推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

火雲邪神

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-7-12 08:53 發表
大家傾番書內容咪幾好
何必係度鬧交唒時間
呢位網友,我覺得有觀點就係討論
有d成個post都無講過漫畫既回應,我諗咁先叫鬧交0羅

另外我覺得故事係非常重要既一環,但並不代表,故事就係漫畫既全部...
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 KING546 於 2007-7-11 14:59 發表
其實我覺得只是KENNY01兄的見解比較獨特,
同其他朋友的想法出入較大.
因此很多人都會不太認同KENNY01兄想見解吧!
布停`常在論壇中說要支持用錢買漫畫,
不要上書屋, 不要BT.......
可能會令人覺得他太清高,  ...

正等如外間成日話阿飛正傳唔好睇

但又唔鬼明外國人就好推崇厘套戲

而我以一個要比錢買飛睇戲既人黎講,真係唔識欣賞!!

但好似我家姐,佢就可以睇出另類既野

佢話睇當時既鏡頭擺位,燈光,場景

都係一流既制作

所以唔同既人,係會睇到唔同既角度

無話邊個對與錯的

邪神我就會一定買落去(因為知道得12期)

比佢賺盡都係得$168

不過阿邱生一路比我既印象就係

虎頭蛇尾 好多書都係有個好好既開頭

但佢會越畫就越無朝氣
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 我很贊同 2007-7-12 13:44
  • 冰河 威望 +20 我很贊同 2007-7-12 13:44
五大有其二

二手買賣
CD推介

我無睇開龍虎門, 但支持福龍, 我都有買火雲.....第一期感覺ok喎, 12期短篇, 我會繼續買~~~

引用:
原帖由 tangoho 於 2007-7-11 12:24 發表

呢個世界好多人講既野就算"沒有惡意挑釁、人身攻擊或以粗言穢語侮辱",但都會令好多人覺得麻煩,有骨
什至乎仲以為自己講既野同人地唔同級數.拎好多資料出泥去話比人知自己識乜,語氣上什至令人覺得串 ...
總之結論你有"點"在別人眼中都唔係"點".
情人眼裹出西施!!!!

引用:
原帖由 tangoho 於 2007-7-11 20:24 發表

呢個世界好多人講既野就算"沒有惡意挑釁、人身攻擊或以粗言穢語侮辱",但都會令好多人覺得麻煩,有骨
什至乎仲以為自己講既野同人地唔同級數.拎好多資料出泥去話比人知自己識乜,語氣上什至令人覺得串 ...
其實kenny01兄以經好有禮貌了,只是力撐自己的看法吧!

相比起在這裡某些版中,一旦說錯話,真係比人「圍死」都唔知乜事!就算是moderator或版主都要慘死!

引用:
原帖由 利記 於 2007-7-12 11:54 發表

正等如外間成日話阿飛正傳唔好睇

但又唔鬼明外國人就好推崇厘套戲

而我以一個要比錢買飛睇戲既人黎講,真係唔識欣賞!!

但好似我家姐,佢就可以睇出另類既野

佢話睇 ...
我亦很認同你的說話...
但我感覺這版多數是討論劇情或挖苦漫畫人為多
既然有一個漫畫討論區,為何不可以深入一點討論研究呢

我有咁既反應,係因為舉例說好似有人同你講

1.\用膽機聽歌,正低能仔,有聲咪得0羅

2.\我只係鐘意只係普通人聽歌,唔可以響度講用乜特別唱盤,用邊隻m比較有力,我話鴨記三舊水mp3出0黎既聲咪等於你幾萬銀機一樣,當你想分析隻機既特點,想話討論隻天碟有乜特別既時候,佢又會話返你...我係一個普通人,乜野天碟對我來講都係垃圾一樣...

我又無話呢度剩係比人研究,唔無話其他人剩講劇情係唔好,又唔係呢版版主,每個網友寫既野,我都有分析,有回應....我舉例好多似,好似絕代雙驕,霸刀呢d係無誠意水準既就當睇唔到,我講曬有乜好咁讚火雲,邊荒,夢天堂又話得個偏幫,咁唔接受人地意見既到底係....邊個呢...

引用:
原帖由 冰河 於 2007-7-12 19:06 發表

其實kenny01兄以經好有禮貌了,只是力撐自己的看法吧!

相比起在這裡某些版中,一旦說錯話,真係比人「圍死」都唔知乜事!就算是moderator或版主都要慘死!
我都試過俾d有問題的人(圍死)

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-12 22:40 發表

我亦很認同你的說話...
但我感覺這版多數是討論劇情或挖苦漫畫人為多
既然有一個漫畫討論區,為何不可以深入一點討論研究呢

我有咁既反應,係因為舉例說好似有人同你講

1.\用膽機聽歌,正低能仔,有聲咪 ...
1/ 我唔玩膽機架,我玩石機

2/ 如果我隅到鑨搰J人

我會選擇離開,唔在同佢講了

聽Hi Fi 係一樣更主觀既玩具

係自己耳中係好聲

可能係人地既耳中係衰聲

所以係無得拗的!!!!!

