推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

43 12
發新話題

[疑難] 香港无救了...难过啊

香港无救了...难过啊

这样下去香港很快比上海超过.难过啊......就是哪么三个人就玩起这个板快.极端的言论建设的一点没有.来来去都是哪几个人对中国很不满的(可以数得出来))在发泄场地...

如果三幾個人都可以搞得亂, 咁就證明真係香港玩完

引用:
原帖由 陳刀仔 於 2007-11-11 07:25 發表
如果三幾個人都可以搞得亂, 咁就證明真係香港玩完
你睇呢个板快都说些什么?????????没有一点点建设性的话都是踩中国政府.可以说共产党一无是处真叫我们内地同胞心寒我们也知我们有好多好多问题但我们只想一步步地解决(前提是中国要保持稳定..以前就是不稳定才有一个世纪的耻辱)外国会帮我们吗不打压算是好的了...如果这些人代表了??香港大部分人的人的话哪香港还能有什么前途...

引用:
原帖由 80919 於 2007-11-11 10:07 發表

你睇呢个板快都说些什么?????????没有一点点建设性的话都是踩中国政府.可以说共产党一无是处真叫我们内地同胞心寒我 ...
你不是在盲目捧共黨的場 ?
你不知维基百科再被封了嗎 ?
是進步了還是退步 ?
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

引用:
原帖由 Rubber 於 2007-11-11 12:50 發表

是進步了還是退步 ?
你都盲目反中替漢奸開脫啦! 咸魚青菜各有所愛!!!
keve

引用:
原帖由 80919 於 2007-11-11 10:07 發表

你睇呢个板快都说些什么?????????没有一点点建设性的话都是踩中国政府.可以说共产党一无是处真叫我们内地同胞心寒我 ...
哭什麼?
你真没用,有事没事都先哭!
真丟臉!

引用:
原帖由 80919 於 2007-11-11 03:36 發表
这样下去香港很快比上海超过.难过啊......就是哪么三个人就玩起这个板快.极端的言论建设的一点没有.来来去都是哪几ߑ ...
幾條X能兒日日自問自答,一個topic幾條thread,X飛機鬥遠,冇人同D傻仔玩。

引用:
原帖由 keve0223 於 2007-11-11 22:18 發表

你都盲目反中替漢奸開脫啦! 咸魚青菜各有所愛!!!
我發言都有資料支持, 點算盲目.
你鐘意共產黨你嘅事, 都不能掩蓋佢地嘅獨裁祈福黨本質.
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

引用:
原帖由 Rubber 於 2007-11-11 12:50 發表

是進步了還是退步 ?
拿, 一眾塘邊鶴又話要替人地大陸人 "爭取" 人權, 自由喎
又話要去請洋大人出手 press for 大陸人權民主喎
偏偏人地身受中共直接管治鴾j陸人就唔刮班塘邊鶴 :bird:
已經唔係第一次架喇

老兄卻大棍藕落去話佢 " 在盲目捧共黨的場 "
唔認同老兄之 "偉大情操 " 就係盲目乎 ?
子非魚, 焉知魚之樂 ?
十三億人要按你地黻隊j意願去生活 ?  
人地喜歡過咩生活方式要由你地去話事 ?
民主喎......

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2007-11-12 17:07 發表

拿, 一眾塘邊鶴又話要替人地大陸人 "爭取" 人權, 自由喎
偏偏人地身受中共直接管治鴾j陸人就唔刮班塘邊鶴 :bird:
已經唔係第一次架喇
...
好似你咁講就唔會有維權律師, 更不會有維權律師被捕囉!

引用:
原帖由 Rubber 於 2007-11-12 03:08 發表

我發言都有資料支持, 點算盲目.
你鐘意共產黨你嘅事, 都不能掩蓋佢地嘅獨裁祈福黨本質.
祈福黨?

引用:

已經唔係第一次架喇
...
民主同人權唔係話唔好, 不過如果係呢班塘邊鶴 所謂既民主人權, 我寧願維持現狀!!!
keve

引用:

偏偏人地身受中共直接管治鮋大陸人就唔刮班塘邊鶴 :bird:
已經唔係第一次架喇
...
咪自欺欺人, 喺大陸喺上唔到 yahoo.hk  ga.
但 yahoo.us 就得
咁驚俾香港人同化定步步為營 ?  

你夠胆話 keve0223 唔係捧共, 你無睇佢發言佢話我乜先 ?
你就真係看不到自己眼中樑木..  

我從無要 13 億人跟我方式來生活, 你屈我做大陀手乎
我衹想佢地可以穩定規律, 自由地選自己嘅領導人..  

我係捧中, 而且最討厭漢奸洋奴同偽民主!!!
keve

哎...无言........只好望你们这帮大爷到中国好好看看.好的与不好的..多多了解国内同胞们真正想法.只想说下((一个政府如果不适向前发展的话它是管不下去的.无论是谁统治.共产党也在调整它的政策以话应发展潮流.相对你们来说是太慢吧了)但是看到有的人极端的做法是踩共的.难到在你们眼中他们一点好的没有吗.还有六4问题我们也清楚是点回事的别以为共产党什么都可以封住.只不过现在大家都不想说.共产党也想不谈.因为牵到大多人了大家都怕引不稳定.这个牵到方方面面很难说清楚的.但是历史总会给公正的评价的.时间的问题....现在全中国都是一个心在搞建设.反腐败是目前中国最主要问题因为劳动成果人民得不到.可以说是国富民穷啊....

