推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

火雲邪神

今期火雲邪神個封面都唔錯唔知漫畫節時會唔會出海報

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-7-7 14:51 發表

我睇完之後頭都暈埋, 講明係新龍前傳, 突然間又講通天百年大典??  

咁如果唔買"火雲邪神"既話, 淨睇新龍係咪會無左連貫性???  

又或者係咪要買哂兩本, 先至可以睇哂成個 ...
邪神劇情係比龍虎先行先
例如籃浪同文殊個段打戲

引用:
原帖由 kit_siu 於 2007-7-9 01:58 發表
頂......班之作??

老黃只係諗到無o野好諗.....技窮表現!!

龍少我都好支持~~

但好明顯火雲唔係龍少真係鍾意畫...係老細要佢畫o者!!
真想請教一下....怎明顯....

當大家覺得老細都係衰人既時候,有冇諗過有d老細幫人還賭債,借錢比人買樓呢,有錢真係肯分比員工呢

無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-8 20:32 發表
我唔係反老黃,基本上我依家除殺道行者之外,就只睇老黃個幾本。但係話火雲邪神係頂班之作?真係當我地傻嘅咩。剩係囉翻今期龍虎門對比下都高下立見啦。不過作為龍虎門迷我都會買埋嘅,除非之後水準太 ...
亦想請教一下,依呢位網友所言,今期龍虎門比火雲高幾班,請問有沒有多一點補充,有沒有看到能支持這說法...還是個人感覺呢

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 02:59 發表

亦想請教一下,依呢位網友所言,今期龍虎門比火雲高幾班,請問有沒有多一點補充,有沒有看到能支持這說法...還是個人感覺呢
Kenny兄,take it easy,睇漫畫呢D野好個人,你杯茶可能係人地嘅毒藥,大家各舒己見無所謂,何必一定要擺出一副「你班無知者係到盲從附和,亂挑骨頭」的姿態呢?大家傾下計姐,係咪?

咁我真係覺得火雲邪神除咗D紙靚D之外,睇唔出有邊part高過龍虎門喎,又或者你教下我地睇,可能我地聽完之後明白晒,服晒都未定架。我講真架。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 02:55 發表

真想請教一下....怎明顯....

當大家覺得老細都係衰人既時候,有冇諗過有d老細幫人還賭債,借錢比人買樓呢,有錢真係肯分比員工呢
Kenny兄,其實你係咪漫畫界嘅人?又或者係老黃嘅人?因為成日見你好似知道好多我地唔知嘅內幕咁。如果有嘅咪分享下囉,咁我地一般讀者又唔係漫畫Pro,睇書都係在乎一樣嘢:娛樂性。其他真係唔會理,不過就肯定有碗話碗有碟話碟。

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 12:18 發表

Kenny兄,其實你係咪漫畫界鴾H?又或者係老黃鴾H?因為成日見你好似知道好多我地唔知鴾犒廱搳C如果有麉}分享下囉,咁我地一般讀者又唔係漫畫Pro,睇書都係在乎一樣洁G娛樂性。其他真係唔會理,不過就肯定有碗話碗有碟話碟。  
其實我都請教左Kenny01兄幾次點樣可以好似佢咁可知道邊書本賣得,邊書本唔賣得...但Kenny01兄都唔答我....

計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-9 04:43 發表

其實我都請教左Kenny01兄幾次點樣可以好似佢咁可知道邊書本賣得,邊書本唔賣得...但Kenny01兄都唔答我....
我都好想知

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-9 12:43 發表

我懷疑佢係(同德)發行個度做
唔係點會甘清楚銷路呢

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-7-9 13:59 發表

我懷疑佢係(同德)發行個度做
唔係點會甘清楚銷路呢
(同德)發行??咩黎??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 11:58 發表

Kenny兄,take it easy,睇漫畫呢D野好個人,你杯茶可能係人地嘅毒藥,大家各舒己見無所謂,何必一定要擺出一副「你班無知者係到盲從附和,亂挑骨頭」的姿態呢?大家傾下計姐,係咪?

咁我真係覺得火 ...
我真係有響之前既post有講過,可能你無留意睇,
只係看得到反對既說話啦

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-9 06:41 發表

(同德)發行??咩黎??
同德書報社?玉記D書好似係吳興記發行喎依家,我睇書底個度寫咋。

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 12:18 發表

Kenny兄,其實你係咪漫畫界嘅人?又或者係老黃嘅人?因為成日見你好似知道好多我地唔知嘅內幕咁。如果有嘅咪分享下囉,咁我地一般讀者又唔係漫畫Pro,睇書都係在乎一樣嘢:娛樂 ...
但係我有小小意見係...有碗話碗...得0黎,
可唔可以多少少內容,
唔止係唔掂,垃圾,畫功唔得之類

講內幕....呢版版主一定知得比我多

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 07:32 發表

但係我有小小意見係...有碗話碗...得0黎,
可唔可以多少少內容,
唔止係唔掂,垃圾,畫功唔得之類

講內幕....呢版版主一定知得比我多
好,見你咁客氣問,我又認真回應下你。

單舉一例:邪神用黃級功力,強如老少天尊等已經要扎晒馬先頂得順,仇千鶴等更有「痛苦表情」。大佬呀!有無做功課架!都唔sync翻龍虎門嘅!?咁講邪神要用到黑級先降服玄劫是何道理?

