推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

企鵝牧場

引用:
原帖由 陳公子 於 2007-4-15 16:07 發表
日企夜企,日鵝夜鵝.
;P
陳公子你個女鵝你呀

少食!少食!
生日快樂!

噚晚抽左三盒車仔,好彩矛相同唧~~下次行過抽架黃色先
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

少食!少食!
生日快樂!

我架專車~~~嘰嘰
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

少食!少食!
生日快樂!

少食!少食!
生日快樂!

回復 #179 企鵝 的帖子

使唔使搵專人維修? 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-4-22 13:30 發表
使唔使搵專人維修? 
隻鵝係邊度抽到咁多車仔 

金巴除巴士,其他車都識維修 

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-4-21 18:23 發表

陳公子你個女鵝你呀
姐姐搵我呀~~

引用:
原帖由 陳公子 於 2007-4-22 23:31 發表

姐姐搵我呀~~
小公主幾時又出巡

少食!少食!
生日快樂!

少食!少食!
生日快樂!

喎搵唔到呢個版本聽既  

女:「你唔好再纏住我啦∼過去左就過去左啦∼
你學咩人彌補姐?你可以彌補到我D乜呀?
我珍惜你既時候,你又唔稀罕;
到我唔珍惜你既,你又黎拉住我。
你到底想點姐?」

男:「好多野我知道自己以前做錯左!
但點解你連一次機會都唔肯比我姐!
就一次啦∼一次都唔得?!」

若你辛苦得 未能說話
隨時亦渴望放輕一下
讓我貪心得每個冬夏
奮力也要你向上爬
別要追這些 戀愛腳步
能原諒我便放心擁抱
別要賣力地為我全做到
(女:「我淨係想你對我好少少姐!少少就夠啦!」)
(女:「我要既唔係一個比到物質而比唔到安全感我既男人!你明唔明呀?」)

你只需伸手抹我淚水
我不要墨爾本的翡翠
其實你跟我現在配對
(男:「你對我咁唔滿意咪分手囉!講咁多野做乜姐?」)
直到有一天對我默許
會給我墨爾本的翡翠
其實我只要活著證據
在這邊有你做我最心愛伴侶

(電話聲音)
男:「唔好意思bro!依家唔得閒聽你電話!請你留言喇∼」女:「我....我好掛住你呀...可唔可以覆個電話比我?」
男:「你玩咩呀?電話你又唔聽!打去你屋企又話唔係度?你避我呀而家?」
女:「係咪應該同你講對唔住呢?!但係我覺得無乜必要囉!以前我講十句,二十句,三十句既對唔住,你理都無理過我!我覺得我放底左你!希望你明白我放底你唔係一朝一名既事!亦希望你唔好嬲我。」
你只需伸手抹我淚水
我不要墨爾本的翡翠
其實你跟我現在配對
也算得上誰去守護誰
直到有一天對我默許
會給我墨爾本的翡翠
其實我只要活著證據

女:「我地分手喇!」(男:「我地分手喇!」)
女:「點解喎!點解你可以咁容易放底我?」
男:「哦!我覺得我自己好自然咁習慣到你既生活。」
(男:「唔好離開我!我地可以重新開始。」)
你只需伸手抹我淚水
我不要墨爾本的翡翠
其實你跟我現在配對
也算得上誰去守護誰
直到有一天對我默許
會給我墨爾本的翡翠
其實我只要活著證據

(電話聲音)

男:「對唔住,我依家唔能夠聽你電話!請你留言啦!」
女:「你知唔知?我需要既唔係你呢種失去左之後先識得把握既男人
而可以陪我行埋以後既路既男人唔係你。

少食!少食!
生日快樂!

咩歌

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-4-23 13:26 發表
咩歌
傷感既歌~~~

少食!少食!
生日快樂!

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-4-23 13:39 發表

傷感既歌~~~
傷感的戀人

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-4-25 22:25 發表

傷感的戀人
保保你失戀呀

少食!少食!
生日快樂!

