

絕對同意kot兄的說法!

佢老細不斷減價俾優惠仲以為可以增加客數?!
你睇自世界盃設的$50優惠到依家
客數卻有減無增,竟然仲以為原因係減得唔夠多!

我說過不是歧視那位四眼哥哥
但他的確絕對不適宜 ...
根本GFS由Day 1開始都係靠顧客服務出名,點解他們仲唔明?

哈!係咪因為呢個世界就係有d咁既人頭豬腦,所以我地先穩到食呢?

回復 #126 Doer 的帖子

其實...你應該要公開這位技師的號碼

你的品唔須要留番俾佢!!!
係要俾我們兄弟
讓我們知道以後都唔要搵佢!!!   

'我:哦,咁即係我唔arm啦,係話?
技師:梗係啦!
(我頂你個肺,$@!%$^%#&#&^$#@&^&^$#!!!!!!!!!!!!!)'

佢都chi sin!!

她是夜班一個雙數兼重疊數字號碼

暫時不希望公開她的號碼,夜班主任應該知道我講邊個,希望她們話下她,做呢行,係要俾面個客,唔係要個客睇你面色,咁撚鍾意耍脾氣,找個有錢佬嫁左咪有得做囉笨!

如果GFS或者件女無意改善,好簡單,作為顧客,我地用隻腳黎投票已經足夠,在香港,消費者大撚曬架!我去GFS以來,唔算試得多女,不過我從來未曾投訴過任何人,我不是喜歡投訴的人!

附近的場,都唔知幾想GFS越做越衰!

Customer Service field有句名言:Although your customers won’t love you if you give bad service, your competitors will.

hehe, 好句.

香港夜場嘅通病, 旺d就以為大哂, 結果嘥哂!

Doer兄,你真係夠大方,俾著我,一定唔俾!

引用:
原帖由 Doer 於 2006-8-27 15:07 發表

暫時不希望公開她的號碼,夜班主任應該知道我講邊個,希望她們話下她,做呢行,係要俾面個客,唔係要個客睇你面色,咁撚鍾意耍脾氣,找個有錢佬嫁左咪有得做囉笨!

如果GFS ...

是否曲髮矮小的?

其實,管理層制度不善
不斷吸納新技師
根本無咁多客俾佢地做
也間接令技師服務轉差

你一無再去巡視監察就攪成咁咯!!!

回復 #130 Doer 的帖子

咁既技師,一定冇下次,唔係,再咁落去,應該間場都唔敢去。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2006-8-27 20:32 發表
咁既技師,一定冇下次,唔係,再咁落去,應該間場都唔敢去。 
哎! 其他好技師俾佢累死!

靚妹M主任都走埋
我夜班都避免去了!

唔緊要啦,小弟過幾日又去夢想之地:上海,重投祖國女女懷抱,香港的不快事情又可以放低啦,哈哈!

回復 #139 messenger 的帖子

我夜班只做個一個技師。 

發實衫?

回復 #142 messenger 的帖子

係,e排都冇乜去過了,想靜下先。 

引用:
原帖由 messenger 於 2006-8-27 20:42 發表

哎! 其他好技師俾佢累死!

靚妹M主任都走埋
我夜班都避免去了!
tried again this morning
no service at all ............
price seems a bit different .........
used to be 4XX in holiday, today is 5XX ...........

唉,水浸眼眉,無眼睇

話說昨晚入到房,都未上床,個技師竟然說:先生,其實可以唔可以做兩粒鐘然後你俾多100蚊小費(即係差不多三粒價錢)我?

對住從未做過的生客都敢拿著數,類似的情況我都遇過,係海怡,Dup 都未 Dup就話可否Dup兩鐘送一個A鐘俾佢。雖然答應,但一D 著數都無比我。

其實可以答,要睇你的服務點先決定,睇你有無本事賺啦。

咁都得? 幸好我既主場唔會有D咁既技師,唔係管理層一定會即炒

昨日我都試了&@翠兒
ok喎

睇黎又要再流浪了
IT IS DARKEST BEFORE DAWN.

引用:
原帖由 Doer 於 2006-8-27 03:07 PM 發表

暫時不希望公開她的號碼,夜班主任應該知道我講邊個..............
    Doer 兄,謝謝分享和通知我地,不過, 恕小弟多口一句,雖然夜班主任應該知道你講邊個,但許多客人唔知,可能會斬腳趾避沙蟲,於是另有兩個會無辜辜少左單.......

小弟全無其它意思,衹是多口提一提........

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。