推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 yuppies 於 2007-3-24 11:58 發表

small jj ,
第一件事,不要太疑慮,如果真係,都已成定局,
除了醫治外,還有正面面對,
2) dr.chan 是不是專科, 問的原因是因為根據這裡
brother們經驗,應該是採用冷凍,如果落刀而且要聯針好像怪怪的,
3)報告 ...
用刀是切去化驗,但聯針就有d懷疑,上次dr.ho切左後是用电灼止血,我諗dr.chan可能要我返去拆線同see report有$500收掛,佢有laser冇理由冇电灼掛.佢係皮膚科同是榮受院士有在九龍法國part time,你話>3)報告的可信性,事實上有某些化驗所真的..........唔通有錯
上次dr.ho有粒話唔係,今次dr.chan化驗左話係的那点附近的皮已痕了一個月,你地會痕嗎??

Thank you, Tony!

Thank you very much! Tony.

I know about 3M from the web, and I want to know if there is cream to clear off small jj in few days?

I will buy 3m later if my only one small white spot gets bigger, and I will use may be three times for one single packing, because this is expensive!

I went to china and see two doctors, one said 90% is jj and do laser, one said can't be surenow because it is small.

In fact, my girl confirmed got it and she is cured in two times for the moment by putting the liquid that I am looking for now. Her hospital said they don't have stock.

Please help and let me know where can I buy this liquid, because I don't have money for private doctor now.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-3-24 01:49 發表

咁鬼貴, 頂佢醫乜呀半萬蚊

另你你張相跟本睇唔到有咩, 真係要用藥水試先知.

另外各位兄弟你地冷凍左咁耐係咪重有疤痕? dr ho有無話會退架, 見伙記兄成大半年都話重有
stanleysex兄
我第一次做冷凍時.Dr Ho 重手做的位置成血泡,
現在好番都有疤痕,輕手做的位置就無.
二月份就番發佐一粒,己做冷凍.都復原.
早兩日又發覺一粒類似,Dr Ho 都話穩陣D照做冷凍.
放心啦...Dr Ho係一位有醫德既醫生

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-3-21 20:28 發表
有冇人用過疣定0,ok ma
smalljj 兄
我就用過,但係效果一般.
如果粒疣大粒就無乜效既.
可能初起或冷凍後用會好D,
個個人用會唔同效果,3M都好貴架

Except 3M Aldara, which cream or liquid can get rid of smail spot?

Please help!

引用:
原帖由 minghin 於 2007-3-24 22:01 發表

smalljj 兄
我就用過,但係效果一般.
如果粒疣大粒就無乜效既.
可能初起或冷凍後用會好D,
個個人用會唔同效果,3M都好貴架
Minghin brother,

What esle I can buy to use except 3M? Please help!

smalljj
皮膚科同是榮受院士有在九龍法國part time,很多醫生也是.

Frankie1
大陸醫生可以回家,你還是看香港醫生吧.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-3-25 00:04 發表
smalljj
皮膚科同是榮受院士有在九龍法國part time,很多醫生也是.

Frankie1
大陸醫生可以回家,你還是看香港醫生吧.
Thanks, Tony!

Can you please tell me how the goverment doctor confirmed that you have wart when you visit them? Do they use tester?

Frankie1
沒有,靠估,看兩看便算.

Hi, brother, anyone use 疣迪 before?

Frankie1
YOU MAEN 化疣迪?
如是勸你不要使用.網上有太多負面消息.
看醫生.沒有錢,去政府看.不要相信大陸網/大陸朋友/大陸醫生的知識.小弟之前也post過一些關於大陸醫療的報告.如你堅持,祝你好運.

小弟也沒有錢.也一樣要醫,這裡用一世的.

去左dr.ho到切左2忽,有一点可疑,另外上次dr.chan切左的其中一点附近dr.ho話又似似地,但那兒剛拆線,唔知會否是連線太久,谷住d皮未回復.原狀看似一柆凸起,就叫佢一齋切左去分2個樣本化驗,我話dr.chan話hk現时冇得化驗是否hpv病毒,有都未必準,但做顯微鏡看細胞有否病變就可知是否疣.但dr.ho話要做應該都有但要打电話問,我返出去等,後入去佢話有但化驗所要分2個樣本化驗,而化驗所會每樣本要分半,一半用顯微鏡看細胞有否病變,另一半會send去瑪麗作HPV DNA化驗是那一型如HPV6,HPV11等等.totle$3200,可能dr.ho有少少唔好意思,又想幚我,收平少少,但send去瑪麗作HPV DNA化驗要7-8day先有report

smalljj
謝謝你的report.小弟沒有這方面經驗(化驗).所以我說我們這題目使我們繼續學習知識.因我們不是醫生,全部也識.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-3-26 20:46 發表
smalljj
謝謝你的report.小弟沒有這方面經驗(化驗).所以我說我們這題目使我們繼續學習知識.因我們不是醫生,全部也識.
唔好客氣,等各兄弟有需要时都知有呢d方法check,

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-3-26 12:35 發表
去左dr.ho到切左2忽,有一点可疑,另外上次dr.chan切左的其中一点附近dr.ho話又似似地,但那兒剛拆線,唔知會否是連線太久,谷住d皮未回復.原狀看似一柆凸起,就叫佢一齋切左去分2個樣本化驗,我話dr.chan話 ...
其實係定唔係聽我之前既醫生講都可以先電左去, 咁咪唔會浪費咁多錢囉, 反正得個安心.

上星期六做衣原dna,d 護士好似變左白鴿咁, 真係唔好受

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-3-27 10:53 發表
where?

開心0左~都唔錯......

小弟覺得這些病如感冒一樣,感冒發燒你會看醫生,你會找一個時常看開的醫生,如時常看開的醫生看一,兩次後還不好,你也會轉醫生.這些病其實也一樣.

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-3-27 02:53 發表
邊個醫生既護士呀? 咁你咪同佢玩野囉, 大大聲聲話我係比女朋友害!! 都係你地d女人扑街囉

咪dr ho 度nor counter d 女護士唉我都唔知點講

jackylai
發生什麼事?其實我試過在某城中名醫醫務所被人寸.......

算啦 !
我地睇醫生,唔係睇護士,
D火留來對追求某東西上的堅持吧 !

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-3-27 00:00 發表

其實係定唔係聽我之前既醫生講都可以先電左去, 咁咪唔會浪費咁多錢囉, 反正得個安心.
可能你未有gf or wife就講得咁易,但有得check清楚我會check lor

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-3-28 18:57 發表

可能你未有gf or wife就講得咁易,但有得check清楚我會check lor
Tony1
包皮orJ頭炎拎咩樣本化驗

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。