推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

火雲邪神

[quote]原帖由 小邪靈子 於 2007-8-1 14:09 發表
睇咗第4期邪神,發覺有d問題存在
(1)點解當年教訓老邪神果個老祖宗甘人慈唔殺死佢到現在老祖宗又會變成嗜殺狂魔呢

1) 有點奇怪,教訓老邪神的人,是帶有一點民族義憤,似乎又不像老祖宗的為人,另外哈僕形容傷老邪神的人,是一個中年人,但老祖宗的年紀在當時(70年代),都應該接近一百歲,如果他懂「返老還童」,點解三十年後,又變回老人呢?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 小邪靈子 於 2007-8-1 06:09 發表
(1)點解當年教訓老邪神果個老祖宗甘人慈唔殺死佢到現在老祖宗又會變成嗜殺狂魔呢
(2)點解老祖宗把干將又會落入劍魔手中呢
当年果個應该係劍魔~

引用:
原帖由 prince 於 2007-8-2 12:44 發表

当年果個應该係劍魔~
不是劍魔,邪神從劍魔,現在武功進境推算,劍魔在當年,無可能傷到有白級功力 的老邪神.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-8-2 05:41 發表

不是劍魔,邪神從劍魔,現在武功進境推算,劍魔在當年,無可能傷到有白級功力 的老邪神.
呢個係邪神既推算啫   又唔係老黃既推算~

引用:
原帖由 prince 於 2007-8-5 12:07 發表

呢個係邪神既推算啫   又唔係老黃既推算~
現在的劍魔也是白級之下,點可能係三十年前,輕鬆打敗有白級功力的老邪呢?

劍魔就係趁住神秘高手,襲擊羅剎教時,走去強暴老邪老婆時.

還有老邪亦見過劍魔,唔通連老邪都認唔到邊個傷自己咩?

今期無乜驚喜....質素就keep 得到

一版起碼有六格,除左大構圖,以前出得格數太少係會比人罵既
我諗而家玉郎就小左個管家幫手.....

另外如果同一時空出左老祖宗,龍虎門果面真係難收科...
有一個咁既老祖宗,重練乜鬼武功,一個人滅一個教都得啦

至於極道羅剎,我覺得要做成為火雲邪神既壓箱底本錢
而且有後遺症,(例如神智失常,變得暴戾之類)
今次用既原因,係佢對老邪神既感情太深...
唔係又有讀者會覺得.....闖白蓮果次早就應該用
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-8-1 19:07 發表
原帖由 小邪靈子 於 2007-8-1 14:09 發表

1) 有點奇怪,教訓老 ...
老祖宗教訓老邪係無關民族義憤,而係老邪檔野搞掂左"清幫"

至於個面具威力其實係有段故:
事關亞勇仔呢個野仔係羅剎轉生,老邪唔敢做低佢,於是唸住帶個面具扮鬼嚇"七"亞勇仔,睇下佢係咪咁堅,點知勇仔以為係老邪同佢玩,係疼惜佢之表現.
所以對呢個面具好有感情,今次去救老豆,於是又唸番起呢個面具,扮鬼嚇"七"
通天班蛋散,而且加上對老豆父子之情,所以打高一班......
大家覺得係咪合理好多?

原來當年傷老邪額頭的真係老祖宗,老祖宗又同年輕時代的劍魔改造筋骨,但點解改造筋骨後的劍魔喺天子峰一役都係咁弱雞
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-10 10:57 發表
原來當年傷老邪額頭的真係老祖宗,老祖宗又同年輕時代的劍魔改造筋骨,但點解改造筋骨後的劍魔喺天子峰一役都係咁弱雞
因為未改造之前係超級弱雞囉~

棍痴竟敢棒打老邪神,看來是活膩了,急著想被優化掉.

睇黎老祖宗會幫老邪神回復武功! 到時羅剎教真係會好勁.

棍痴呢次真係想唔死都唔得,呀極道羅剎為鰼筏茼悃妒蟟k專登換套新衫又谷到恆晒,搞到個天一時紅一時黑,你棍痴居然夠膽亂棍摳呀老邪?老邪家翵倩擉銋篔雩茪韙@個正常鵀悀H家還不如,突然俾個絕世高手咁樣打法真係醫返都橀荈O,下期睇翵葛威I將棍痴化灰!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-8-10 18:57 發表
劍魔嘅功力加上劍法,都算係有九關實力的高手,唔算好弱雞.

揾火雲邪神來解龍虎門既謎....似乎唔係好適合
話曬都係兩本書

終極黑級..........仍然擺脫唔到
"鬥牛"既武打方式,有點令人失望.....

之前話泰國3大神功不及易筋經
蚩尤練得果 33 層天
比盡咪得藍級
竟然可以同終極黑級打到咁
真係吹漲

估唔到干將咁易就通紅, 唔夠穿梭機黎.

睇黎鈦金屬咁勁, 遲D應該有人用鈜做武器

引用:
原帖由 ivan~ 於 2007-8-17 15:53 發表
之前話泰國3大神功不及易筋經
蚩尤練得果 33 層天
比盡咪得藍級
竟然可以同終極黑級打到咁
真係吹漲
格鬥唔同鬥力喎,拗手瓜都有技巧啦
就算睇金庸小說都唔會下下剩係鬥內功

當然表達唔到就會令讀者不滿既...

相關搜索目錄: 小說

睇完今期.....終於唔怕老祖宗快快趣趣又出場
因為第二次飛仙可以雪佢一陣......

其實圍揪對火雲邪黎講仲著數, 話哂未夾過點打人, 加上有些又好勝心重, 人多手腳亂, 佢淨係追住文殊黎打都應該牽制住所有人。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。