推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

發新話題

[原創] 有冇人揸 k-car?

有冇人揸 k-car?

唔好意思, 新人報到,
想問各位師兄有冇人揸過 k-car?

如有, 咩型號, 有咩comments?

謝謝.

我做個車仔營業員. 宜家就做緊第二d野啦.
自己渣緊無乎(989cc), 唔算係k-car.
但係對k-car都有一點了解.
k-car, 唔係唔好, 不過唔係好多人心目中想像既車.
第一, 省油. 如果660 turbo 開冷氣, 同1800cc 車差唔多.
第二, 安全, 真係好唔安全, 但睇你點對佢. 如果下下去到盡, 就不如早d去.
第三, 容易渣, 表面上好易渣, 唔似大馬力車咁. 但車仔細馬力細, 就更加要小心轉線.

可以推荐既k-car: Copen, Gino, WagonR, Pajero Mini.

引用:
原帖由 WURTH 於 2007-9-12 16:39 發表
我做個車仔營業員. 宜家就做緊第二d野啦.
自己渣緊無乎(989cc), 唔算係k-car.
但係對k-car都有一點了解.
k-car, 唔係唔好, 不過唔係好多人心目中想像既車.
第一, 省油. 如果660 turbo 開冷氣, 同1800cc 車差唔 ...
多謝comments

但660cc 又約60匹, 係香港得唔得?
好似住港島又多山路, 斜路?

引用:
原帖由 WURTH 於 2007-9-12 16:50 發表
近期人氣k-car r2
http://www.subaru.jp/r2/r2/index.html
但100% 唔鍾意條尾喉.
好似自己燒條水喉鐵落去....

由於車身輕, 其實好過3000cc cefiro.
有師兄用大發仔上過摩星嶺條大斜坡.

標誌107聽講大減價 109,000
用大發引擎 1KR-FE (998 cc) 波蘭造.

相關搜索目錄: 引擎

再次謝謝.

邊條摩星嶺條大斜坡?
用大發move?
個師兄當時揸幾快?

引用:
原帖由 chob 於 2007-9-12 07:18 PM 發表
再次謝謝.

邊條摩星嶺條大斜坡?
用大發move?
個師兄當時揸幾快?
Click Here

我知係大發仔, 唔知有幾快.
果到有成30度, 行得上去已經好勁.
其實唔係正式馬路, 撞左保險唔理架!

我試過渣 Gino 上清水灣道, 係坪石燈位起步, 上斜到行人天橋都有90km/h
route

相關搜索目錄: 保險

90km/hr 上斜路

thanks your info.

引用:
原帖由 WURTH 於 2007-9-12 17:27 發表
由於車身輕, 其實好過3000cc cefiro.
有師兄用大發仔上過摩星嶺條大斜坡.

標誌107聽講大減價 109,000
用大發引擎 1KR-FE (998 cc) 波蘭造.
3L Cefiro 好 慢 架 咩? 我 以 為 佢 好 過 3L Camry 架 喎

相關搜索目錄: 引擎

只係舉個例姐.
起圍快, 除左睇馬力, 車重, 連條軚既闊窄都有關係.

引用:
原帖由 WURTH 於 2007-9-13 14:56 發表
只係舉個例姐.
起圍快, 除左睇馬力, 車重, 連條軚既闊窄都有關係.
我明 買 MX5  都係因為呢D野
不過會唔會用Camry 2.3或2.4好D呢
3000cc Camry 同 Cefiro 起圍唔慢架喎

引用:
原帖由 車行初哥賣車人  於 2007-6-7 02:14  發表
我又時時問行家Book試車上去試力,專登渣架660 K-Car上去,大發、鈴木都無問題,反而韓國仔車頭滾晒,最正係Jimny,重好過ML,唔試過真係唔信,X產架死肥佬重差D上唔到去,買車真係唔好睇外表,更加唔好信數據
我幾好記性.

引用:
原帖由 WURTH 於 2007-9-13 15:44 發表

我幾好記性.

咁師兄, 你揸咩車?

... 好似echo verso?

引用:
原帖由 WURTH 於 2007-9-13 15:44 發表

我幾好記性.
係 喎

睇車書, 好少介紹kcar 改裝wow.  

佢地可改成點? 會唔會好似大車?

請指教.

相關搜索目錄: 玩具 日文

KEI 有五門版本, 上落方便好多.

原來呢道冇人揸 kcar ....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。