仲有啲人講野嘅語氣完全唔同晒,老天尊邪神本應係淡淡定有錢剩個類人,唔知點解講說話諗野語氣表情都「忽然激動」,無晒大佬風範,我諗起字嘅應係唔同人,如果有心玩雙線發展cross over,係咪應先由呢D基本做起呢?都唔洗講到畫功依D咁深入先啦…

相關搜索目錄: 功課

另外香港人通常都唔會比時間編劇,中華英雄連載多年,直到出單行本,都要隔很久才為人熟悉,海虎一,亦係苦苦爭掙扎,成個第一部成績都未如理想...
武神就要靠暴力,靠食老本土黑豹咁早出場,玩返白家武功)

路飛.....有幾多人係由第一期睇起,就已經覺得好正0丫,狐忍頭十幾回又有幾多人覺得好睇,不過我都覺得香港好難有人會試買新漫畫....重要比時間令角色入戲既...
所以我希望有漫畫公司可以賺大錢....咁先會有鉄血英雄,少林奇兵,俠骨神鑑,天下無敵....呢類作品

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 08:08 發表
另外香港人通常都唔會比時間編劇,中華英雄連載多年,直到出單行本,都要隔很久才為人熟悉,海虎一,亦係苦苦爭掙扎,成個第一部成績都未如理想...
武神就要靠暴力,靠食老本土黑豹咁早出場,玩返白家武功)

路飛..... ...
你咁諗都係正面嘅,不過我作為消費者,又真金白銀比錢買,覺得唔好睇一定cut。亦係好正常吖。

火雲邪神個書底好似寫住星期五出版
龍虎門就星期四出
係咪即係話應該睇龍虎先再睇火雲

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 15:54 發表

好,見你咁客氣問,我又認真回應下你。

單舉一例:邪神用黃級功力,強如老少天尊等已經要扎晒馬先頂得順,仇千鶴等更有「痛苦表情」。大佬呀!有無做功課架!都唔sync翻龍虎門嘅!?咁講邪神要用到黑 ...
劇情有問題就已經係肯定既
但係半獨立咁睇,呢個表達方式我係接受既...
我會諗...d人話火雲邪神功力又精進左...如果純用咩級數來形容力量,黑級已經係最高,無得再步架啦喎...本書就會變得好死板,好似跆球道有幾好黑帶,但係功力會唔會有一樣,而黃帶係咪無機會嬴到黑帶呢....

肥良玩級數係最出神入法果個,由神級到超神再到入極...由死亡力量到無界到終極,但係到而家都終於自食奇果,剩鬥匹數唔好睇,加完全境界....而家去得太盡,個個都九十九重天,完全境界...加流量,可惜又諗唔到用乜來形容流量.....咪又還原返無準則0羅

另外我又覺得....講來講去都係編劇方面既問題喎....重要對返龍虎門...

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 16:13 發表

你咁諗都係正面嘅,不過我作為消費者,又真金白銀比錢買,覺得唔好睇一定cut。亦係好正常吖。
呢個絕對係你既自由,亦都係合理既選擇

但係響評論既時候,我諗最合適既回應係..."我覺得唔好睇","故事令人失望"...而唔係垃圾,或者畫功差,質素低...

好似我睇完墨攻(電影)咁,我覺得你可以話唔好睇,但係話香港電影不知所謂,話質素唔得,場面無水準就有欠公平0羅...

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 08:29 發表

劇情有問題就已經係肯定既
但係半獨立咁睇,呢個表達方式我係接受既...
我會諗...d人話火雲邪神功力又精進左...如果純用咩級數來形容力量,黑級已經係最高,無得再步架啦喎...本書就會變得好死板,好似跆球道有 ...
所以我一開始己經講:「睇漫畫呢D野好個人,你杯茶可能係人地嘅毒藥,大家各舒己見無所謂」

好明顯大家要求唔同姐,但無需要對不同意見扣上「以批評為主道」、「雞蛋裡挑骨頭」或「不公平」等帽子囉…

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 08:40 發表

呢個絕對係你既自由,亦都係合理既選擇

但係響評論既時候,我諗最合適既回應係..."我覺得唔好睇","故事令人失望"...而唔係垃圾,或者畫功差,質素低...

好似我睇完墨攻(電影)咁,我覺 ...
請問我幾時有咁講過?

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 08:40 發表
好似我睇完墨攻(電影)咁,我覺得你可以話唔好睇,但係話香港電影不知所謂,話質素唔得,場面無水準就有欠公平0羅...
你有無認錯人呀我幾時同你傾講墨攻

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 16:51 發表

你有無認錯人呀我幾時同你傾講墨攻
入面既你...唔係代表你一個人

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 16:44 發表

請問我幾時有咁講過?
唔好意思...
呢番說話唔係對你講既..但你有冇留意有幾多人響呢版鐘意咁講野,呢番說話係同佢地講既....

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 16:42 發表

所以我一開始己經講:「睇漫畫呢D野好個人,你杯茶可能係人地嘅毒藥,大家各舒己見無所謂」

好明顯大家要求唔同姐,但無需要對不同意見扣上「以批評為主道」、「雞蛋裡挑骨頭」或「不公平」等帽子囉…
咁睇下評論中唔中肯0羅....
我諗你最好睇埋其他人既言論

單打就當幽默....無知就當成就

當然亦唔係話你啦

相關搜索目錄: 幽默

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。