推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

dddddddddddddddddddddddddddddddddd

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-22 01:47 發表

同意,人好化學架咋,經過呢個病
原本發現每朝可以個人整整齊齊咁見到太陽
已經是一件值得高興的事
我也有這種感覺...

大家努力吧~!

一定要睇一声啊!!!!
!!

一定要睇医生啊!!!!
!!

ISaidNeverAgain
珍惜生命,珍惜現在擁有的

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-7-23 00:29 發表
ISaidNeverAgain
珍惜生命,珍惜現在擁有的
嗯, 謝謝你

對了, 現在大家的情況如何?

好開心好多兄弟咁有鬥志,繼續!!

個醫生話我個發炎個地方好左好多...
所以無biospy...
引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-23 13:23 發表
stanley兄, 你好!

我睇過以前d post...
知道你之前好似大病過...
請問個陣既情況係點呢?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-23 13:23 發表
都醫咗年幾囉,仲係隔約3 個月到就番發,呢個病少啲鬥志都唔得.早一個月前才做完冷凍,希望係最後一次囉.
末好的兄弟,,繼續努力,戰勝呢個病.

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2007-7-23 10:10 發表
個醫生話我個發炎個地方好左好多...
所以無biospy...

stanley兄, 你好!

我睇過以前d post...
知道你之前好似大病過...
請問個陣既情況係點呢?
係呀最慘就係有左warts後重要身體變差, 唔知心理定咩, 真係連醫生都搵唔到點解既病真相, 自剩下A仔無去驗, 幾DOWN真係中. 而且唔敢去驗, 因為所有特徵都中哂, 我都覺得9成......., 過時真係想過死, 但重有家人要養...... 後來用左最大勇氣去關懷愛滋TEST, 知道無事放鬆好多, 但係身體就真係差好多, 唔知感覺定咩.

不過多得好多兄弟支持先過度依關, 所以點解我一直都POST就係, 如果無TONY依個POST我而家都唔知點

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-7-23 13:47 發表

都醫咗年幾囉,仲係隔約3 個月到就番發,呢個病少啲鬥志都唔得.早一個月前才做完冷凍,希望係最後一次囉.
MOCHILO兄我都兩年啦, 所以你都唔好灰心啊!! 你到而家幾耐無翻發?

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-7-23 21:47 發表

咁有冇試過凍完後再用3m? 好似話會減少覆發
同埋聽你講你好似都有好多野做~~試下休息一段時間、好好調理下身體
講真你搵到錢、升到職,到頭來咩女都唔掂得,都冇意思喇
所以我決定休養到確定佢冇翻發為止

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-23 22:23 發表

係呀最慘就係有左warts後重要身體變差, 唔知心理定咩, 真係連醫生都搵唔到點解既病真相, 自剩下A仔無去驗, 幾DOWN真係中. 而且唔敢去驗, 因為所有特徵都中哂, 我都覺得9成......., 過時真係想過死, 但重有家 ...
試下睇下中醫,調理既野你睇西醫幫你唔到
同埋都係果句,休息夠、未好番前暫停搏殺先
我唸冇人想賺到既錢用來做冷凍.........

我過多4日先2個月.......希望我一年後仲有呢份鬥志喇........

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-23 22:23 發表

係呀最慘就係有左warts後重要身體變差, 唔知心理定咩, 真係連醫生都搵唔到點解既病真相, 自剩下A仔無去驗, 幾DOWN真係中. 而且唔敢去驗, 因為所有特徵都中哂, 我都覺得9成......., 過時真係想過死, 但重有家 ...
我都唔知係感覺定mud...
成日都覺得自己身體好差...
以家連醫生都叫我睇定d先...
唔好以為自己有好多病...

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-23 23:28 發表

同埋聽你講你好似都有好多野做~~試下休息一段時間、好好調理下身體
我以家就係搵錢去睇病...

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-23 15:32 發表

試下睇下中醫,調理既野你睇西醫幫你唔到
同埋都係果句,休息夠、未好番前暫停搏殺先
我唸冇人想賺到既錢用來做冷凍.........
我就係中西合壁, 最後估唔到係我一向唔信既中醫會醫好, 所以開始對中醫有大改觀

stanleysex
說來聽下.願聞其詳.

中醫好處是治好內部,西醫就快.中西應該是最好.西醫就治表面,再用中醫調理好身體.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-23 22:24 發表

MOCHILO兄我都兩年啦, 所以你都唔好灰心啊!! 你到而家幾耐無翻發?
剛1個月.已經係同一位置第三次番發.呢個位置隔約3個月到就番發,每次都發1粒.每次呢個位做完冷凍後都希望好似其他位置咁唔再番發,但....唉...今次唯有再望啦...

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-7-23 23:28 發表

Dr HO 都有提議試用3m,但有兄弟用過話效果唔係咁好而且會導致皮膚損,所以我冇試.其實我都唔係有好多野做,但耐唔耐就會失眠,成晚瞓唔著.好似呢兩三晚咁又瞓唔霖.唉.....

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-7-24 02:06 發表

我就係中西合壁, 最後估唔到係我一向唔信既中醫會醫好, 所以開始對中醫有大改觀
噤你有無同個醫師講你中左招?

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2007-7-23 23:56 發表

我以家就係搵錢去睇病...
要學識放低
衰d講,你攞綜援都有機會返大陸娶老婆
你個病未好
你搵過十萬一個月都係睇四仔渡日

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-7-24 09:09 發表

Dr HO 都有提議試用3m,但有兄弟用過話效果唔係咁好而且會導致皮膚損,所以我冇試.其實我都唔係有好多野做,但耐唔耐就會失眠,成晚瞓唔著.好似呢兩三晚咁又瞓唔霖.唉.....
3m冇咁易損的,你買一包(建議你同番醫生買,因為做假野既利潤太大),你一覺"那"就抹走dd,你試一兩次就掌握到個份量
我試過是有少少那的,但損就唔會
我而家都keep住用2星期了

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。