推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

27 12
發新話題

[檔案] 點解深水埗維記好多人去?

點解深水埗維記好多人去?

點解深水埗維記好多人去?d茶唔好飲d麵都OK!但見人山人海!對面譚仔記都係!人山人海!點解?點解?

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 pakai 於 2007-9-16 07:43 發表
點解深水埗維記好多人去?d茶唔好飲d麵都OK!但見人山人海!對面譚仔記都係!人山人海!點解?點解?
維記係幾好食既, 個湯好重薑味, 又好飲.
係其他地方都幾難食到.... (又或者有我唔知啦~)

相關搜索目錄:
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 alphagirl@ 於 2007-9-18 00:57 發表
維記係幾好食既, 個湯好重薹味, 又好飲.
係其他地方都幾難食到.... (又或者有我唔知啦~)
Where is it exactly?

引用:
原帖由 peninsula 於 2007-9-18 02:09 發表

sham shui po, close to MTR station golden center.
'Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.'  

引用:
原帖由 peninsula 於 2007-9-18 02:09 發表

福榮街,譚仔米線對面一連三個舖位果間

門口好多車泊地方!我那天路過有三四十人排隊!名牌效應?

引用:
原帖由 pakai 於 2007-9-19 21:37 發表
門口好多車泊地方!我那天路過有三四十人排隊!名牌效應?
我食左佢Over十年啦!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-9-24 11:52 發表

我食左佢Over十年啦!!!!!
食完順便買毛巾

My new target!!

引用:
原帖由 細摩 於 2007-9-24 14:55 發表

食完順便買毛巾
        .食完順便行黃金

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 pakai 於 2007-9-16 15:43 發表
好食又平咪多人囉

相關搜索目錄:
我係車神

引用:
原帖由 細摩 於 2007-9-24 14:55 發表

食完順便買毛巾
買毛巾????????
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 billchan 於 2007-9-25 23:20 發表

.食完順便行黃金
我通常行完黃金先去食
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-10-2 15:27 發表

我通常行完黃金先去食
... 阿標通常「食完順便行黃金」,因為行完鰝驉A又可以再順便去食埋 合益泰!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 2007-10-2 04:21 PM 發表

... 阿標通常「食完順便行黃金」,因為行完鰝驉A又可以再順便去食埋 合益泰!
What is 合益泰 ? Can you tell more detail ?

引用:
原帖由 superheman 於 2007-10-2 23:57 發表

What is 合益泰 ? Can you tell more detail ?
  合益泰, 深水步桂林街121號 ,是為食仔們一定要知道的 腸粉 豆漿 蘿白 豬皮 店!   

它的招牌食品是腸粉,能做到滑溜有米香,配以店製混合漿,再加桌上的任撤芝麻,呵呵,錦上添花!    其它小食阿標不多說了,自己去試試這間 黃金商場 附近的人氣排隊店吧!  

引用:
原帖由 billchan 於 2007-10-3 16:18 發表

合益泰, 深水步桂林街121號 ,是為食仔們一定要知道的 腸粉 豆漿 蘿白 豬皮 店!   

它的招牌食品是腸粉,能做到滑溜有米香,配以店製混合漿,再加桌上的任撤芝麻,呵呵, ...
係唔係講緊近住鴨潦街黧???
好似已經差左好多了
五大有其二

二手買賣
CD推介

維記潤牛麵,以前係大牌檔,而家特首都去食,當然有番咁上下水準!

引用:
原帖由 利記 於 2007-10-3 17:25 發表

係唔係講緊近住鴨潦街鰟間???
好似已經差左好多了
合益泰係我每次去深水步必去既地方....

雖然好似真係冇以前咁好食 (以前佢前舖後廠冇座位, 而家工場唔知搬左去邊)
但係都唔係咁多地方可以食得到佢既水準....

引用:
原帖由 陳咀扁 於 2007-10-5 01:31 發表

合益泰係我每次去深水步必去既地方....

雖然好似真係冇以前咁好食 (以前佢前舖後廠冇座位, 而家工場唔知搬左去邊)
但係都唔係咁多地方可以食得到佢既水準....
   哈哈,同是天涯M食人!

引用:
原帖由 利記 於 2007-10-3 09:25 發表

係唔係講緊近住鴨潦街黧???
好似已經差左好多了
都幾好食丫, 好滑漏, 仲有芝麻, 麻醬等等任加...

引用:
原帖由 billchan 於 2007-10-5 02:36 發表

哈哈,同是天涯蹾食人!
大家同姓三分親呀....

我大大話話都幫襯左佢廿幾年咯, 你呢?

引用:
原帖由 陳咀扁 於 2007-10-6 01:02 發表

大家同姓三分親呀....

我大大話話都幫襯左佢廿幾年咯, 你呢?
   正所謂「 同姓三分親,大食斷六親;同^各修行,夾錢要均真! 」    阿標咁大食,弊啦,就算同姓爭食時都會打交啦!

原來同宗你 大大話話 幫襯左佢廿幾年臐I    阿標其實住得離佢較遠,衹係有預謀去行黃金時,才有機會預留時間和胃納,一次過掃蕩附近大小食檔咋!    大大話話,年數不少,次數不多,嗚嗚 …… 可憐的阿標!

27 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。