推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

其實我好想同大家講
我咁大個仔一次都未玩過
同而家個女朋友行左6年
呢6年都冇掂個第二個女仔
但早兩星期我女友發覺有d 粒粒
仲串埋左一齊成條咁
我就上網睇係咩黎
到佢去睇醫生就知係呢d
我同我女友都冇出去玩
但點解會有架呢
睇過好多都話係性交野返黎
但我同我女友都冇第三個人
點會咁  ,今日我發覺我都有d粒
4,5粒左右
而返開龜頭底連住包皮個度
圍住成個圈都好似有d粒粒仲好似一個連一個咁
我想問會唔會我一早有但一路都唔覺
但今日個幾粒我幾肯定之前係冇既
係龜頭個頂出尿咁上下  但又未入到去
tony 兄可唔可以同我傾下
thx 各巴打

引用:
原帖由 kakochi 於 2007-5-3 23:04 發表
其實我好想同大家講
我咁大個仔一次都未玩過
同而家個女朋友行左6年
仲串埋左一齊成條咁
我就上網睇係咩黎
到佢去睇醫生就知係呢d
我同我女友都冇 ...
你可post pic in here

引用:
原帖由 kakochi 於 2007-5-3 15:04 發表
其實我好想同大家講
我咁大個仔一次都未玩過
同而家個女朋友行左6年
仲串埋左一齊成條咁
我就上網睇係咩黎
到佢去睇醫生就知係呢d
我同我女友都冇 ...
我睇的醫生都話正常來說一定係只有性行為才會傳染的, 但看一些報紙就有講話可能去醫生到做檢查時醫生唔記得洗之前病人用品或去公眾厠所時厠所水都有可能傳染到, 不過機會當然有, 不過好低好低, 所以你自己覺得啦, 如果你愛佢就無謂計咁多啦.
而家最緊要快d睇醫生啦. 我dr ho的資料放左公司, 不過Tony會好快p.m比你的放心!!

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 nokipias 於 2007-5-1 03:09 發表

我只可以話而家唔敢, 唔擔保遲d 會唔會受唔住引誘再去... 所以我都叫同我去玩的frd 以後都唔好再叫我去玩...

之前同個女仔出街, 離遠見到幫我睇過性病的醫生, 即刻要兜路走............唉
邊個人無錯過呀, 只要以後好好做人就得啦.

dr ho四眼故娘超好人, 我走時重好有禮貌咁比我佢過邊既婦科醫生資料比我, 等我可以帶我老婆去睇, 不管係hard sales定咩, 真細心同professional.

唔玩真係好難, 但到好似我咁既時候心態就真係唔同, 我用左100%鬥心去戰勝左佢了, 因為我真係好驚, 淋病同疣都試過, 真係驚到萬一連未有既過d都中埋或翻發, 真係死一百次都唔夠, 真係驚到唔無法形容,次次唔信就真係中, 所以依種感覺不法形容的, 依個係我自己個人既意見姐, 我都知唔玩真係好難, 所以各位兄弟緊記盡量做足設施比無做好啦.

引用:
原帖由 heehee0907 於 2007-5-1 01:24 發表

她說的沒事 應該是說可能短期間不會復發 性病中淋病梅毒這些都算好醫
因為只要發現的早 照著服藥後都會好轉
但是有兩種病特別難纏 一種叫疱疹 一種就是濕疣
因為這兩種都是病毒 會持續的留在體內 你 ...
頂你梅毒係最難醫架, 唔醫好同唔知自己有中既重有機會死人, 你查下啦白痴.

98%你醫學上講既, 當然一定要有保留啦, 萬一受到感染就會比較容易再覆發既意思, 你去問下有權威既香港醫生啦. 你知啦世界好多你d人有咩覆發又阿支阿左, 唔諗下自己再做過乜所以翻發, 又去醫院發皮4, 咁一定要保留啦, 所有病都係咁啦, 包括感冒都係啦你問下醫生先啦

kin000
已再pm你

stanleysex
問題是這些人自以為是,所以我才寸一寸他.又或者他是醫生來也不出奇.因我發覺我們這裡或者有醫生入來討論.只是同自己買廣告.

