推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

火雲邪神

引用:
原帖由 dickylhl 於 2007-7-8 13:53 發表
希望越大失望也越大,又話封面齊晒人,夜枭白鷲去鷖銦H
畫得烈陽神又唔畫天地人三長老,玄災劫難一樣。
仲有連飛妖都唔見

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 10:50 發表

唔好意思...
呢番說話唔係對你講既..但你有冇留意有幾多人響呢版鐘意咁講野,呢番說話係同佢地講既....

我想講''火雲邪神''的人物,構圖,實景,封面都是一級製作,
當然故事不一定是大家喜歡那種?但製作是今年玉記最好的?

其實我覺得火雲邪神同龍虎門冇乜分別(我指劇情),其實好似之前的朋友所講,係因為老黃想將主線放回三皇身上,但又想講火雲邪神,所以先出多本書. 其實今期火雲邪神同龍虎門只不過係差個書名唔同. 買左火雲,如果冇留意個書名,又唔知仲有一本龍虎門, 咁訧可以當龍虎門咁睇.一定唔知原來今期有兩本龍虎門的.
以質素而論,如果當火雲係龍虎門,就一定會覺得今期"龍虎門"好正,質素高左好多.
但如果以一本新書而論的話, 只可以叫O.K., 試問玉記有邊本新第一期唔係有四五十頁,畫到要幾靚有幾靚的?
要確認火雲係咪一本高水準之作,起碼要五期後才可以下定論呢.
希望可以吧!! 但機會只是五五之數

引用:
原帖由 Rod 於 2007-7-9 15:54 發表
好,見你咁客氣問,我又認真回應下你。

單舉一例:邪神用黃級功力,強如老少天尊等已經要扎晒馬先頂得順,仇千鶴等更有「痛苦表情」。大佬呀!有無做功課架!都唔sync翻龍虎門嘅!?咁講邪神要用到黑級先降服玄劫是何道理?

仲有啲人講野嘅語氣完全唔同晒,老天尊邪神本應係淡淡定有錢剩個類人,唔知點解講說話諗野語氣表情都「忽然激動」,無晒大佬風範,我諗起字嘅應係唔同人,如果有心玩雙線發展cross over,係咪應先由呢D基本做起呢?都唔洗講到畫功依D咁深入先啦…
玉郎,褔龍同班編劇冇可能唔熟識易筋經,那種力量或許是「極道羅剎」面具帶嚟,因為邪神的祖宗就係憑那個面具殺死五百高手

我真係唔覺得邪神有「忽然激動」
可能先前邪神只知道老邪只係被通天教捉了,唔知道個老豆原來咁慘,被廢武功,後來係視像通話中得知,咁做兒子就算平時點冷靜,到呢個時候,都好難控制情緒!而且邪神更是個孝子,

相關搜索目錄: 功課
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

kenny兄...你開個topic, 又唔俾人講本書有咩唔好, 又係咁撐本書, 無問題, 個人喜好!!

但人地發表意見你又ban, 雖然你好客氣咁請教人, 但會唔會有你講無人講呢!!

我唔識咩行內人, 咩好唔好賣, 我只以個人喜好去評論下本書, 如果你唔鍾意人講本書唔好, 你個topic改做<火雲邪神fans專區,不喜勿入>

論畫功, 火雲同四大名捕都仲有一段距離!! 本書有無heart, 讀者feel倒o既!!

引用:
原帖由 kit_siu 於 2007-7-10 00:42 發表
kenny兄...你開個topic, 又唔俾人講本書有咩唔好, 又係咁撐本書, 無問題, 個人喜好!!

但人地發表意見你又ban, 雖然你好客氣咁請教人, 但會唔會有你講無人講呢!!

我唔識咩行內人, 咩好唔好賣, 我只以個人喜好 ...
ban....可以ban d咩呀

唔可以辯論,咁就唔好叫討論區,
乾脆叫留言版啦

如果反對既意見係有point的話,我都會認同的,好像故事入面既功力於龍虎門既對比

但係又係用一句話我係普通讀者,或者同四大名捕有好大距離...就真係.........
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-7-9 19:36 發表

仲有連飛妖都唔見
老王在370期玉郎週記中已講明只有1神到6騎士再加三大護法,青紅元老,劍妖,瘋妖,老邪神,烈陽神,華九公等猛人。

我覺得外傳唔係問題,問題係除左功力方面出現...
重點係人物性格,邪神一向大局為重、利益行頭,呢下咁激係為左老頭仲講得通。
之但係唔單只老天尊變到好似冇晒太上皇既感覺,蚩尤既想像說話又係豪不直接,個個都差咁d
藍浪狗都正常,但係唔知係咪為左凸顯呀邪神既性格,而令其他人冇晒o係聾苦悶入面既感覺...
根本就令我投入唔到當係同一個時空既外傳.....
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

