推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

火雲邪神

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-7-15 23:23 發表
今期「火雲邪神」,文殊狂怒催勁個姿勢,十足十「龍珠」咁!

文殊話哂都係一教之主,衰到好似細路仔打交咁,捉人隻腳,佢真是「難成大器」,鬼唔望邪神暴發勁,震斬斷佢雙手。
同意, 最好踼斷埋佢對腳
由舊著開始我一直都覺得佢同邪神,無敵依D教主級差幾皮.
人又衰格又鬼鼠.真係唔死都冇鬼用
如果唔係要响日後同老天尊爭權,
真係早D俾邪神收皮好過

引用:
原帖由 KING546 於 2007-7-16 14:14 發表

同意, 最好踼斷埋佢對腳
由舊著開始我一直都覺得佢同邪神,無敵依D教主級差幾皮.
人又衰格又鬼鼠.真係唔死都冇鬼用
如果唔係要响日後同老天尊爭權,
真係早D俾邪神收皮好過
離題都想講下
唔知係張萬友夠大膽
定係果時d編劇利害

通天教主個性低劣
白俊暗場自盡而死

人就自然係有人性既(雖然個個都鐘意睇英雄)
響漫畫(尤其是港漫)好多時都表達唔到

響五郎個角度來說,作為一教之主,
舊著都叫威過一排,
但老教主復出為改變既序幕
為要爭氣,繼滅廣法堂後,再獨戰蚩尤可惜佢既人生高峰就響果一役完全改變

由美姬同王小虎有感情開始,
再到老祖宗出場,自己由呼風喚雨
變到成為奴才...最後能對付的亦只有女流之輩

其實對一個心術不正既人來講,
成個角色既成長同埋終結都算係好完整,亦有說服力...

起碼比起果d...鐘意又入下魔,鐘意又好返既高好多

而最似人既漫畫作家,我相信會係牛佬
可惜懂得欣賞既人唔多
聽得取多既反而係....
乜陳浩南唔好打既,乜男主角都有驚惶既時間
呢一類評語
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-16 15:33 發表

離題都想講下
唔知係張萬友夠大膽
定係果時d編劇利害

通天教主個性低劣
白俊暗場自盡而死

人就自然係有人性既(雖然個個都鐘意睇英雄)
響漫畫(尤其是港漫)好多時都表達唔到

響五郎個角度來說,作為 ...
其實我鍾意瑞新多D, 雖然近兩年爭少少

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-7-16 16:22 發表

我都好鐘意睇佢d書
不過我覺得佢既色情同暴力
過左火位.....

唔好話我扮道德,係我睇完會覺得唔舒服,呢d感覺唔好.

尤其是好鐘意寫奸角鐘意強姦人...

QUOTE:
原帖由 gregoryliu 於 2007-7-14 12:41 發表
今次好有趣, 龍虎門果邊話火邪神大賣, 邱福龍又話唔係咁賣得.

可見邱福龍對自己的要求較高.

]
引用:
原帖由 cassy 於 2007-7-16 20:04 發表
QUOTE:
原帖由 gregoryliu 於 2007-7-14 12:41 發表
今次好有趣, 龍虎門果邊話火邪神大賣, 邱福龍又話唔係咁賣得.

可見邱福龍對自己的要求較高.
我想應該是以福龍的號召力,在他心目中2、3万書真的沒有問題的。
但是現在的市道,能賣出1、2万已是很高的數字。

就是這個差別,才會出現這個不同的反應。
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-7-16 08:22 發表

呢排係爭咁d...
以前見佢d漫畫..好多時都估唔到....永遠唔知邊個會無啦啦死(最記得就係師傅東個徒弟..唔記得咩名...比人煮左對手..之後就咁死左...之前都算係一大配角黎)......
e+????近期死咁幾個唔知咩人既人咋(係世鳳死o個下好d囉..不過係咪真死....又唔知喎)
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-7-16 22:43 發表

呢排係爭咁d...
以前見佢d漫畫..好多時都估唔到....永遠唔知邊個會無啦啦死(最記得就係師傅東個徒弟..唔記得咩名...比人煮左對手..之後就咁死左...之前都算係一大配角黎)......
e+????近期死咁幾個唔知咩人既 ...
師父東個徒弟叫唐俊,都幾靚仔下,佢死O個期真係幾震撼架.
先俾人打甩只眼,跟住煮手,O個期直頭追住黎睇,好緊張,好震撼!!
不過近年都好小死人喇,瑞新之前响信箱好似話經常被人針對,唔可以寫得太激,
所以唔可以好似以前咁將D角色寫到死得好慘以給讀者留下深刻印像.
所以寧願將角色收埋而唔整死佢喎,
所以好耐都有冇乜勁人死.
好似龍虎門咁冇乜人死........