如果六四死者當中有你的家人, 你還會說历史总会给公正的评价這些風涼話嗎?

回應:80919

引用:
原帖由 80919 於 2007-11-11 03:36 發表
这样下去香港很快比上海超过.难过啊......就是哪么三个人就玩起这个板快.极端的言论建设的一点没有.来来去都是哪几ߑ ...
香港人就是這樣,受過英國一百幾十年的統治,在價值觀上難免與大陸人南轅北轍。兩地人民要懂得互相欣賞對方的長處,才能互相包容,繼而融合在一起。
你們好

太感動了~~~~~~
我唔想入青山~~~~~~

引用:
原帖由 Rubber 於 2007-11-13 00:20 發表

咪自欺欺人, 鬗j陸鬗W唔到 yahoo.hk  ga.
但 yahoo.us 就得
咁驚俾香港人同化定步步為營 ?  

...
上到 yahoo.us 而上唔到yahoo.hk  
咁即係話大陸佬將yahoo.hk , 生果網等
同 d 鹹網, 大紀元, 台獨之類列為同級  
你老兄身為家長都唔會俾仔女同 d 索 k 啪丸劈友金毛古惑仔交往啦  
近墨者黑嘛

>>>你夠e話 keve0223 唔係捧共, 你無睇佢發言佢話我乜先 ?
你老兄去炳個表弟 80919盲目捧共又要入 keve0223 數 ?

>>>我衹想佢地可以穩定規律, 自由地選自己嚜熅氻H..  
咁即係你老兄同其他港燦塘邊鶴一樣啦
你認為乜叉先係適合佢地生活鴾閬, 乜叉先叫做自由...
佢地就要照單全收 ?
學鬼佬話齋 : One man's meat is another man's poison
唉, 港式民主專政.....

引用:
原帖由 DKXO 於 2007-11-13 06:35 發表
如果六四死者當中有你的家人, 你還會說历史总会给公正的评价這些風涼話嗎?
不是不想而是现实又是另外一回事...现在国家大方向是发展..现实是论这个没用.就以民主来说现在只能一步一步走.现在情况是乡镇方面有一点选举了..但是都是用买来用红包和请吃和喝来收买选票的.在麻烦了各方面的法规不行...现在是中国共产党自已开始做他们自已党内的民主了.何时到全国有得选呢?这个还要看实际情况.(((反腐败和治病难费用高))))是目前中国最主要问题因为劳动成果人民得不到.可以说是国富民穷啊....这二个问题是我们国内同胞最关心最关心大大问津

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2007-11-13 17:23 發表

上到 yahoo.us 而上唔到yahoo.hk  
咁即係話大陸佬將yahoo.hk , 生果網等
同 d 鹹網, 大紀元, 台獨之類列為同級  
你老兄身為家長都唔會俾仔女同 d 索 k 啪丸劈友金毛古惑仔交往啦  
近墨者黑嘛
可能係話香港有 ICAC 可以有言論自由, 為甚麽他們没有 ?  咁就出事.

>>>>>你夠嵗話 keve0223 唔係捧共, 你無睇佢發言佢話我乜先 ?
>>你老兄去炳個表弟 80919盲目捧共又要入 keve0223 數 ?
詳見第5樓

>>>我衹想佢地可以穩定規律, 自由地選自己鮋領導人..  
咁即係你老兄同其他港燦塘邊鶴一樣啦
你認為乜叉先係適合佢地生活鮋方式, 乜叉先叫做自由...
佢地就要照單全收 ?
學鬼佬話齋 : One man's meat is another man's poison
唉, 港式民主專政.....

你老兄就真係唔知, 乜野生活方式唔可以理性和平地選擇, 要由上大人教就真係盲婚啞嫁, 好難幸福.  而且邊個有權代他人决定乜叫自由..
講野都要拉就一定唔算

用yahoo.hk等同於黑社會劈友

可以有自由同埋獨立思考既機會又有幾多.........
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 80919 於 2007-11-13 03:08 發表
哎...无言........只好望你们这帮大爷到中国好好看看.好的与不好的..多多了解国内同胞们真正想法.只想说下((一个政府如果不适向前发展 ...
用大方向想....
貪污點解過千年響中國都解決唔到?

我敢講全世界無地方無貪污,但係點解中國比較嚴重,如果你真係思考到呢個問題...

一定會想到,呢d係咁政策同建制既關係

就算我地呢代唔可以解決,但係你唔想下一代有解決既辦法咩...

當大家一面倒睇好中國未來發展既時候,我就覺得隱憂會更多
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-11-14 15:21 發表

用大方向想....
貪污點解過千年響中國都解決唔到?

我敢講全世界無地方無貪污,但係點解中國比較嚴重,如果你真係思考到呢個問題...

一定會想到,呢d係咁政策同建制既關係

就算我地呢代唔可以解決,但 ...
所以他们会变的啊.不变的话迟早会成社会很大的问题.会影向他的执政能力的.这个他们已说过了

回復 #21 Rubber 的帖子

>>>>>你老兄去炳個表弟 80919盲目捧共又要入 keve0223 數 ?
>>>>>詳見第5樓

在下係 ref 你 # 4
照在下理解, 留言次序係 # 4 先於 # 5

43 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。