推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 superykk 於 2007-5-22 10:48 發表
生係肛門位~做激光好麻煩~dr.ho唔建議做............唉~
生係肛門位有幾多粒同幾大,係硬定軟架

今日去完Dr.HO 做完冷療番黎,食左止痛藥但而家重痛到飛起 (因為有幾粒疣比較大同野開左) 而家所有冷療位置腫晒,行路個時赤赤痛,行快d都唔得!不過Dr.Ho就真係一個好醫生黎架,佢真係左摷右摷咁同我搵d椰仔,連屎忽都睇埋,另外有d我都唔知係椰仔黎,佢就話呢d都係,會做埋佢,我諗total大大話話都十幾粒架!呢d真係同衛生科個d真係十萬九千里遠,不過Dr.ho話我因為個幾粒範圍大,好大可能要返去再做冷療多次(唔好喇,真係好那痛),我而家唯有食住止痛藥頂住先,希望過幾日消左腫就唔洗食!
經過呢鑊重創之後,真係要收山喇!

alzao
你陰囊的是否也是?
當然完全唔同.我上次去連喑瘡也一起看.因我粒喑瘡很大粒

superykk
通常這位置做冷涷,但很痛的.
kurtlau2005
我就是轉醫生的人版來.因相信會有一個醫生幫到自己.

Tony1,
係呀!我陰囊有幾粒細粒開始發緊,Dr.HO 就幫我冷療埋!其實細粒就唔係好痛,不過我生個d疣比較大同扁,所以範圍比較大,所以好鬼痛!另外,被冷凍既地方正常係咪會腫架?又大約要幾耐先消腫?

alzao
大約一至2星期.但你說很痕.醫生怎樣說?有沒有給藥膏止痕?

要兩個星期先消腫呀?咁個D疣幾時先甩呀?Tony1兄,你第一次睇既時候,何醫生有無同你講幾時覆疹?因為何醫生無同我講幾時覆疹喎?
佢話個d都係疣(比較細粒),但生係陰囊附近係會比較痕,叫我唔好食辣野,食左可能敏感又會痕!
其實可能如果早d睇DR.HO既話,可能唔洗受咁多皮肉之苦,而家野開左就麻煩D!

alzao
消腫與甩也是大約2星期,有快有慢.覆診也是大約2星期.家野開左不是就麻煩D.是好麻煩.即時做最好.再有機會會細一點.還記得大約2年半前我也是先去政府.但第2日即時轉私家.以前不是好現在認識這麼多醫生,一個識看皮膚的都唔識.現在有一點點認識.知道政府=浪費時間.

中得呢家野都預左有排攪架喇,不過條氣最唔順既係政府點醫姐!如果政府你無心醫就直頭同我講去出面搵專科,個病人一路比佢dump住又越生越多,到時個病人心身都受到好大壓力,真係隨時會痴線架嘛!我而家希望可以快d好番過番d正常生活就呵喱吉帝咯!

另外,椰仔如果好番唔覆發,會唔會影響下一代架?有d人話會影響,有d人又話唔會,今日唔記得問醫生添!

療程直擊報導:

唔知Dr.HO係咪重手得滯,而家起晒水泡,而且表面有好似有好多水流出黎咁!但係最大粒個幾粒就好似無反應咁既?

回復 #1756 alzao 的帖子

bro alzao, i know it is hurt but at least it can be cured, unlike my case, Herpes............
when it reoccurs, it really painful, mentally

引用:
原帖由 gunel 於 2007-5-22 09:11 發表

can anyone help ma?
pls...真係好擔心...
thx thx thx
gunel 兄你好, 政府check 的只是有無炎症, 我建議最好停藥後三星期去dr.ho度check dna $600衣原體, 因政府信唔過因有check到有炎症他們一定說是非淋所以不一定是衣原體.

