推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-21 23:40 發表

其實係有咩原因會生到肛門?
因為手掂過患再掂野到?
定係病者性行為潛伏左?
定係沖涼查皂液時"hi"到?
我都唔清楚.我唔係基.多數HI到.......肛門個位有果D應該有左幾個月先發現.
最初得兩粒好細粒~如果一早睇專科應該好易攪掂,不過係政府度拖左咁耐~而家生到接近直脹......真係好痛苦

其他兄弟生的位置,可能對日常生活影響唔大~醫好左又覺得冇乜野,又唔會太痛,先會話再去玩小心D,
但係我生果度~每次去冷凍幙ㄜn打止痛針加查麻醉藥,冷完仲係好痛,做完冷凍的頭兩日~行路大步D都唔方便~而家唔好話跑步游水.
最慘既係~生係接近直腸度~有傷口,每日大便都會出血.一出血又驚野到其他地方.....總之精神壓力真係好大.好大......之前有師兄話男人會忍唔到去玩嵺粢雱琣釣M心可以令自己唔再去玩~

引用:
原帖由 superykk 於 2007-6-22 11:33 發表
其他兄弟生的位置,可能對日常生活影響唔大~醫好左又覺得冇乜野,又唔會太痛,先會話再去玩小心D,
但係我生果度~每次去冷凍幙ㄜn打止痛針巨B游水.
最慘既係~生係接近直腸度~有傷口,每日大便都會出血.一出血又驚野 ...
請問生在後面點發現及知道係呀?

自己摸到有粒粒~~~~~~以前都唔覺有~

引用:
原帖由 superykk 於 2007-6-22 20:51 發表
自己摸到有粒粒~~~~~~以前都唔覺有~
我買左鏡同一支強力電筒、遲d會買個清d既view web for呢樣野
我都想唔好野開儘快攪左佢

唔~~如果hi到都會野開、咁沖涼咪要有一個既定步驟? (講真的)
講下同左疣定寧既結果﹕ok、冇紅、(不過一包應該只夠查三個位)
查左一次、患處好似仲大左(由買圓形變左長圓形)

引用:
原帖由 superykk 於 2007-6-22 11:33 發表
但係我生果度~每次去冷凍幙ㄜn打止痛針巨B游水.
最慘既係~生係接近直腸度~有傷口,每日大便都會出血.一出血又驚野 ...
superykk兄, 一係你試下好似之前伙記兄食下靈芝包子增強下自己體能, 睇下會唔會好翻d, 你摸到肛明位置係咪感覺好大粒先知定點呀? 因為我想很難發現到, 我地其他兄弟我諗都會有d怕同你一樣, 可唔可以問dr ho幫自己驗一下?

當我發現的時候都唔係太大粒,以為肛門生酒粒之類既野.~因果陣時仲未知道自己奶左野,而家各位兄弟都應該有經驗~好易摸得出.
總之下次摸到邊個位多左d粒粒出來就好搵醫生睇~因佢睇實清楚過自己估估下~

引用:
原帖由 superykk 於 2007-6-23 10:59 發表
當我發現的時候都唔係太大粒,以為肛門生酒粒之類既野.~因果陣時仲未知道自己奶左野,而家各位兄弟都應該有經驗~好易摸得出.
總之下次摸到邊個位多左d粒粒出來就好搵醫生睇~因佢睇實清楚過自己估估下~
1)絕對同意,俾佢開左唔單止錢、好番時間會更長
2)今日用疣定割第二次、平時冇痛但沖涼時有少少赤、懷疑患處腫左d
希望儘快見到dr.ho
3)想知如果用手掂完陰莖(俾非眼見到的患處)、d菌可以在隻手生存幾耐?

好!等我支持下先!继续努力!

做左幾日CD Room ,而家想張自己病況同各病友分享,我都W左成年都未好,尼頭W完三四日就出番!唉!好失洛,我睇Dr.Ho Ka Keung既,態度好好,但係專業能力好似不足,有時佢會O漏眼,幾次出鰶E所我自己檢查先發覺有D部位佢做漏左,第日再上去做番,一直用激光直至我提議佬佢先做泠凍但做髐@次都無叫我再上去再做,而家又番發了,近幾月差下不多一星期上去診所一次,我成日番發,而家做乜都無哂心機,其實Dr.林英明我都睇過檢查得好指細連肛門都檢查好專業,第一粒不過收診金貴過Dr. Ho夜了,明天要上班下次再分享下患病歷程吧。

用冷凍平成千ga bor
係呢? 你有冇試過打干擾素....聽講對免疫力低既人有幫助

今日睇左dr.ho、佢話我懷疑既地方唔係
離上一次病發又過左一個月

咁多位師兄, 小弟亦係早兩個月前發現中左椰仔, 經醫生檢定後, 已經係上個月做左一次電療. 但係上星期發覺又出左d粒粒紅色, 呢兩日仲有少少痛tim.