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-4-26 14:00 發表

今日咁好天, 當然唔會啦
失戀總要在雨天呀

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-4-26 17:11 發表

今日咁好天, 當然唔會啦
失戀總要在雨天呀
~~

開開心心消失那兒 溫馨都變往日名字
回家可將思憶困於 一個夜晚 你最後到此
離開都偏偏不早與遲 好比挑選新一季衣
毫不經心將消息告知 剛要下雨 情話到此

分手的那個夜滿天雨 痛苦中高呼一個人名字
呆靠在雨中 求求你別要走 但最後回頭無一句話兒
分手的那個夜滿天雨 最痛不可將一個人留住
抬頭看著雨絲 和你在那天 還未說 我願意

如應該不止一點友誼 怎麼可以若無其事
從此孤孤單單一個走 牽強下去 如沒意思

分手的那個夜滿天雨 最痛不可將一個人留住
無高方下戒指 情愛若到此 常獨處 我願意

少食!少食!
生日快樂!

曾共你相識那天 舊情未會老
螢幕的癡癡眼中 換來是控訴
怎麼想到能 一天走進熱愛跑道
大概一起了相擁過未算好
只因是發覺被愛的恐怖
能生出愛情 問我應不應去禱告

*我相信是世間說共你都應該登對
 我心裡也許輕輕後退
 沉澱裡來獨對 期待的一個夢 心醉
 這個玄機為誰

這一次願我可以在你身邊不失去
 怕只怕忘記了怎去追
 只需要擁緊你已不能留下淚垂
 和你只好相對*

明白到初相見好 若然未愛到
時日的兜兜轉中 註定難計數
想得到永恆 只好一再受過傷害
直到一起了相擁過便更好
想可以愛到像世間深奧
能生出愛情 是最好心得有好報

REPEAT*

我相信是世間說共你都應該登對
也許我已經輕輕默許
沉澱裡來獨對 期待的一個夢 心醉
只有為你伴隨

這一次願我可以在你身邊不失去
怕只怕忘記了怎去追
只需要擁緊你已不能留下淚垂
陪我一生一對

引用:
原帖由 唔易做 於 2007-4-26 21:11 發表
曾共你相識那天 舊情未會老
螢幕的癡癡眼中 換來是控訴
怎麼想到能 一天走進熱愛跑道
大概一起了相擁過未算好
只因是發覺被愛的恐怖
能生出愛情 問我應不應去禱告

*我相信是世間說共你都應該登對
  ...
咩歌黎架

少食!少食!
生日快樂!

回復 #193 企鵝 的帖子

Stephy : 日久生情

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-4-28 09:10 發表
唔識未聽過

少食!少食!
生日快樂!

收到朋友既手信,拆開黎睇.........佢好幸運一買就係sp黎架

少食!少食!
生日快樂!

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-4-28 09:10 發表
果然係佢Fans

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-4-28 15:56 發表

唔識未聽過
你返南極太耐啦

引用:
原帖由 企鵝 於 2007-4-28 16:07 發表
收到朋友既手信,拆開黎睇.........佢好幸運一買就係sp黎�http://attachments2.timway.com/month_0704/200 ...
你老屎真好, 經常寄野比你

為了愛你個性一早全面的洗去
 能忍耐到 隨便你營造我 圓或四方的身驅
 做你的 順眼的 仁慈的愛侶
 我似你杯中的暖水 照你意思改變下去
 只要共你間中仍然可一對

*柔情必須似水 才能夠隱藏眼淚
 才能容納承受你刺下來的錐
 痛在心底裡 仍然能平靜似水
 覆蓋在面上的顧慮

#長期供給榨取 仍含笑包容恕罪
 刀鋒一過毫無痕跡惹負累
 要是能令你晚些回去做不到
 但我都統統吞進去

REPEAT *#

就當女性賦有堅忍原諒的天性
 由天做證 其實你瞞住我陪著那位的溫馨
 二百位撞過的途人可作證
 就恨自己不長眼睛 有對耳都不太願聽
 枉費汗血博取情人的心領

REPEAT *#

一跤栽進水裡 一生和你一對
 我有時也恐懼 這掙扎總會累
 其實我知這感情已死去
 無聊是我仍然想聽到屍體講句
 再不應愛下去 為寄望沖一桶冷水

REPEAT *

長期供給榨取 仍含笑包容恕罪
 刀鋒一過毫無痕跡惹負累
 最後船渡若已經離去
 任得我就這麼安躺於這裡

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。