推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[原創] 花仔俱樂部

原来花仔俱乐部是这样的来历。呵呵。我还以为是什么呢。

引用:
原帖由 zhangshasi 於 2007-7-10 08:37 發表
原来花仔俱乐部是这样的来历。呵呵。我还以为是什么呢。
咁你又想點呀
yeah........

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-7-10 09:53 發表

咁你又想點呀
我好感動
我No I See!!
我......

其實你們認不認同呢
如果公司要求你先去炮台山, 再去柴灣, 但問題是他跟街車台提出先去炮台山, 再去皇后大道中, 然後再去柴灣, 不知道大家能不能接受呢??

以下這篇文章好明顯是轉貼:
黑道大哥兒子的請假單

親愛的王老師:

你好~!我想請假

本來我是不想的,但是爸爸昨天收保護費被人砍了,今天找不到人手,於是叫我去湊個數。

老師請您放心,我不會被人拿刀砍的。雖然我才上二年級,但是去年我已經和隔壁班的小強打過一架,他那時候是五年級,最後他被我打的拖進醫院縫了八針,住F1個禮拜的醫院,那時候我還是手下留情了,我爸說了,跟人找岔子,一定要狠,所以我遵循著父親循循善誘的教導,把小強送進了醫院。所以請老師放心,我不會讓你丟臉的。

對了,王老師如果有人欺負你就報我的名字,我的名字在這一帶,誰聽了。都要敬我三分。如果他們還不給你面子,你就報我爸的名字,看誰敢動你。

王老師,我幫我爸爸辦完事會立刻趕回來上學的,如果校長來了發現我不在,你不要和他說。因為昨天我爸就是被校長那個王八蛋帶人給砍的。

王老師請不要擔心,我牢記著你的話語,一步一個腳印,一刀一道傷疤。我不會手下留情的。

如果我在兩個時辰之內沒回來的話,請麻煩王老師撥打醫院的電話,並叫上幾個條子。王老師請您相信我,我會凱旋歸來的。

我一定要幫爸爸出這口氣的,我相信你也會為我爸爸聲張正義的,

我一家6口全靠爸爸收保護費過日子,如今有人鬧事,我也該露露臉了,再說了,這樣一來就會斷了我家的經濟來源。

我去了。

引用:
原帖由 花之慶次 於 2007-7-10 11:26 PM 發表

我好感動
我No I See!!
我......
你想講乜?

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2007-7-11 08:09 發表

你想講乜?
攪下笑.....

引用:
原帖由 花之慶次 於 2007-7-11 10:13 AM 發表

攪下笑.....
I SEE(我使唔使學你又攪下笑咁呢?)

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2007-7-11 10:15 發表

I SEE(我使唔使學你又攪下笑咁呢?)
最好啦, 衰鬼!!!

今天上午2時多至3時多的時候我的腳就已經痛到7彩, 今天打算告一天假想看看發生什麼事

此外, 如果我想在這時辭職不做(當然要按照勞工法例來辦)而想轉型, 大家有什麼好意見??

引用:
原帖由 花之慶次 於 2007-7-11 10:16 PM 發表

最好啦, 衰鬼!!!
早晨

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2007-7-12 08:11 發表

早晨
唉, 隻腳痛到死下死下

引用:
原帖由 花之慶次 於 2007-7-12 08:12 AM 發表

唉, 隻腳痛到死下死下
長痛不如短痛,斬佢落黎就唔痛ga la(講下笑)

咁幾時去睇醫生?你係邊個部位痛?

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2007-7-12 08:16 發表

已經向公司告假, 因為我有她的手機號碼
9時多至10時就去看
什麼事呢, 表面上好像是香港腳, 但個人覺得關節個到都好痛, 我懷疑會不會是痛風

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2007-7-12 08:16 發表

喂, 妳究竟有什麼看法??

我是指轉工問題

引用:
原帖由 花之慶次 於 2007-7-12 08:22 AM 發表

喂, 妳究竟有什麼看法??

我是指轉工問題
咁你想轉咩類型既工先?

你可以睇番自己做過幾多份工,轉左之後係咪做埋同類型既工作?
工作環境係咪都大同小異呢?

每份工作都有每份工作既好同唔好?

你自己考慮下先?

若然唔係既話,可以一邊做一邊搵囉。

誰能代替哥哥地位

今日我終於見工了
走去太子道至深水埗一間賣紅酒的公司
起初他們只昤要求做一些辦公室雜務, 以及跟車和電腦輸入
但問題是在介紹我不應該不停地說我對於唧車的應用有很大壓力
而是應該宛轉一些, 就好像6月28日下了很大的雨, 天文台掛起黃色暴雨時所發生的事情告知對方, 或者會有一線生機
不過, 畢竟事情都已經過去, 我留下這段話都是想警惕自己到了今年10月又不要犯同樣的過錯