各位醫生:
小弟這題目歡迎買廣告.歡迎提供一些這方面的資料。

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-5-4 00:43 發表

頂你梅毒係最難醫架, 唔醫好同唔知自己有中既重有機會死人, 你查下啦白痴.

98%你醫學上講既, 當然一定要有保留啦, 萬一受到感染就會比較容易再覆發既意思, 你去問下有權威既香港醫生啦. 你知啦世界好多你 ...
我說如果"早發現" 你沒看到嘛? 你看文就是這樣的"白痴"嗎? 梅毒第一期生殖器下疳你會放任讓他爛不看醫生 那我也隨你囉...
當然要看醫生的 你可問下醫生是否可百分百確定嘛 你點解不去問問呢? 說囉你們會好當然是祝福你們是那98%之中 不願你們是那2%
ok ? idiot~

引用:
原帖由 伙記1 於 2007-5-2 13:35 發表
dear tony

大哥, 唔好理呢D人, 我係一個好例子, 一年多無事, 以前有D兄弟都唔見, 我相信佢地應該無事, HEEHEE0907 你自己想一下, 如果O甘容易返發, O甘呢個病永遠唔好, D病人會越來越多, 永無止境.

醫生講過 ...
伙計大人 我說地是 大部分的人都會康復地... 兩年不復發之後都不復發的機率會比一年都不復發的人的機率高些 這就是政府地醫院會強調說兩年不復發會好些 不是說一定會復發地.... 唉 我是話多了 我想說地是這病毒難纏 有些人復發多半是另一半沒有一起治療 的確在短期復發的人很多的 主要貼身衣物這些都要消毒 也有助不再復發地...

當然是希望大家都好囉~

睇醫生....................

引用:
原帖由 heehee0907 於 2007-5-3 23:43 發表

我說如果"早發現" 你沒看到嘛? 你看文就是這樣的"白痴"嗎? 梅毒第一期生殖器下疳你會放任讓他爛不看醫生 那我也隨你囉...
當然要看醫生的 你可問下醫生是否可百分百確定嘛 你點解不去問 ...
唔知邊個白痴, TONY我敢肯定佢一定唔係醫生, 又係鍾意上網搵料, 上網搵料就搵清楚啦, 梅毒第一可以隱藏係體內你唔係即時發, 照你講等得黎死Q左啦傻仔, 唔係醫生點解要叫人去驗血先知道呀, 咁叻就神先啦, 重有爛唔係一定係梅毒呀重有好多皮膚病既問題架, 重有梅毒唔一定係生殖器先有, 身體其他部分都會發架, 上網再搵清楚先啦醫生.
唔知再租一套之前李莉莉怕既3仔講比日軍強完, 梅毒生到成身都係先講啦大醫生我服左你了.

stanleysex
我只知道政府會驗兩樣野.兩樣野也是嚴重.皮膚問題可以很多痕未必等於患病.所以皮膚科是一門專科.
他只是自以為是吧.這裡以前很多這類人.試過全英文+學名.又試過上網找一些資料.要他們收聲唯有上網再找資料,而且比他更專業,這他們就自動消失.可能小弟老了.已沒有自以為是很久.他們或者另有目的就是打擊我們.使我們沒有人再看,但他們會失敗.因我們是真實地,真金白銀去看醫生.而且我們是相信專科醫生多過網上資料或非專科醫生.

他最大問題是以為我們是新仔或傻仔,但是其實我已很了解.網上資料已很多,隨便打一打已一大堆.他算差還未出到英文+學名.最大問題是他認為我們白痴.只懂吹水.但事實不是如此.我們看專科醫生,就算普通科醫生也唔一定熟識這些病。恐嚇別人的人更多,因有太多黃綠醫生.

