推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

stanleysex
所以我常說盡量不去玩.還有勸人不去玩.雖然我也做不到.因沒有100%不中的方法(如去玩)

引用:
原帖由 ensign 於 2007-8-26 11:37 發表
小弟有事想問問咁多位巴大
我大約係4個前中過念珠菌龜頭炎
去過何醫生到,睇過兩次症,但一直都未好返
但係我既病徵都唔算嚴重,都只係紅,同埋極小痕
現在因為工作關係,公司極難請假.......
如果,我睇普通科醫 ...
兄弟,你既情況同我有D相似,
我幾個月前中左念珠菌後睇政府社會科,搽左兩個星期藥後好返,
不過後來就間中出現紅同痕既情況...
因為病徵好輕微,又冇明顯惡化,都唔知睇唔睇醫生好
如果你既情況有詳野update可以post上來嗎,等我可以參考下...

小留
所有兄弟已說了一句「阿母是女人」的說話,去看醫生吧.

>Tony
我明,但係我都唔係未睇過醫生喎
如果有腫有爛又或者生粒粒,我就一定去睇
不過而家少少紅少少痕都走去問醫生
就算你唔在乎個荷包,醫生都費事show你啦...
我只係想睇下其他中同樣招既朋友
康復同復發既情況,作為參考,
開呢版唔係正為左呢個原因嗎?

小留
其實根本沒有得參考.我相信不只我一人"少少紅少少痕"也去看醫生.因我根本不知道是什麼.唯有看醫生.開版目的是交流,不是教別人或者告訴別人應該食什麼藥.因為根本沒有得參考.
我明白你的感受,我無意隨便叫人看醫生,但這的確是唯一方法.還有醫生是不會費事show你.因為你看的是私家醫生.

如有得罪,請見諒.

我覺不對路.尤其痕,第一時間便去看醫生,星期五才看完.不見了幾百.我不是有錢,是非常貧窮.但一定不會拖.

回復 #2366 伙記1 的帖子 + #2369 stanleysex

我同你一樣, 當年d 疣生係根部, 給陰毛遮住, 是有一晚沖涼才發現, 有3條 (呈長形, 下濶上尖)。
好驚, 嗰時唔知係乜, 第二日就睇到報紙有位醫師40年經驗,上去醫- 用電灼方法弄走後, 給我藥水回家浸, 要浸1-2星期, 但仍未完全好。之後又得知油麻地有免費治療, 才又去睇吓, 那裡給我擦咗啲藥水, la la 哋, 順便做埋blood test, 後來又覆診,  總之大約3星期才無事, 而家重有疤痕係到ga...不過就無再發作。

有樣嘢想兄弟們比啲意見.. 以前一次上鳳樓, 我試圖帶2個comdoms, 條女(30歲)叫停我, 佢話咁樣嗰com 重容易穿, 佢睇書睇返嚟嘅...各兄弟認為係真定假 ?

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 Zenden 於 2007-8-26 12:03 發表

yes, so u should stop smoking

i think health is far more  important than everything
please apply a sick leave and see doctor
依家我已經介左煙啦,但係請假方面,實在太難啦.......
所以希望可以搵到一個可以開到晚上既醫生.......

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-8-27 00:31 發表

食煙就一定有關係, 好多醫生睇完都叫我記住唔好食煙飲酒, 由其食煙, 所以盡量減少啦.

你大約係邊頭你可以搵有d夜小小8點收工的, tony之前比大家既醫生網找一下囉, 我之前睇既都8點先收工, Dr Ho我去睇時 ...
依家已經介左煙啦
我返工就係元朗個頭,放就放6點
dr ho 其實都唔錯,不過可能之真我仲食緊煙,所以一直都好唔返....

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-8-27 01:18 發表
ensign
以我的意見有些龜頭炎很煩,你放幾點?我知道一個皮膚科master的醫生9:00p.m才收工.
如果看何醫生一段時間沒有好轉,好能轉醫生較好.之前兄弟說的dr.lau你可以試一試.
小弟之前為了這病看了5個醫生.用了2 ...
我放6點,不知道你可不可以pm你所說的那個醫生資料比我??
另外,每次醫護費貴嗎???dr ho我每次是400元左右
龜頭炎比我想像中煩人....唉........
麻煩巴打你先^^

引用:
原帖由 小留 於 2007-8-27 01:36 發表

兄弟,你既情況同我有D相似,
我幾個月前中左念珠菌後睇政府社會科,搽左兩個星期藥後好返,
不過後來就間中出現紅同痕既情況...
因為病徵好輕微,又冇明顯惡化,都唔知睇唔睇醫生好
如果你既情況有詳野u ...
我依家既情況都係紅同少痕.....
都無咩大進展...
你既情況應該比我好,你只少試過好返過
我係一直都未好過.......
銀包方面又唔容去我成日睇醫生....
唉....呢個病真係好煩人......

