推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

40 12
發新話題

十字押韻接龍

監禁期太久,人都變死狗                    .

柄要揀長短
太長好易斷

引用:
原帖由 Sax 於 2007-6-19 14:10 發表
柄都扭到孿

仲唔搵窿捐
捐錢勿捐精
歡場小忠貞
本帖最近評分記錄
  • Sax 體力 +20 精彩,俾你笑屎 2007-6-19 22:20
  • Sax 威望 +20 精彩,俾你笑屎 2007-6-19 22:20

用口唔用手
搞到亂點頭

濕身我接受
最好半肥瘦

支上期唔拘
唔夠秤抵衰

啖啖雞胸肉
玩落似古玉

引用:
原帖由 hk_123 於 2007-6-19 15:37 發表
啖啖都係肉
魚蛋成勢淥
淥床又典蓆
骨瘦見哂瘠

[quote]原帖由 Sax 於 2007-6-20 09:39 發表

衣服不稱身

肥左五公斤 [/quote
斤兩要十足
唔係差人捉

痴人說夢話
盲佬識繪畫          .

腳行萬里路
多數係潦倒             .

戟頭有d野
唔好四圍惹                         .

媽媽聲不可
道歉忙認錯                         .

粉是用來搽
胸不可亂喳               .

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-6-29 18:14 發表
快上又快落
輸光剩一塊
塊田保保耕
你我唔使爭          .

思想太幼稚
孩童寫大字                 .

痛到流眼淚,成日俾雞累               .

引用:
原帖由 happycamel 於 2007-7-5 12:16 發表
痛就唔好上 想都唔好想  

想到唔俾想,好易白內障             .

引用:
原帖由 Major 於 2007-7-7 14:12 發表
鑊鑊咁大劑     咪話唔騰雞.......
雞多肉金跌
冇錢歇一歇

引用:
原帖由 chanpowing 於 2008-6-17 02:32 發表
遲左揾秋菊

個肚仔谷谷
谷精谷上腦
唔出都係冇

龍宮無龍王
蟹蓋有蟹黄                 .

禍水是紅顏
識人要帶眼                   .

引用:
原帖由 eric0117 於 2008-7-14 11:38 發表
賞罰要分明

一定要公平
平時少用功
無力張開弓                   .

引用:
原帖由 eric0117 於 2008-7-14 12:28 發表
弓箭在弦上

獵物快成雙
雙飛蝴蝶舞
看來像比武               .

引用:
原帖由 happycamel 於 2008-7-14 17:26 發表
武力硬上弓
鎖穴好陰功
功力聚丹田
用力將穴填

40 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。