引用:
原帖由 tangoho 於 2007-7-11 09:23 發表
其實我都留意左kenny01好耐
我唔夠膽質疑佢既"專業",意見同見識
但佢好似下下都好死撐玉皇朝
用左好多point泥撐
無錯.大家係呢度為自己講既野,為自己所諗既野去說服人支持係無可厚非
但佢既態度,用 ...
請問呢個係乜野角度呢:wondering

一日出三個post就係正常的密度嗎

我話古惑仔好,叫人支持夢天堂又係支持玉皇朝

你無point又話人地用point來撐

我就由頭到尾都響度討論緊漫畫,兄台呢個post又請問響度講d咩呢:wondering::wondering::wondering::wondering:

引用:
原帖由 tangoho 於 2007-7-11 09:23 發表
其實我都留意左kenny01好耐
我唔夠膽質疑佢既"專業",意見同見識
但佢好似下下都好死撐玉皇朝
用左好多point泥撐
無錯.大家係呢度為自己講既野,為自己所諗既野去說服人支持係無可厚非
但佢既態度,用詞.什至乎回覆既密度會唔會有d過態呢
我真係有時發覺佢好似係要令人無聲出先安樂...  
tangoho兄,點解仲回應呀....?
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-11 11:06 發表

tangoho兄,點解仲回應呀....?
我終於明白香港漫畫既其中一個死因了.....

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-11 12:02 發表

我終於明白香港漫畫既其中一個死因了.....
我都係咁話!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

連以事論事既討論能力都無而又無膽...就真係....

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-9 18:49 發表

入面既你...唔係代表你一個人
你又唔代表你?好玄,係時候睇醫生
好地地傾下溫和地表達意見咪好囉,硬係要人受晒你果套,次次都搞到要鬧交收場,為乜?

版主大大,呢個post似乎已成罵戰post,係唔係要cut呢?
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

其實我覺得只是KENNY01兄的見解比較獨特,
同其他朋友的想法出入較大.
因此很多人都會不太認同KENNY01兄想見解吧!
加上KENNY01兄因為常常在論壇中說要支持用錢買漫畫,
不要上書屋, 不要BT.......
可能會令人覺得他太清高, 太串吧.
其實每個人都會有不同的意見.
同一本書,有人會覺得好睇,有人會覺得不好睇.
可能火雲邪神一書大多數人都只是覺得是一本質數O.K.的書(我也是這樣覺得)
但每人的觀點與角度都會有所不同.
只要是自已真心覺得便沒有問題.
KENNY01兄可能是小數覺得火雲質數很高的讀者.
但也不能因為他的見解不同而誤以為他在推書吧.
大家有不同意見,不妨心平氣和的作出討論吧.
我相這樣對大家都會好些

以上只是本人的個人意見,
如各位(KENNY01兄或其他朋友)請多多包涵
火雲邪神還有十一期, 希望之後在這版的POST都是在討論火雲邪神或龍虎門吧
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 我很贊同 2007-7-11 15:23
  • 冰河 威望 +40 我很贊同 2007-7-11 15:23

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2007-7-11 13:56 發表

版主大大,呢個post似乎已成罵戰post,係唔係要cut呢?
沒有惡意挑釁、人身攻擊或以粗言穢語侮辱他人的正、反相關辯論,是許可的!

希望大家都息怒罷。以和為貴。

其實係得呢個討論區耐d的網友都知呢位專家的作風,所以佢的回應我都懶理,不過見到又成罵戰,我先回應各位網友收口啦,同呢位專家討論係絕對冇結果架,你地去電影區睇睇,仲激啊.
妳是我的最愛,亦是我的無奈!

算啦~~有d人o既諗法係比較自我, 獨特定另類就見仁見智!!

佢覺得好睇咪得囉......

我o既諗法比較大眾化...覺得火雲本書唔係好得...就係咁多!!

你唔駛覆o架啦...因為我都唔諗住o係呢個post再打o野啦!!  因為我唔想同你討論d咩...有無膽都好啦...你一個人想講咩都得...我睬你都晒x氣!!

大家傾番書內容咪幾好
何必係度鬧交唒時間

引用:
原帖由 tangoho 於 2007-7-11 20:24 發表
例如我覺得公仔麻麻地,可能睇唔慣個畫風,而顏色上我自己覺得好似好"白",可能紙質問題,
呢d咪可以拿出來討論既地方0羅....唔明白有乜唔可以討論
引用:
畫功普普通通,故事更離譜...有睇開龍虎門既會明白....
呢d我個人覺得唔算0羅....

引用:
原帖由 kit_siu 於 2007-7-12 00:28 發表
算我o既諗法比較大眾化...覺得火雲本書唔係好得...就係咁多!!

你唔駛覆o架啦...因為我都唔諗住o係呢個post再打o野啦!!  因為我唔想同你討論d咩...有無膽都好啦...你一個人想講咩都得...我睬你都晒x氣!!
呢d咪有質素既網友0羅....

你可以講野,而我就唔比覆

最後多謝你一路話睬我都晒x氣,一路又打咁多字回覆

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。