還有一萬人次就打破舊版的紀錄.各位支持一下自己,在這裡新不如舊,已是好成績.

同意大家可以問一下kurtlau2005兄就知道了, 佢睇過超多醫生, 每一個說的結果都唔同, 最後攪到浪費好多錢, 所以唔係話隨便一個醫生或上網睇話係, 要真係好似我地咁d當事人知道先係,所以咩叫臨床實驗呀.

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-4 16:24 發表
還有一萬人次就打破舊版的紀錄.各位支持一下自己,在這裡新不如舊,已是好成績.
係呀Tony 2年了,時間過得好快,真係好似剛發生完一樣, 希望之前同依家d兄弟都開開心心快快樂樂!!

我今日下午會去睇dr ho
真係想快d 就去
我好明白你地個種擔心
估唔到真係有想死既感覺
一陣睇完出報告!!!

頭先睇左dr ho 佢話個d粒粒唔係黎
佢話唔排除之後先生出黎
因為有d 成半年先出現
希望唔好有就好了
我諗我唔會同我女友做直至佢好番晒先

kakochi
不是就好了

【本報訊】擁有香港居留權的兩歲內地女童,肛門紅腫痕癢,昨日來港求醫,證實患上性病疣(俗稱椰菜花),醫生懷疑她是受性侵犯被傳染,於是通知警方及社署跟進,警方建議其家人返內地報警。
不幸染上性病女童姓黎,父母均非香港人,○五年四月其母來港誕下她,故擁有香港居留權。由於她在港無親無故,領取出世紙後即被父母帶返廣東佛山三水鄉間居住。最近祖母發現女童肛門附近位置長出紅腫粒塊,當地醫生診斷為濕疹,經多番治療仍未痊愈,祖母遂帶她來港醫治。

昨晨女童被帶到廣華醫院求診,醫生證實她患上椰菜花,懷疑是透過性接觸傳染,即時通知駐院警員處理。警方獲知女童生活背景後,建議女童祖母返回內地報警求助。由於黎女擁有香港居留權,醫生堅持要她留院治理,不准出院,並轉介社署跟進。

皮膚專科醫生史泰祖表示,兒童敏感部位患上疣相當罕見,醫生診治時須小心處理,雖然性器官患疣多數是透過性接觸感染,若果小童玩耍時手指沾上疣病菌,剛巧其敏感部分痕癢,用手去抓痕時弄傷皮膚,病菌就會從傷口侵入傳染給女童。他稱,疣屬於無法根治性病,但可以透過治療控制病情,包括化學冷凝、燒灼術或激光治療。

引用:
原帖由 superykk 於 2007-5-6 03:50 發表
【本報訊】擁有香港居留權的兩歲內地女童,肛門紅腫痕癢,昨日來港求醫,證實患上性病疣(俗稱椰菜花),醫生懷疑她是受性侵犯被傳染,於是通知警方及社署跟進,警方建議其家人返內地報警。
不幸染上性病女童姓黎 ...
史泰祖這個醫生係好權威, Tony都睇過, 雖然我未睇過佢, 但係聽收音機覺得依條友有d串同唔同dr ho過種真係為病人既精神.

stanleysex
是非常寸.史醫生是通常名醫生的態度,還有就是專業口吻.dr.ho是實事求事.我看過一些醫生.實事求事的很少.5分鐘醫生最多.

我樓下的醫生就是實事求事+寸.但就一次攪掂.(普通科私家醫生還比政府街症更多人看)

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-6 08:08 發表
stanleysex
是非常寸.史醫生是通常名醫生的態度,還有就是專業口吻.dr.ho是實事求事.我看過一些醫生.實事求事的很少.5分鐘醫生最多.

