推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[疑難] 呢個政版既版主係咪愛國人士?

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-28 18:36 發表

賭愛國 ?? 我雄叔幾時同你賭愛國呀?

唔夠我講, 你就屈得就屈, 正一福佳 :bird:
引用:
原帖由 雄叔2007 於 講到”留番俾歷史判斷”之纇的廢話,你慌雄叔唔通會有沙煲咁大個胆同你賭咩?
與其賭博, 不如留番o的錢去做一o的有益自己身心同社會既事仲好, 例如救國.
不如我地比較邊個較愛國仲好   
好嘢, 又俾你捉到字虱, 用比較兩個字, 不過講開賭命, 你忽然間話比較邊個較愛國, 真係俾你過到骨, 我認我無睇清楚, 但有無刻意誤導就好清楚囉

相關搜索目錄: 賭博

點算是愛國標准?
相思無用、唯別而己、別期若有定、千般煎熬又何如、莫道黯然消魂、何處柳暗花明

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2007-6-28 20:30 發表
1.樓上支持共產黨及社會主義都係反華,當年勾結反華勢力,企圖推翻中華民國.
2.只選民主派
3.支持即時有普選
4.反共
5.反對武力犯台
6.堅持以和平、對等談判解決問題
企圖推翻中華民國嘅係阿扁.
國民黨唔腐敗都唔會有共產黨產生.清朝唔腐敗都唔會有孫中山同國民黨啦.
想以和平,對等談判解決問題,你先回到台灣打倒阿扁同民進黨班台獨份子先.

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2007-6-28 21:04 發表

企圖推翻中華民國麉Y阿扁.
國民黨唔腐敗都唔會有共產黨產生.清朝唔腐敗都唔會有孫中山同國民黨啦.
想以和平,對等談判解決問題,你先回到台灣打倒阿扁同民進黨班台獨份子先.
歷史循環
前朝腐敗,往往就是新政權的成長的養份
"Old soldiers never die; they just fade away."

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-28 18:37 發表

表達出來o既標準??
我幾時講左個標準出來 ??
人講就唔好信住, 所謂 [聽其言, 觀其行], 唔一定要講先算表達.  

愛國點比較 ?...以下故事會唔會有啟發 ?

聖經故事 : [..........有一個婦人置身度外,因她所剩無幾,不能用來買食物,必須小心運用。她雖然沒有什麼收入,卻很懂得安排。這天,她不慌不忙走到聖殿,將身上僅有的兩個小錢投進奉獻箱。 耶穌正在聖殿堙A坐在不遠處的他注意到了。耶穌看重她的禮物,就對門徒說:〔這窮寡婦投入庫堛滿A比眾人所投的更多;因為他們都是自已有餘,拿出來投在媕Y;但這寡婦是自已不足,把她一切養生的都投上了。〕]
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2007-6-28 13:04 發表

企圖推翻中華民國嘅係阿扁.
君不見中共好清廉
打倒昨日的我,打倒今日的你

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2007-6-28 13:54 發表

君不見中共好清廉
新聞好多,唔知太公報有冇報道,如果師兄靜睇報紙好尊一,佢真係未必知架!

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-28 13:38 發表

一個唔愛國既人, 以點樣可以執法??
吓,幾時Xocat II Forum的時事政局的版主不是按版規處理版務,而是要看愛唔愛國為標準?這真是要問問本論壇的壇主啦!
「沒有國家,人仍可活下去;但沒有了人,國家也就不存在了。」
「國家這個東西本身不過是一種道具。只要能不忘記這件事,大概就可以維持住理智吧!」
∼∼《銀河英雄傳說》楊威利

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-28 23:12 發表

我一開波已講左賭博唔好, 唔會賭博, 白字黑字寫對明, 何來捉咩字虱??

係你自己想誤導人但依家又要狡辯
你到底知不知版主是做什麼?
版主根本不可以以自己的政治主張來執行版規,所以對你的提問,我的回應只有三個字.......
多舊魚!

