推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

40 12
發新話題

威尼斯人開幕前夕

威尼斯人開幕前夕

o岩o岩特登行咗一轉威尼斯人外圍, 行到濕地另一邊既museum...  31度, 大風, 但係個太陽+低氣壓真係好難受...

親聽日正式開幕前影番d相留念...

呢度有相

好耐唔見garfield上來update下入面既情況?  係咪因為最後幾日忙到冇時間online??

引用:
原帖由 moxfactor 於 2007-8-27 15:26 發表
o岩o岩特登行咗一轉威尼斯人外圍, 行到濕地另一邊既museum...  31度, 大風, 但係個太陽+低氣壓真係好難受...

親聽日正式開幕前影番d相留念...

呢度有相

好耐唔見garfield上來update下入面既情況?  ...
呢幾日已經有傳媒出緊d preview report喇... 新假期今日出左...
我今日返既時候, 又見到威記派左人係碼頭接壹仔既記者...
我聽d記者朋友講... preview好辛苦...
威記d人當d記者一定要幫佢寫野咁... 大美國佬到死...

聽日我會去個opening... 到時影d相返黎同大家分享下喇...

in love with the nature...

比人捉到蛇天......

呢排真係忙到嘔......post 住兩張相上黎先啦

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-8-27 17:17 發表
比人捉到蛇天......

呢排真係忙到嘔......post 住兩張相上黎先啦
明天會見到你麻??

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-27 17:21 發表

明天會見到你麻??
openning 唔會去喇,可能會同同事食飯興功掛

聽講天日個 openning 會齊晒 Venetian 所有員工,人數大約有....................八千!!

等你個 report 同靚相喇

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-8-27 17:29 發表

openning 唔會去喇,可能會同同事食飯興功掛

聽講天日個 openning 會齊晒 Venetian 所有員工,人數大約有....................八千!!

等你個 report 同靚相喇
我有兩個阿仔阿女都轉左工去威記... 我公司仲有好多其他人都轉左工...
去到咪當係我臨走前同班舊同事 say goodbye lor!
知唔知有咩好野睇??

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-27 18:03 發表

我有兩個阿仔阿女都轉左工去威記... 我公司仲有好多其他人都轉左工...
去到咪當係我臨走前同班舊同事 say goodbye lor!
知唔知有咩好野睇??
未有消息會有咩節目,不過相信唔會失望掛 ?? 到時貢多人要睇下點搵你d朋友喇

你返香港喇,即樹唔再返? 貢祝你事事順利啦.......

有機會返黎記得 call 嘉菲飲茶喎

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-8-27 18:08 發表

未有消息會有咩節目,不過相信唔會失望掛 ?? 到時貢多人要睇下點搵你d朋友喇

你返香港喇,即樹唔再返? 貢祝你事事順利啦.......

有機會返黎記得 call 嘉菲飲茶喎
11月一定返... 睇賽車...

相關搜索目錄:

明晚七時十八分開幕!(撞o岩月全蝕)

威尼斯人網頁

後日早上九時正式開張,see u there!!

睇Garfield版主D相真係同L.V.差不多一模一樣.我弟弟全家week end會去住番兩晚,可惜我要送機未能join埋一齊.

最近實在忙左dd,等今晚 allure post 相啦,之後會盡快 post 多d相上黎架喇!!

鎖你鎖你

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-8-28 18:34 發表
最近實在忙左dd,等今晚 allure post 相啦,之後會盡快 post 多d相上黎架喇!!

鎖你鎖你
返左黎喇... VIP入場安排好好, 每group guest都有專人全程帶你參觀直至你入場睇show...
(我問左, 係VIP 先有... open to public之後就無呢個service...)
我地無入去睇show, 因為d飛安排好混亂... 到6點45分先安排番d飛比我地...
算喇.. 個show7點都完喇... 所以就無入去睇show喇...

未open to public之前感覺好好... 好grand... 好有氣派...
行red carpet 入去... 一入去就係cocktail area..
見到座金光閃閃既球型status... 天花上非常有文藝復興feel既繪圖...
一直行, carpet兩邊都見到有好多著左歌劇feel既costume...
手持面罩同我地行禮.. 示意welcome..
個賭場好大, 好grand... d staff 全部排好晒係每一張賭臺前... 準備就緒...
但當時好多人望住我... 我都著左條deep V 長裙架... 唔係幾好意思拎部相機出黎影... sorry!
行到去convention area感覺就更加好... 長長既走廊... 好靚既吊燈...
係呢度就影左d相...

係等飛既時候我地入左一間irish pub飲野... d小食味道唔錯...
決定唔睇show之後... 去左周圍行... 可惜d public已經湧左入去...四面八方都係人...
行到去St 咩咩 square果度就見到加菲版主影過既地方... 個假天空做得最好... 好靚!
令我回想起以前去過東京既一個shopping mall... 不過... 東京果個個天係會轉色既... 威記果個無...
之後... 見到一條 so-called canel 既水道... 唔深水, 又唔闊...
而家新開... 我諗d水都乾淨既... 但比咁多內地遊客去過之後... 我怕...
d gondola 好靚.... 每一隻都有鋼琴feel... 點解咁講?? 係因為好似鋼琴咁手工精細l... 呢樣係最讚既...