放心吧有可能是前列線炎, 點都好三星期後去dr ho 度驗尿吧(dna衣原體) 如果無你大可放心因尿道炎最惡是衣原體

另外千其千其唔好飲酒這是yuppies 兄, kelincant 兄及我的忠告

如果唔係神仙都幫你唔倒

引用:
原帖由 alzao 於 2007-5-22 22:21 發表
Tony1,
係呀!我陰囊有幾粒細粒開始發緊,Dr.HO 就幫我冷療埋!其實細粒就唔係好痛,不過我生個d疣比較大同扁,所以範圍比較大,所以好鬼痛!另外,被冷凍既地方正常係咪會腫架?又大約要幾耐先消腫?
腫會好痕,我以前都係襟

腫我到現在都未退哂..如果你做多幾次既話要小心好難退.
腫大部份doctor都話自己會退,但我腫左10個月,現在重有小小...

引用:
原帖由 alzao 於 2007-5-23 00:16 發表
療程直擊報導:

唔知Dr.HO係咪重手得滯,而家起晒水泡,而且表面有好似有好多水流出黎咁!但係最大粒個幾粒就好似無反應咁既?
重手係襟,我以前都係,過幾日會好好多

療程直擊報導 (day 2):
今日已經唔覺好痛喇,但係比冷療過既地方就好似有的黏液滲出黎咁,而且有d已經變成水泡!睇返以前d post,d師兄話有水泡係好正常既,同埋個傷口會易好d,所以我而家唔敢搞佢地!而家最大問題係最大個幾粒好似冷療完都無乜反應咁,真係可能要觀察多幾日先知道有無效!

kurtlau2005 ,你話你腫左10個月?唔係掛?你唔好嚇我呀!咁Dr.ho點講呀?

引用:
原帖由 jackylai 於 2007-5-23 18:38 發表

gunel 兄你好, 政府check 的只是有無炎症, 我建議最好停藥後三星期去dr.ho度check dna $600衣原體, 因政府信唔過因有check到有炎症他們一定說是非淋所以不一定是衣原體.

放心吧有可能是前列線炎, 點都好三 ...
thx...
已去dr ho到驗尿and分沁la...佢真係好好人
不過如果個前列線炎係由非淋引起既...算係性病嗎...仲會傳染人嗎
我而家係成日有分沁係尿道口...冇乜其他野...似係衣原體嗎?
thx thx thx

alzao
我試過醫生狂食藥也消唔到腫,最後看名醫搞掂.不過之前的冷涷不是在dr.ho到做

都係唔好諗咁多住,腫都無計,最緊要搞掂d椰仔先!

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-23 22:50 發表
alzao
我試過醫生狂食藥也消唔到腫,最後看名醫搞掂.不過之前的冷涷不是在dr.ho到做
名醫係咪都係食藥?我都想再轉DOCTOR,下星期可能去看dr.lau

引用:
原帖由 alzao 於 2007-5-23 21:33 發表
療程直擊報導 (day 2):
今日已經唔覺好痛喇,但係比冷療過既地方就好似有的黏液滲出黎咁,而且有d已經變成水泡!睇返以前d post,d師兄話有水泡係好正常既,同埋個傷口會易好d,所以我而家唔敢搞佢地!而家最大問 ...
腫問題唔大,因為係有好小退唔到..

如果keep住做冷療,會keep住腫

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-5-22 16:58 發表

生係肛門位有幾多粒同幾大,係硬定軟架
5.6粒~係軟的~~~~~加埋政府度醫~已經成年

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-22 22:13 發表
superykk
通常這位置做冷涷,但很痛的.
kurtlau2005
我就是轉醫生的人版來.因相信會有一個醫生幫到自己.
每次都要做麻醉同打止痛......如果唔係會頂唔順......唉~
好生唔生偏偏生係果d位

kurtlau2005
抗生素/類固純藥膏

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-5-24 21:24 發表
kurtlau2005
抗生素/類固純藥膏
醫生話自已會消腫,但好耐先收小小

kurtlau2005
所以才要用藥.我試過不食藥3個月-4才完全消腫.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。