我樓下的醫生就是實事求事+寸.但就一次攪掂.(普通科私家醫生還比政府街症更 ...
所以咪=哀醫生, 讀咁多書都有q用咩, 連最基本既家教都唔識, 真係掉自己屋企架

Hi, 大家好, 最近我也中招, 看到這裡有不少師兄, 我也來說兩句.

我在上星期三晚去玩, 同囡囡無帶袋吹玩口爆, 冇做到, 但到上星期六發現出事了. 條野有刺痛同痕 (冇濃), 翌日 (星期日) 仲痛得厲害左, 我自己心知不妙, 故此冇打算看普通醫生, 初時還在盤算到家計會, 或是去油麻地賽馬會睇好 (因為成日認住去睇私家專科好貴)

因為是星期日, 要陪女, 沒空檔去睇醫生, 唯有夜晚送完女友回家後, 馬上回家上網找資料, 去 141 呀, 161 等等看看師兄們中招的經驗, 及睇下有冇醫生介紹, 溜下溜下, 便搵到這裡來了.

起初還是是偏向到賽馬會看的, 有師兄提及要插枝野落龜頭尿道驗野 (我那時才記得有朋友亦試過, 佢話好 X 痛的), 好處是不用錢, 但有一個問題, 那是我即使能接受檢驗的痛楚, 但要等兩三個星期才能有報告我真的接受不了 (等待是痛苦的啊) 故此死就死, 去睇私家啦.

綜合這裡師兄們的意見, 已圈定目標的醫生, Dr. Ho, 我沒有 pm 師兄問資料, 只知是在惠豐中心, 今天 (星期一) 一早查了電話號碼便去預約了

中午 12:00 上到診所, 那裡原來是綜合的診所, 不理會了, 登記後便候診. 房間內有何醫生及一位姑娘, 我沒有害羞, 說出了我的問題, 醫生問了我有冇濃及最後一次性行為在何時, 我便如實回答, 隨後便埋邊上床除褲給醫生看, 醫生拿了枝有燈的放大鏡照, 說了我條野生了粒粒, 未肯定是疱疹 or 只是細菌感染, 但估計應該不是疱疹, 我問使唔使驗血 check 清楚的, 醫生說驗當然會清楚的, 但故計我只是細菌感染故此他沒有 sell 我要驗血, 如真的是細菌感染吃一個星期藥便好了, 我問若驗血要幾多錢 (我心諗多少錢我都會驗), 醫生 check 完說要 HKD380, 咁我話照 check 啦. 之後和醫生道別便出去驗血了.

醫生給了我一個星期的藥 (消炎, 抗毒, 擴生素等等) 及外塗的藥膏, 但我忘了問醫生何時拿報告及何時覆診, 故此我問配藥部的姑娘, 老實講, Dr. Ho 很細心亦很有禮, 但外邊的妹妹仔便不太專業了, 問她們何時回來拿報告, 她們說「兩、三日咯」, 我再問是兩日或是三日, 她答 「兩、三日後你打電話上來問啦」, 不過算啦, 這些面色我受得了, 我諗住食完哂藥我會再返去睇多一次.

收費比我想像中平 (我沒有經驗), 診金, 藥, 驗血合共 HKD880.

希望我呢個 CD-Rom 的經歷, 對其他 Cd-Rom 有幫助.

相關搜索目錄: 賽馬

very_sad069
以我所知道161,141等沒有我們這麼經驗.這裡應該是最多經驗,而且我們是真實去看過醫生.dr.ho的四眼姑娘幾好的.出面的就差一點點.
謝謝你cd rom入來.

p.s.我最初看dr.ho是在旺角看見他的資料.於是打電話去電話公司查.一打便是dr.ho直線.

tony, 好彩有你發現Dr. Ho. 令我地兄弟慳左好多時間同金錢

icetea
有時候dr.ho也未必掂的,就要再花時間金錢找其他醫生.這裡的兄弟也有例子.小弟覺得最重要是一個夾的醫生.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。