行到好...原本都想食日本野... 但有朋友係等飛時走左去日本餐廳食野...4個人... 埋單差不多5千蚊...嘩~~ 太貴...
所以, 我地去左food court 食左d野...
當時已經好多人.... food court好多野都賣晒...仲要價錢非常唔抵...
韓國野就乜都賣晒... 佢叫我等兩個鐘...我同佢講... 我寧可返屋企喇咁...
之後我要左一個乾炒牛河 $42... 係澳門一般茶餐廳既倍半咁濟...
仲要好I... 唔好食..
再加上一個糖不甩... 呢個就唔錯...$15
朋友就要左一個鰻魚飯... 味道一般; 另一個就要左一個好難食既咖哩朱扒飯...

我地食完行完出番黎既時候...已經接近10點... 大堂一片混亂...
valet parking d人竟然話我地架車泊左係 VIP area.. 叫我地行去果邊拎車...唔係呀化?
我比較堅持... 要concierge check清楚先肯行... 好彩我堅持咋... 唔係行到腳bit都似...
架車都唔係果邊... valet parking就係果度放低... 係番果度拎車架麻...
佢泊左去邊都好... 係佢行去拎...點會要個guest自己行架?? 都傻既..
最後發現, 係佢d staff 無check清楚就亂叫個guest走去第二度...
走果時真係有好多奇景見到... 係shuttle bus 侯車處, 竟然見到micky...
差d以為自己去左香港既滴滴尼公園...
好彩請我地去果個朋友有車咋... 唔係等到半夜都唔洗旨意有的士呀...

離開既時候... 見到resort 既exterior... 嘩~~ 最靚都係外牆...
不過, 今日佢地整左好多露天公廁棚係度... 都係等遲d佢地拆左果d廁所我先去影夜景lu...

威記開幕報告完畢... 多謝閱讀...

相關搜索目錄:
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • Garfield 體力 +60 實在感動既相片......thanks so much!!! 2007-8-29 02:36
  • Garfield 威望 +60 實在感動既相片......thanks so much!!! 2007-8-29 02:36

more photos

last batch of photos

多謝 allure 專業級美麗相片!令威尼斯人比現場更加迷人
報告更加令嘉菲感觸,雖然簡單但直接,年多以黎既努力總算未有白費!! 更加興幸未有 post 太多相令大家掃興,比較上 allure 既相實在精彩得多,再次多謝 allure!!

情意結~~真誠推薦朋友,未想到其他逍閒計劃的話..............(廣告時間完畢)

相關搜索目錄: 廣告

地方靚,D相更靚!
多謝加菲同阿lu既精彩爆教

thx thx, good photos.  (the low shots, how did you take them without revealing too much of the dress? hrm....)

the place looks gorgeous, but i must say, the food court food doesn't look very inviting...  this IS the Venetian, they could double the price and actually make something that is actually tasty...^_^  there's a thought...

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-8-29 02:02 發表
多謝 allure 專業級美麗相片!令威尼斯人比現場更加迷人
報告更加令嘉菲感觸,雖然簡單但直接,年多以黎既努力總算未有白費!! 更加興幸未有 post 太多相令大家掃興,比較上 allure 既相實在精彩得多,再次 ...
好靚呀...

打回原形喇..Wahahahahaaaa!!!!

超正喔…好想去玩番兩日
砵砵砵

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-8-29 02:02 發表
報告更加令嘉菲感觸,雖然簡單但直接,年多以黎既努力總算未有白費!! 更加興幸未有 post 太多相令大家掃興,比較上 allure 既相實在精彩得多,再次 ...
多謝...
我既感覺係 hardware's superb
software still needs further improvement!

引用:
原帖由 祖雲達斯 於 2007-8-29 03:09 發表
地方靚,D相更靚!
多謝加菲同阿lu既精彩爆教
引用:
原帖由 小潔 於 2007-8-29 08:12 發表

好靚呀...
引用:
原帖由 出火仔 於 2007-8-29 09:14 發表
超正喔…好想去玩番兩日
thanks晒!

引用:
原帖由 moxfactor 於 2007-8-29 05:31 發表
thx thx, good photos.  (the low shots, how did you take them without revealing too much of the dress? hrm....)

the place looks gorgeous, but i must say, the food court food doesn't look very inv ...
用P mode影... 搵朋友企係我前面(擋一擋) or 有一張係個身向牆.. 然後側身放部機係地下影囉...

引用:
原帖由 allure 於 2007-8-29 11:50 發表

多謝...
我既感覺係 hardware's superb
software still needs further improvement!  
可以比到過既人驚喜,嘉菲都有d感動架

thanks Allure版主詳盡,圖文並茂既report,終於忍唔住,决定Sat.送完囝囝机就同auntie去join我弟弟.試試新場先.

剛剛參觀完回來, 地方很大, 金碧輝煌, 由其是天花板上邊D彩畫實在好靚,
由於到達巳經接近凌晨, 所有名店都巳經關門,
經過大運河, 開鱄灠髐@日, 河水巳經... 污染了,

扶手電梯落下一層. .賭場, 咦! 奇怪?.. 唔洗過X光機o既?
開放式賭場, 抵贊, 可能影相都無人理你,

去髐@間粥麵檔食, 及第粥$45, 油菜$25,唔貴,

可能D荷剛剛培訓出,加上百家樂^, 沒有電子感應靴出牌,攪到錯漏百出,
走時對換回數萬圓籌碼, 竟然數髐Q幾次錢, 攪到排晒長龍,

出到的士站,仲大鑊.. .凌晨四點竟然有幾十人等車!?

最後用傻瓜機亂影鰲X張相!

40 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。