推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

34 12
發新話題

火雲邪神

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-7-14 03:50 發表
唔知點解..我覺得幅龍週記仲好睇過正文
褔龍d插圖就出曬名過癮架啦....但係如果一本書三十頁都係咁...你又未必會買既0者....我特別覺得最後果格q版火雲...好鬼抵死...

大家有冇留意.....封面加左幾隻字.....叫新著龍虎門前傳呀
我諗呢個就係佢原本既意思啦,但係寫咁多通天大典既劇情...
唉...而家漫畫真係難撈....三萬書....福龍真係連三萬都驚去唔到??

至於內文,幾段打鬥都充滿迫力,氣勢實際都有...望真點,有當年看百份百感覺相同的感覺,每一幅漫畫,分拆出來都有做海報既質量,咁努力既起槁改槁,近年亦難得一見...十二期0者...希望佢可以繼續支持著高質素

總括黎講,呢套野,放響世界任何一個漫畫強國都絕不失禮
如果話比外國人知...呢本係週刊,一定嚇怕無數外國漫畫人...
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 KING546 於 2007-7-16 14:14 發表

同意, 最好踼斷埋佢對腳
由舊著開始我一直都覺得佢同邪神,無敵依D教主級差幾皮.
人又衰格又鬼鼠.真係唔死都冇鬼用
如果唔係要响日後同老天尊爭權,
真係早D俾邪神收皮好過
離題都想講下
唔知係張萬友夠大膽
定係果時d編劇利害

通天教主個性低劣
白俊暗場自盡而死

人就自然係有人性既(雖然個個都鐘意睇英雄)
響漫畫(尤其是港漫)好多時都表達唔到

響五郎個角度來說,作為一教之主,
舊著都叫威過一排,
但老教主復出為改變既序幕
為要爭氣,繼滅廣法堂後,再獨戰蚩尤可惜佢既人生高峰就響果一役完全改變

由美姬同王小虎有感情開始,
再到老祖宗出場,自己由呼風喚雨
變到成為奴才...最後能對付的亦只有女流之輩

其實對一個心術不正既人來講,
成個角色既成長同埋終結都算係好完整,亦有說服力...

起碼比起果d...鐘意又入下魔,鐘意又好返既高好多

而最似人既漫畫作家,我相信會係牛佬
可惜懂得欣賞既人唔多
聽得取多既反而係....
乜陳浩南唔好打既,乜男主角都有驚惶既時間
呢一類評語

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-7-16 16:22 發表

其實我鍾意瑞新多D, 雖然近兩年爭少少
我都好鐘意睇佢d書
不過我覺得佢既色情同暴力
過左火位.....

唔好話我扮道德,係我睇完會覺得唔舒服,呢d感覺唔好.

尤其是好鐘意寫奸角鐘意強姦人...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-7-20 23:39 發表

藍浪假假地都係白蓮丞相,白骨咁做,即係連聖上都得罪埋.
但係唔推佢出去就即刻會無命喎

呢輪無論龍虎門同埋火雲邪神都鐘意用兩個人既諗法,反應出佢地既性格

今集火雲邪神就用左蚩尤同埋白堂主

另外今集無乜驚喜,雖然見到一寸咁上下既面相,都有比心機畫表情
但係亦有缺點...就係每個角式既鼻形都差不多

明白一本漫畫(尤其是週刊)不同插圖,但係香港漫畫最不著重的,就是身形同埋鼻位...可能真係要花多d時間先可以做得到啦

記得肥良可以因為自己身形問題,常常有肥而有戲份的角式
而志文亦想畫一些巨人角式(自己週記內寫),呢d都係好既嘗試
儘管構圖..角度...比例都要花更多時間去做

今期無乜驚喜....質素就keep 得到

一版起碼有六格,除左大構圖,以前出得格數太少係會比人罵既
我諗而家玉郎就小左個管家幫手.....

另外如果同一時空出左老祖宗,龍虎門果面真係難收科...
有一個咁既老祖宗,重練乜鬼武功,一個人滅一個教都得啦

至於極道羅剎,我覺得要做成為火雲邪神既壓箱底本錢
而且有後遺症,(例如神智失常,變得暴戾之類)
今次用既原因,係佢對老邪神既感情太深...
唔係又有讀者會覺得.....闖白蓮果次早就應該用

揾火雲邪神來解龍虎門既謎....似乎唔係好適合
話曬都係兩本書

終極黑級..........仍然擺脫唔到
"鬥牛"既武打方式,有點令人失望.....

引用:
原帖由 ivan~ 於 2007-8-17 15:53 發表
之前話泰國3大神功不及易筋經
蚩尤練得果 33 層天
比盡咪得藍級
竟然可以同終極黑級打到咁
真係吹漲
格鬥唔同鬥力喎,拗手瓜都有技巧啦
就算睇金庸小說都唔會下下剩係鬥內功

當然表達唔到就會令讀者不滿既...

相關搜索目錄: 小說

睇完今期.....終於唔怕老祖宗快快趣趣又出場
因為第二次飛仙可以雪佢一陣......

引用:
原帖由 Colortiger 於 2007-9-22 09:00 發表
炸火車又用幾版,勁勁勁.........拖
一版圖畫一版文字好唔好??

34 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。