相關搜索目錄: 電腦 紅酒

我都自身難保呀~~

佢老味~~如果我係大佬大,我一定搵人笠九佢麻包袋,搵人打柒佢老母。咁仆街老味都有,佢老味,我管前線,我do靚,個個人強馬壯,我入職前線出現嚴重流失,Sales成績嚴重惡劣,我管到人手穩定,Sales衝上雲宵有d仲雙倍有多成績,佢老味我老細,管後勤,管篤屎出嚟,我做咁耐,一個位可以一年走足七個,其他位都係入一個走一個,管成咁都唔去了解自己有問題,成能日插我呢樣乜呢樣柒,佢自己整舊屎出嚟,唔去理,係要插我管,我丟佢老味,我管到班友貼貼服服,係要左撩右撩d嘢嚟插,有麻鷹唔管,走去管雞仔,自己管到狗食屎,唔去理,淨係識丟人,丟唔入,查潤滑濟都要打橫嚟插。丟佢老味。

引用:
原帖由 無神論狂徒 於 2007-7-12 23:24 發表
佢老味~~如果我係大佬大,我一定搵人笠九佢麻包袋,搵人打柒佢老母。咁仆街老味都有,佢老味,我管前線,我do靚,個個人強馬壯,我入職前線出現嚴重流失,Sales成績嚴重惡劣,我管到人手穩定,Sales衝上雲宵有d ...
朋友, 你都出了問題呀??

做咗年幾啦~~入職兩個禮拜都一路知呢個老細都有問題,但係唔想咁快走,死頂咗成年多,最近發覺佢變本加厲。所以我正在找工作,盡快走,我估個多月我應該走甩啩∼∼
都係果句,佢管後勤,個個雞飛狗走,一個位走六七個人,有d位空置幾個月都請唔到人,聽聞係有些應徵者知間公司臭,所以聞風先遁。如果唔係我帶得著,頂位佢d破壞性政策,佢公司執咗九世啦。如果我唔係坐係同一條船,我真係宜得佢快d執咗佢,佢都冇能力做,執咗仲好。

今日好鬼死慘, 每年我都有響應由宣明會提出舊書義買大行動, 會在吉之島收集舊書, 以援助內地失學兒童, 今年因為將軍澳店在六月結束營業, 宣明會竟然不在將軍澳區攪, 當初以為藍田方面可以收集, 但一去到竟然不能收書, 而是在樂富才可以收, 而我本身又攜帶了很多書, 在沒有辦法的情況下只有被迫搭的士去樂富, 結果用左61元, 唉, 你話慘唔慘??

明天又要奸巴嗲啦

以下為轉貼, 題目為笑死人的廣東話

笑死人既广东话.

笑死人既广东话.

桑拿入面…
骨妹 :[Sen山, 你蚀唔蚀饭?] (先生你食唔食饭)
男客人:[??.......]

骨妹 :[sen山, 射个精吗?] (先生, 写个 drink 吗?)
男客人 :[err.......] (面都红哂)
骨妹 :[ sen山, 要唔要做雀仔按摩呀?按完仲可以除…] (脚低按摩……鎚…… )

正宗潮州菜…
客人:"伙计 , 有咩好介绍呀?!"
伙计:〝食老鼠拼盘啦,有老鼠蛋、老鼠肠、老鼠猪耳,但没老鼠鹅〞
(滷水拼盘 )

深圳麦当劳…
港客:〝唔该一个猪柳汉堡。"
店员:〝要蛋呀。〞
港客:〝唔要蛋喇唔该!〞
店员好劳气:〝你要蛋喎!〞
港客开始?憎:〝我唔要蛋喇,我净系要猪柳汉堡咋!〞
店员更加劳气:〝要蛋一蛋? r,要蛋十分钟呀 ……〞(等)

入境处…
游客:"要睇新款证定畜牲证呀?" ( 身份证定出生证?)

巴士站…
游客:〝Sen山唔该,请问你有没生痔疮呀?(有没散纸唱)

街道上…
游客 : [请问侏儒村系边?] (G2000)

数码通…
游客 : [ 呢个管睇到雷电吗? ]
售货员 : [唔会, 好安全架…]
游客 : [无雷电显示功能吗?!] ( 来电显示)
售货员 :[手机唔驶用避雷针的~]
游客 :[咁我部手机可唔可以出烟先 ? ] (trade in)

丰泽电器…
A 游客:〝请问呢部电视机有没电视框呀?〞(Discount)
售货员:〝当然有啦。〞
A游客:〝咁电视框几多钱呀?"
售货员:"唔好意思要成架买,没得要个电视框架〞
B游客:"请问忍忍支系ben? 另外呢度有没死守间?〞﹝影印机、洗手间﹞

髮型屋…
髮型师:[小姐想点剪呀?]
小姐:[师父,同我剪得多神似D !]
髮型师:[己经好神似嫁喇喎?!]
小姐:[唔系神似,系要有神似! !] (要有层次)
髮型师:[ 小姐想做D咩颜色呀?]
小姐:[我想做好似森林咁 0既色! ] (深蓝色)
髮型师:[ 森林?? ]
小姐:[系呀~~]

今日有沒有人去書展呀??

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。