其實我係想問下各位, 究竟係做電療好, 定係冷凍好. 還有, 想師兄pm doct ho and doct lau的價錢我, 等我衡量下, 因為上次都幾貴下. 希望你地可以幫我.

TONY兄:
請問可否pm DR.HO的資料給小弟呀?

stupitman
我相信香港有差不多80多過專科醫生,還有非專科,但對這方面有相當經驗的醫生,應該會有一個可以幫到你。我主張唔掂就轉醫生,再加以有成功一年沒有再有的兄弟,應該可給你信心。

在眾醫生中,小弟有一個醫生不建議看.
就是DR.IP WING KIN.

以下是香港註冊專科醫生名單Dermatology & Venereology(皮 膚 及 性 病 科),
兄弟可以參考一下
http://www.mchk.org.hk/doctor/spec/derma15.htm

jokt
pm了你.

其實dr.ho有冇在社會衛生科做過,對揶花經驗夠嗎

smalljj
有懷疑的不要看吧.我相信香港的註冊皮膚及性病科專科醫生(包括女醫生)對性病是有足夠臨床經驗.皮膚科文憑的也有足夠經驗醫治.如認為他失職可以去醫委會告他.

你要社會衛生科+政府皮膚科工作10年以上的醫生,有很多,其中一個在旺角.他的診所每天也排長龍.但他沒有專科資格,你說這醫生掂唔掂?

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-6-27 23:49 發表
smalljj
有懷疑的不要看吧.我相信香港的註冊皮膚及性病科專科醫生(包括女醫生)對性病是有足夠臨床經驗.皮膚科文憑的也有足夠經驗醫治.如認為他失職可以去醫委會告他.

你要社會衛生科+政府皮膚科工作10年以上 ...
不要誤會只是見他2002年先有香港醫學專科學院院士(內科) FHKAM(Medicine) 2002 ,先問有冇在社會衛生科做過,如有就應見過好多椰仔

病友好:我都想轉W生但係轉W生又即係再次經曆第一次既羞愧,好難受,尤其是有女護在旁),受此教訓此生難忘。我終於係上星期去大陸南山(來回成三個鐘車程)買髐銢衪}完鰷臚@個療程,D疣而家好似脫落左但要四日後先知得唔得,我N同大家分享呢隻約得唔得,唉,無心機寫了下次再寫吧!

stupitman
是化疣迪嗎?聽的兄弟說好似唔多掂.

引用:
原帖由 smalljj 於 2007-6-28 00:17 發表

不要誤會只是見他2002年先有香港醫學專科學院院士(內科) FHKAM(Medicine) 2002 ,先問有冇在社會衛生科做過,如有就應見過好多椰仔
呢d野是同你個病冇關係的
呢度都有唔少人睇過dr.ho,有d野要作都作唔出
當然有心醫同醫得好是兩件事
本身呢個病已經身心飽受折磨
醫生都唔信.....唔通信其他人咩
唔夾咪轉lo
你咁盞玩死自己

引用:
原帖由 stupitman 於 2007-6-28 03:11 發表
病友好:我都想轉W生但係轉W生又即係再次經曆第一次既羞愧,好難受,尤其是有女護在旁),受此教訓此生難忘。我終於係上星期去大陸南山(來回成三個鐘車程)買髐銢衪}完鰷臚@個療程,D疣而家好似脫落左但要 ...
兄弟,我只想講一樣野﹕大陸d人千方百計想申請來港 / 來香港藥房買藥,其中一樣是因為本地醫療、不論服務同藥物都好過上面同有保証
轉個0岩你既醫生、快!

發病之今兩年了, 今日再去dr ho說還有幾粒細既, 今次係第二次去dr ho, 所以價錢便好多, 其實真係唔貴, 佢話應該做完依次無架啦, 因為只係成日差小小好, 所以今日冷凍重手好多, 應該無咁快消腫了, 但係我真係係度想同再向dr ho致敬, 因為佢真係比其他醫生細心, 佢今次重幫我睇埋檢查埋肛門有無, 唔同其他講咩醫咩, 真係好多謝佢, 我諗應該好快好翻, 只係知道其實一定要做冷凍比藥水好, 只係之前開始試用藥水後再冷凍咁比較再保險, 冷凍完後我都查多一兩次藥水希望今次一定好翻哂啦.

伙記兄你重有無去dr ho覆眕?

相關搜索目錄: 保險

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。