回復 #2380 lhmlhm 的帖子

dear ihmihm

我好彩發現得早, 如果遲d唔醫會好煩, 係啦, ihm兄, 其實點解你可以10幾會後先再去玩?? 你以前是否成日玩??

有時唔去玩好辛苦, 有時見d女好正, 真係好想再去, 因為想起以前夜夜笙歌, 紙醉金迷的生活, 我到而家都好懷念,

另外用2個套係好易穿,

回復 #2386 Zenden 的帖子

未衰之前都至少1個月1次, 有時朝早返工撞到啲索女, 興起就請半日假去叫雞。
衰咗之後, 真係嚇'姪'咗, 唔敢再玩, 疊埋心水結婚餋家, 一來窮, 二來有寄託 (嗰時佪仔重細,一收工就返屋企湊仔) ...就咁10年。
現在生活尚算穏定, 咪多咗時間搞呢搞弄lo

相關搜索目錄: 結婚

回復 #2385 伙記1 的帖子

未衰之前都至少1個月1次, 有時朝早返工撞到啲索女, 興起就請半日假去叫雞。
衰咗之後, 真係嚇'姪'咗, 唔敢再玩, 疊埋心水結婚餋家, 一來窮, 二來有寄託 (嗰時佪仔重細,一收工就返屋企湊仔) ...就咁10年。
現在生活尚算穏定, 咪多咗時間搞呢搞弄lo

伙記1 兄, 咁你醫咗幾耐 ?

相關搜索目錄: 結婚

伙記1
我明白.當年我都曾經試過.超級美女曾在澳門見過不少.

ensign
已pm了

i want dr ho 's address and phone no, pls, i need help, thanks

引用:
原帖由 Zenden 於 2007-8-27 14:36 發表

howveer the fucking idiot cant lead them to play well
he ws a brilliant player but a stupid coach
hope he will be fired shortly

i tihnk i will be in 荃日 on 8-9-2007 to watch hollan ...
係呀, 我同你既感想一樣, 扑街世界杯走去玩野對葡萄牙唔出雲佬, 攻足人成場都有q用咩, 後面又成日重出個唔夠班既雲邦賀斯, 又唔夠高頂, 又唔夠速度, 比人話過就過見到都火滾, 前面重要出埋無技術既雲尼古, 死多兩成.
另外雲佩斯又太獨食, 打左邊佢就岩, 左腳又走去打加面, 點出波呀!! 改翻前鋒拍雲佬重好啦, 左面洛賓, 加面古積特就差不多, 之前用古積特都係咁打, 都唔知幾正常, 沒輸過同右腳係右面易出波, 希望下年唔好再令我失望啦

引用:
原帖由 ensign 於 2007-8-27 12:05 發表

我依家既情況都係紅同少痕.....
都無咩大進展...
你既情況應該比我好,你只少試過好返過
我係一直都未好過.......
銀包方面又唔容去我成日睇醫生....
唉....呢個病真係好煩人......
無辦法架啦, 真係要早睇早清唔係就更煩了, 所有細菌都會漫延得好快的, 同時候要比更多錢去醫重衰.

stanleysex
我喜歡烏克蘭.有態的核彈頭是非常危險,可惜他選擇加盟車仔.浪費了

小弟今日下午先至o係 yahoo 度發現呢一篇帖,由舊版一直追睇到呢頁足足成一百二十幾版
真係好多謝 Tony 兄、stanleysex 兄 同埋一眾 Brothers,我睇完之後個心真係舒服左好多

我上星期六晚開始尿道口出白色gei 膿,之後就去左睇中環 gei 李醫生啦,連續睇左三日,今日都仲係
有小小透明分泌物o係個尿道口度,李醫生唔係話唔好,佢好 nice,不過太 rush 啦,睇左我都唔
夠 5分鐘就收工打針拎藥斷症麻麻。如果我早幾日睇到呢篇文gei話我可能個心無咁多野諗啦~

雖然我d藥仲未食完,但係我己經 Book 左聽日去睇 Dr. Ho,希望佢可以令到我安心d 啦

真係唔該哂各位呀,你地 gei 文真係幫到好多唔知點算gei 人

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-8-27 23:09 發表
ensign
已pm了
真係唔該晒你
另外都想多謝咁多位巴打
係現實生活,除左女朋友,我唔敢同人講我有呢個病
只有係呢到,我先敢放開膽,問想問既野.....
依家等出糧,我就立即去睇,早一日,得一日

另外,我想問董醫生,洗唔洗打電話預約先??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。