相關搜索目錄: 玩具
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-7-13 11:06 發表

聽Hi Fi 係一樣更主觀既玩具

係自己耳中係好聲

可能係人地既耳中係衰聲

所以係無得拗的!!!!!
包括埋我所講既極端例子

鴨記三舊水mp3既聲音等同hdcd既音質...

而且唔係拗喎.....係事實喎
除非當時人係話...我覺得啦
因為個人感覺得大曬既...

相關搜索目錄: 玩具

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-13 11:50 發表

包括埋我所講既極端例子

鴨記三舊水mp3既聲音等同hdcd既音質...

而且唔係拗喎.....係事實喎
除非當時人係話...我覺得啦
因為個人感覺得大曬既...
係呀,你所講既例子時時都有發生架啦

個main point唔係三舊水既機

如果你做remastering 做得好

都有可能出到好聲架

人地用96/24

我地可以試up上去192/24去出首歌

其實聲音咪仲抽象過視覺

本帖最近評分記錄
  • cdlover 體力 +20 我很贊同 2007-7-13 14:51
  • cdlover 威望 +20 我很贊同 2007-7-13 14:51
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-7-13 12:41 發表

都有可能出到好聲架

人地用96/24

其實聲音咪仲抽象過視 ...
喂~離題了!
俾麰情A返去你鶞岱j好鱦{!

今期文殊三十層天都唔夠白級打,要老文殊同白骨幫拖!

原來邪神的師父是元老會的元老王,武功是老邪神級數。

下期天下無敵的神秘人,睇怕九成是老祖宗了!

引用:
原帖由 利記 於 2007-7-13 12:41 發表

都有可能出到好聲架

人地用96/24

其實聲音咪仲抽象過視 ...

好多HDCD都係,得罪講句:「垃圾」

引用:
原帖由 冰河 於 2007-7-13 14:16 發表

喂~離題了!
Oh Sorry! Re 咗先睇到,一見有人講CD我又忍唔住了

引用:
原帖由 冰河 於 2007-7-13 14:16 發表

喂~離題了!
Sorry, Sorry!!!!!

我都係打個比喻

我鶢鴠禰憐陰o賣呀
五大有其二

二手買賣
CD推介

Next week:

火雲邪神 Meets 天下無敵 老祖宗!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Great expectation!!

引用:
原帖由 冰河 於 2007-7-13 06:26 發表
今期文殊三十層天都唔夠白級打,要老文殊同白骨幫拖!

原來邪神的師父是元老會的元老王,武功是老邪神級數。

下期天下無敵的神秘人,睇怕九成是老祖宗了!
既然老黃話軒轅驚天訣唔及易筋九陽,咁30層天唔及白級都好正常

唔知點解..我覺得幅龍週記仲好睇過正文
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-7-14 03:50 發表
唔知點解..我覺得幅龍週記仲好睇過正文
褔龍d插圖就出曬名過癮架啦....但係如果一本書三十頁都係咁...你又未必會買既0者....我特別覺得最後果格q版火雲...好鬼抵死...

大家有冇留意.....封面加左幾隻字.....叫新著龍虎門前傳呀
我諗呢個就係佢原本既意思啦,但係寫咁多通天大典既劇情...
唉...而家漫畫真係難撈....三萬書....福龍真係連三萬都驚去唔到??

至於內文,幾段打鬥都充滿迫力,氣勢實際都有...望真點,有當年看百份百感覺相同的感覺,每一幅漫畫,分拆出來都有做海報既質量,咁努力既起槁改槁,近年亦難得一見...十二期0者...希望佢可以繼續支持著高質素

總括黎講,呢套野,放響世界任何一個漫畫強國都絕不失禮
如果話比外國人知...呢本係週刊,一定嚇怕無數外國漫畫人...

今次好有趣, 龍虎門果邊話火邪神大賣, 邱福龍又話唔係咁賣得.

可見邱福龍對自己的要求較高.

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-7-14 12:41 發表
今次好有趣, 龍虎門果邊話火邪神大賣, 邱福龍又話唔係咁賣得.

可見邱福龍對自己的要求較高.
又可能係玉郎吹水力強

岩岩睇完今期火雲
肯定左下期既高手就係老祖宗
無論衣著品味(風雨不改既白色古裝衫),武器(劍)同埋外形(老鬼)
都話比我知佢係天下無敵老祖宗

引用:
原帖由 緋村飛影 於 2007-7-14 05:48 發表

又可能係玉郎吹水力強
問下d行內人知唔知賣左幾多書咪知囉....
不過...龍少講印得3萬書...仲好似唔駛加印tim....e+漫畫真係咁難去書????
以前龍少d書閒閒地都唔只3萬啦.........唉.........
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期「火雲邪神」,文殊狂怒催勁個姿勢,十足十「龍珠」咁!

文殊話哂都係一教之主,衰到好似細路仔打交咁,捉人隻腳,佢真是「難成大器」,鬼唔望邪神暴發勁,震斬斷佢雙手。
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。