确实是个人物

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2007-7-19 20:20
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2007-7-19 20:20

係啦,文殊一教之主好似細路仔打交咁,捉人隻腳,一D風範都無,樣衰到無輪,鬼唔望邪神好似C朗斬波咁兜頭踢佢個死人頭,仲要一路踢一路用周星馳口吻話:仆你個街!捉我隻腳?捉臐I捉臐I

天下無敵老祖宗登場!!
真相大白,原來藍浪的死係受白骨所累
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-7-20 22:54 發表
天下無敵老祖宗登場!!
真相大白,原來藍浪的死係受白骨所累
藍浪假假地都係白蓮丞相,白骨咁做,即係連聖上都得罪埋.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-7-20 23:39 發表

藍浪假假地都係白蓮丞相,白骨咁做,即係連聖上都得罪埋.
但係唔推佢出去就即刻會無命喎

呢輪無論龍虎門同埋火雲邪神都鐘意用兩個人既諗法,反應出佢地既性格

今集火雲邪神就用左蚩尤同埋白堂主

另外今集無乜驚喜,雖然見到一寸咁上下既面相,都有比心機畫表情
但係亦有缺點...就係每個角式既鼻形都差不多

明白一本漫畫(尤其是週刊)不同插圖,但係香港漫畫最不著重的,就是身形同埋鼻位...可能真係要花多d時間先可以做得到啦

記得肥良可以因為自己身形問題,常常有肥而有戲份的角式
而志文亦想畫一些巨人角式(自己週記內寫),呢d都係好既嘗試
儘管構圖..角度...比例都要花更多時間去做

今期又幾好睇喎
交代返點解邪神係百年大典點解死呀去
五大有其二

二手買賣
CD推介

我睇完...覺得.......e+既邪神好似舊著既蚩尤.....好似唔驚死咁既...話去就去...一抽十都冇有怕.....玩哂~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 KING546 於 2007-7-16 23:49 發表

師父東個徒弟叫唐俊,都幾靚仔下,佢死O個期真係幾震撼架.
先俾人打甩只眼,跟住煮手,O個期直頭追住黎睇,好緊張,好震撼!!
不過近年都好小死人喇,瑞新之前响信箱好似話經常被人針對,唔可以寫得太激,
所以唔 ...
師父東都死得轟列,先被偸雞打到飛咗隻眼出嚟,死個下仲要被人扯咗成隻手落嚟,勁爆!

个是风云里额伐 电影里没露脸哎

Yeah,I got Mr wang's <HOD> it was pretty good.

今期邪神需然被老祖宗斷晒4肢筋脈,但歷史記載肯定佢會復原(十年後佢係黑級浮屠+極道羅殺),但點樣復原先係問題,個人認為有下列可能性:1. 易筋經本身具有修復受損經脈黚鄐O (例子:棍妖雙手經脈盡毀,重練易筋經後重勁過之前!霸腿始創人(忘記鬫W)被人暗算經脈盡廢後又係重練易筋經後勁到無輪),2. 老祖宗出手幫佢復功!不過我覺得老祖宗出手可能性高D!

1) 唔知聖上或白蓮教會唔會,係火雲「友情客串」呢?

2) 十年前羅剎,通天交惡,不過依照新著劇情,佢地應該,會在火雲結局時,化干戈為玉帛.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

睇咗第4期邪神,發覺有d問題存在
(1)點解當年教訓老邪神果個老祖宗甘人慈唔殺死佢到現在老祖宗又會變成嗜殺狂魔呢
(2)點解老祖宗把干將又會落入劍魔手中呢

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-8-1 14:09 發表
睇咗第4期邪神,發覺有d問題存在
(1)點解當年教訓老邪神果個老祖宗甘人慈唔殺死佢到現在老祖宗又會變成嗜殺狂魔呢
(2)點解老祖宗把干將又會落入劍魔手中呢
第一題可能是:

原本老祖宗要一劍隊死阿勇哥,好彩件天蠶寳衣頂住,插唔入。
老祖宗奇怪,想研究阿勇個ge 構造,無意中發現好有親切感,可能係以前的舊相好。
如是就留阿勇哥一命,仲包起阿勇哥。。。。。。。。。。。。。D傷口tim。
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。