推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 stupitman 於 2007-6-27 19:11 發表
病友好:我都想轉W生但係轉W生又即係再次經曆第一次既羞愧,好難受,尤其是有女護在旁),受此教訓此生難忘。我終於係上星期去大陸南山(來回成三個鐘車程)買髐銢衪}完鰷臚@個療程,D疣而家好似脫落左但要 ...
去南山太遠了, 真係去覆眕都煩啦, 最好係香港睇完唔得先上去醫啦

不如借近期新聞說一下.近期公立醫院醫生嚴重流失,原因是一些醫生拿了專科資格便離開,有些醫生去了私家醫院做,有些選擇私人掛牌.這說明了什麼就是專科醫生是接受過專業訓練.以皮膚科為例,那裡有政府皮膚科看,自己找找吧.

以香港畢業的醫生為例,他們先考「內外全科醫學士」,再經六年的訓練和考試才被認可為「香港醫學專科學院院士」。

其實專唔專科不代表什麼.懂不懂醫,有多少年經驗,也代表什麼.

之前說過在旺角出名多人排隊的非專科醫生就是一個例子.他的診所門口只有香港大學內外全科醫學士.但去他的診所看病的80%是看皮膚與性病.誰認為他沒有經驗看?他唔掂又會這麼多人看.這醫生就在朗豪芳對面,有空去看看是否真的這麼多人看.

很多兄弟已離開這題目或做了CD-rom.

所以我相信很多兄弟已沒有事了.

昨天又到了dr.ho度,今次不是做冷凍,而是做激光.......收費一樣(收幾多都要做~唔介意,最緊要好),做激光唔夠做冷凍痛......不過唔記得問醫生之後的護理需要點做.....有冇兄弟做過激光??

hello
大家好,其實我還沒有離要這個論壇.只是沒有時間上來吧.
如有兄弟有患非淋我都會分享我的經驗給他們作參考
其實我都唔知好番未,但我check過有無問題
心理壓力實在太大,其實治病最佳方法就係唔好成日唸個病同放鬆自己吧

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-6-28 23:31 發表
stupitman
是化疣迪嗎?聽的兄弟說好似唔多掂.
x名叫疣迪擦劑,今日睇過D好似尖疣已全脫落,但可能我查得太多損驉C

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-6-29 00:59 發表

去南山太遠了, 真係去覆眕都煩啦, 最好係香港睇完唔得先上去醫啦
只是去買藥,沒看W生,我在香港已睇左一年W生(都係Dr.HO),每個月三至四次上佢診所,登記的護士相信都認得我,D疣到衣家都未停敢出,我都係無哂辨法先去M另類Wx隉C

引用:
原帖由 superykk 於 2007-6-29 10:05 發表
昨天又到了dr.ho度,今次不是做冷凍,而是做激光.......收費一樣(收幾多都要做~唔介意,最緊要好),做激光唔夠做冷凍痛......不過唔記得問醫生之後的護理需要點做.....有冇兄弟做過激光??
我一直都用激光,但係對我效果就唔係敢好。可能我的疣比效大粒,激光聚焦太細所以會清唔哂,重傅傳左去附近皮膚,但係泠凍只做過一次所以唔知得唔得。所以先想轉W生試下。

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-6-29 00:51 發表

兄弟,我只想講一樣野﹕大陸d人千方百計想申請來港 / 來香港藥房買藥,其中一樣是因為本地醫療、不論服務同藥物都好過上面同有保証
轉個0岩你既醫生、快!
大陸而家患尖疣齔L一千都有幾百萬人,佢地DW生同制x廠都投入人力財力去發展x物冶療此病,有咁多病例可能因而令W呢隻病W生都經驗豐啦,可能當由中有藥物可以W好此病呢!雖然假藥多,但都博一博囉!其官我都建議病友留港O病N有信心D。