相關搜索目錄: 賭博
「國家這個東西本身不過是一種道具。只要能不忘記這件事,大概就可以維持住理智吧!」

引用:
原帖由 albtkl2006 於 2007-6-28 14:55 發表

吓,幾時Xocat II Forum的時事政局的版主不是按版規處理版務,而是要看愛唔愛國為標準?這真是要問問本論壇的壇主啦!
做貪官都先要愛國愛黨,何况一個版主

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-28 11:55 發表
有冇人知道?

如果唔係愛國人士既話, 又點可以做版主呢?
愛乜國先?
應該問版主持乜國或乜區護照,
仲要post 佢個passport上來證明先開題!

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-29 00:08 發表

照你既 logic, 即係可以話一個學生只須要遵守校規, 要唔須要奉公守法
遵守校規, 奉公守法, 愛國, 真係越講越亂.

奉公守法不須愛國, 愛乜國? 香港乜人都有, 外國人在香港要奉公守法, 但不必要愛中共.

愛國是你們的高尚情操吧, 跟欽敬一樣, 時常放在口裡.
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-29 00:08 發表

照你既 logic, 即係可以話一個學生只須要遵守校規, 要唔須要奉公守法
香港法例有無規定網上論壇政治版版主一定是愛國先?
你問嘢之前做下功課啦!參考一下<< 討論區的基本守則和指引 (updated on 2007 Jun 10) >>
http://forum.timway.com/f/announcement.php?id=6#6
當中第11條的”免責條款”中有一段是這樣講:
”各會員必需明白,所有經由網友上載本論壇之內容,必需符合本港及世界各地之法律規範,泛指政治,經濟,文化,社會道德,版權等議題,請勿踰越一般尺度,挑戰法治! 本論壇保留上載於本論壇所有文章之保有,轉載及處理權。”
這已說明網友在此發言亦要奉公守法,而不是以政治主場行先!

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 albtkl2006 於 2007-6-28 14:55 發表

如果版主真係有共匪的立場
我們一定會聲討

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-29 10:13 發表

又係度混淆視聽啦.

如果一間學校既校規冇提唔可以殺人放火, 咁o的學生係咪可以咁做先 ?
文革期間的中國學生鬖@產黨領導下,什麼殺人放火,奸淫搶劫咩都做齊,咁你話可唔可以?

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-28 03:55 發表
有冇人知道?

如果唔係愛國人士既話, 又點可以做版主呢?
愛國啫,唔使愛黨就得啦

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-29 10:13 發表

又係度混淆視聽啦.

如果一間學校既校規冇提唔可以殺人放火, 咁o的學生係咪可以咁做先 ?
好野 更上一層樓, 將殺人放火同愛國相並論了.
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

政版應該保持言論自由開放透明公開
好讓任何政治立場、言論都可以係出現
好讓真理愈辯愈明
多數少數都存在
所以不論反唔反共,反唔反中,支持任何黨派或反對任何黨派,甚至港獨都應該可以

引用:
原帖由 雄叔2007 於 2007-6-29 02:13 發表

又係度混淆視聽啦.

校規冇寫到學生可以食晚飯,睡覺同溝女,咁佢地都唔應該做。

引用:

又係度混淆視聽啦.

混淆視聽的只是你!
如你的例子,思想正常的人都明白這明顯是不符合本港及世界各地之法律規範,雄叔,你不是有智商障礙到認為如果法例無寫下來,那就可以做嘛!如果總版規要寫明什麼可做,什麼不可做,那恐怕抄盡全世界的法典放在總版規啦!

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2007-6-29 08:21 發表

如果版主真係有共匪的立場
我們一定會聲討
正確的是如果有版主以自己的政治立場(無論親共或是反共)來打壓敵對網友的言論,我們都一定會聲討!
因為論壇本來就是各種言論可在此發表的地方,有版主有以上的行為即是破壞這處的言論自由!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。