推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

68 123
發新話題

[原創] 強烈要求新記撤出905!

強烈要求新記撤出905!

強烈要求新記撤出905!新記早上繁忙時間往香港方向經常派出十一米巴士(佔一半以上)行走再加上脫班問題,令很多乘客未能上車(超過二班車以上)在旺角街市至西隧口情況更為嚴重.
2007年11月21日情況更為離譜,在聯合廣場已經無位可上再加上今日脫班問題特別嚴重,令超過二百名乘客未能上車.(由聯合廣場至西隧口,超過二十分鐘也不能上車)
而客戶熱線長期無人接聽,簡直令人憤怒!
請新記不要再害上班一族吧!過主把啦!

回復 #1 ctb234-2 的帖子

想問下咩時間呀? 

前兩日大約 08:25 見到一架 VA 定 LA 905,在北河街站有成十幾人上車,之後過左一過燈位後,又即時有架 905 11xx 系列黎,呢架得小貓三幾隻,跟住又有部 VA 定 LA 904 黎。

今朝就大約 08:20 見到架九巴大肚兜經過,咁照睇呢段時間係新九交接期喎,你可避得就避。 

應該早你些少時間,我迫於無奈搭904(九記)過海,係山道落車行返去上環方向與此同時見到你講果幾架車打爆晒埋站.

引用:
原帖由 ctb234-2 於 23-11-2007 15:01 發表
應該早你些少時間,我迫於無奈搭904(九記)過海,係山道落車行返去上環方向與此同時見到你講果幾架車打爆晒埋站.
照你所講,你公司係要搭 905 喎,搭 904 要行。

不過如果唔係行好遠,我就搭九記 904 好過。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-11-23 15:08 發表

照你所講,你公司係要搭 905 喎,搭 904 要行。

不過如果唔係行好遠,我就搭九記 904 好過。 
10~15分鐘到啦!不過要快步!

回復 #5 ctb234-2 的帖子

咁 905 呢兩天有冇改善到呀?  

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-11-23 15:20 發表
咁 905 呢兩天有冇改善到呀?  
好似好左一點點咋!

回復 #7 ctb234-2 的帖子

有冇打去交通投訴組反映下。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-11-23 15:24 發表
有冇打去交通投訴組反映下。 

無呀!因為佢會將你交返俾去新記!

引用:
原帖由 ctb234-2 於 23-11-2007 15:29 發表

無呀!因為佢會將你交返俾去新記!
好似係喎,你經驗好過我! 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-11-23 15:32 發表

好似係喎,你經驗好過我! 
所以....交通投訴組....算!

回復 #11 ctb234-2 的帖子

報告,報告: 

我朝早經常見到新記尾車在北河街已經畀九記大肚兜追到,今日架 VA66 停站時,九記大肚兜仲飛站添 ,一人載一站,非常合作。 

之後見到架 VA66 雖然在聯合廣場個站已經被九記大肚兜食晒客,但我見到新記都坐滿喎。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-11-29 10:15 發表
報告,報告: 

我朝早經常見到新記尾車在北河街已經畀九記大肚兜追到,今日架 VA66 停站時,九記大肚兜仲飛站添 ,一人載一站,非常合作。 

之後見到?
報告!報告!
新記尾車VA66同DA95經常俾九記兩三架大肚婆追過,我好懷疑果兩架車係廢架.

引用:
原帖由 ctb234-2 於 29-11-2007 17:13 發表

報告!報告!
新記尾車VA66同DA95經常俾九記兩三架大肚婆追過,我好懷疑果兩架車係廢架.
可惜我唔係搭 905 ,如果唔係一定投訴九巴 ,今日架九記大肚兜見 VA66 停緊北河街站時,一個唔該飛站。 

你知啦,幾多人等緊九記時段喎。  

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-11-29 17:29 發表

可惜我唔係搭 905 ,如果唔係一定投訴九巴 ,今日架九記大肚兜見 VA66 停緊北河街站時,一個唔該飛站。 

你知啦,幾多人等緊九記時段喎。  
我真係好想講,新記食蕉啦!害人害物!

噢!你係北河街等車!我係聯合廣場等車.
首領!收工走先!

引用:
原帖由 ctb234-2 於 29-11-2007 17:39 發表
噢!你係北河街等車!我係聯合廣場等車.
以前我個綽號叫九巴司機,最近升左職,做左站長。 

所以特別比較留意巴士班次。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-11-29 17:48 發表

以前我個綽號叫九巴司機,最近升左職,做左站長。 

所以特別比較留意巴士班次。
拜拜喇!站長!

引用:
原帖由 ctb234-2 於 29-11-2007 17:51 發表

拜拜喇!站長!
慢行! 

得閒過茶水站飲杯茶喇! 

相關搜索目錄:

回復 #18 ctb234-2 的帖子

報料: 

今天大約 08:10 先黎架 905 VA29 ,左邊玻璃窗坐滿人,一個燈位後,再黎架 904 VA28,呢架大把位,再一過燈位後,黎架 905 3052 ,呢架正,有頭枕,今晚要買六合彩。

另外,今日聯合廣場有另一九巴站長係度監督住。  

提示:呢個唔係我黎。 

回復 #20 HJ2127_ATR1 的帖子

今天冇咩變動,08:20 黎架新記 VA66 加九記大肚兜 905,所以下次見到 VA66 可以唔上 ,過一個燈位就有架 904 VA9,再過一個燈位再黎一架 905 九記大肚兜,兩架九記都係 MG 牌。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-3 09:55 發表
今天冇咩變動,08:20 黎?
報料!報料!今朝8:26分係聯合廣場見到九記大肚婆,後有新記va66即時跳上大肚婆!閃!

引用:
原帖由 ctb234-2 於 3-12-2007 17:11 發表

報料!報料!今朝8:26分係聯合廣場見到九記大肚婆,後有新記va66即時跳上大肚婆!閃!
即是一早九記爬左架 VA66 頭啦。 

但我在亞街路街燈位只見到架 VA66 咋! 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-12-3 17:18 發表

即是一早九記爬左架 VA66 頭啦。 

但我在亞街路街燈位只見到?
咁大獲!你快啲講你係邊度等車!

引用:
原帖由 ctb234-2 於 3-12-2007 17:20 發表

咁大獲!你快啲講你係邊度等車!
我係站長,負責數人上車。 

68 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。