引用:
原帖由 stupitman 於 2007-6-30 02:44 發表

我一直都用激光,但係對我效果就唔係敢好。可能我的疣比效大粒,激光聚焦太細所以會清唔哂,重傅傳左去附近皮膚,但係泠凍只做過一次所以唔知得唔得。所以先想轉W生試下。
我做冷凍都清唔晒先做激光,希望今次有效果啦~

引用:
原帖由 stupitman 於 2007-6-30 02:44 發表

你看了dr.ho一年,我之前都係

現在轉左doctor了

個人意見:如沒有好轉,是時候轉醫生.小弟之前說過醫生這問題.我本身轉過5個醫生.又是那句:5個也有自己的辦法.同一種病,可以有5種不同處理方法.如問小弟那種最好或那個醫生最好.其實沒有一定.之前說過適合自己,醫生的醫治辦法有好轉,便是最好的醫生.小弟認為最好,但不是代表你的case是最好.

所有專科,文憑,對這些病有經驗的醫生也有足夠經驗去治療,問題是治療方法是否有效.

正如傷風感冒看醫生,轉醫生很平常.但不代表這醫生唔掂.因總有人會夾這醫生.

版主:你對轉醫生又有何意見?

stupitman
大陸醫治靠不住.又是那句.歌仔也有首是說大陸醫治這些病的問題.

我包皮發炎...
上星期一見到我龜頭個到有d發炎...
醫生就比左D藥我搽

之後包皮就開始流濃...
以家食緊消炎藥+another藥搽

現在還有濃...
比較"傑"的.. 乾乾的...

我應該怎辦?

如果我想化驗D濃+傷口的話,要多少錢?
如果再加驗血等又要多少?

包皮發炎又應該會幾時才會好呢?

還有可以給大家所說的Dr Ho的地址給我嗎?

我好似又生左兩點,在上次生果度附近
明天看看dr.ho...希望唔駛冷凍喇........................
即時成個人冇晒心機..................

tony大哥,
你話過8個月後才復發是真的?
中間有冇再玩過?
我希望呢個惡夢儘快醒
如果聽日一醒發現原本是夢幾好呢...........

冷凍DIY 疣立消 Wartner

冷凍器官疣(椰菜花)看醫生勁唔好意思(consultation 無咩,最慘係排隊時)

五月時看週刊廣告about 疣立消wartner --自助冷凍皮膚疣療程

尋日去屈臣士藥劑部買左支(迷你噴髮膠size),盛為150蚊.(資料請睇http://www.wartner.com)
急不及待回家試了, 冷凍雖然要自己操刀,不過並不痛,最重要係掌握不能超過20秒時間以免凍壞組織
一口氣把患處,及懷疑患處一摒處理.處理後患處會十數天內脫落.本人覺得係世紀發明

奉勸一句,初哥請先看醫生診斷是否患性器官疣,不能盲目亂用亂治http://www.wartner.com

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 tourbillons 於 2007-7-4 01:45 發表
冷凍器官疣(椰菜花)看醫生勁唔好意思(consultation 無咩,最慘係排隊時)

五月時看週刊廣告about 疣立消wartner --自助冷凍皮膚疣療程

尋日去屈臣士藥劑部買左支(迷你噴髮膠size),盛為150蚊.(資料請睇http:// ...
兄弟, 這藥好似唔係醫性病疣!

相關搜索目錄: 廣告

今日去左、証實係、又冇左兩千

仲有D PK野關於疣定寧、想知PM我、唔想俾CD ROM知

vertio
你是醫生?如不是又怎知道可以.

小肥t
是9個月,我真的9個月完全沒有玩.

unluck
這問題很煩,我轉5個醫生也是因為這樣.因轉來轉去也唔退紅.有一個醫生叫我割包皮.當時真的絕望.因這麼大才割很痛苦.

最後其中一個醫生用類固純藥膏,慢慢便好轉.但用類固純藥膏有一定風險.因會使皮膚變薄.

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-4 21:56 發表
今日去左、証實係、又冇左兩千
你看dr.ho???
做冷凍??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。