推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[灌水] 有冇人知道「燒雀利」是什活H

有冇人知道「燒雀利」是什活H

我在一首鄭君綿唱的歌之中聽到一句提到「燒雀利」,似乎是一種酒,請問有冇人知道這是什活H

引用:
原帖由 lakemanchan 於 2007-12-8 14:50 發表
我在一首鄭君綿唱的歌之中聽到一句提到「燒雀利」,似乎是一種酒,請問有冇人知道這是什揦?
如你有整首歌的歌詞﹐可否刊出來估估﹖

"係唔係口既口者",鄭幗寶合唱。 「燒雀利」是燒雀舌,招積和貴夾唔飽菜式也。 

引用:
原帖由 dirtyoldman 於 2007-12-9 13:14 發表
"係唔係口既口者",鄭幗寶合唱。 「燒雀利」是燒雀舌,招積和貴夾唔飽菜式也。 
搵到呢首歌來聽 幾好聽 越聽越爽

今日就演變到FAMA

FAMA果首 [十年人士] 我好有同感!

引用:
原帖由 princess_f 於 2007-12-9 15:05 發表
今日就演變到FAMA

FAMA果首  我好有同感!
呢首又係乜野歌 去邊度搵來聽?

重有FAMA係未歌手名!

鄭君綿 + 鄭幗寶 - 係唔係0既0者 1964
http://www.youtube.com/watch?v=bUXoiBIB7hA

男:阿寶阿寶,你真係靚鮋鎹

女:下,係唔係鮋鎹?

男:你條腰真妙鮋,齊共起舞款擺若條蛇

女:你大話呃我想乜鎹,賣下相思黎靠借呢,I don't know你做乜野諢H

男:你艷麗似天仙應份做世姐

女:下!係唔係鮋鎹?

男:實堪許配呢個白面少爺

女:下!系唔系鮋鎹?

男:今晚約定無謂辭謝,一心請你去宵夜

女:咁去邊者?

男:都話去宵夜咯

女:乜你有車咩?

男:我買架新賓士,系正斗車,共試新野呢。

女:真開心你系得鮋

男:ok,let's go

男:咦,邊個駛左我架賓士去呀

女:哦!乜你唔見左架車咩

男:係呢,哈我明明拍係呢度格,唔通又比人拖車?

女:哦,咁賓士唔見左鎹,可以坐Taxt去丫

男:係呀,坐Taxt啊可,ok Taxt

男:黎到呢間太白樓,闌麝咁香真少有,裝飾真靚溜,你睇嘉賓最上流

女:華貴大方最上流,同聚喜得知心友,

女:今宵真有幸,花開結並頭

男:結婚最緊要講究,豪華場面少有,

女:哈哈。。我聽見心裡好笑,佢為人絕冇知醜

男:黎啦大家飲杯酒,呢鮍牛婣炸雞真講究

女:唔我要燒著婣,飲香檳都正合我喉

男:OK。Boy,

侍:做咩呀

男:燒著婣一個香檳一支

侍:哦哦,就黎啦

男:daling,飲杯,你與我訂婚呢千樣有,人地想嫁我我都擰頭

女:實在你點會咁不知醜,賣錯相思,向人地猛挑誘,我不應該向你賣生藕

男:送你別墅一間等第日接收

男:重去日本歐美蜜月旅遊

男:我包你快樂如做皇后,心心相印過春秋

女:你靠把口,不靠雙手,你有乜收

男:你不必憂我有租收,外匯都有

女:我一於走,你無藥可救

男:下,系唔系鮋

相關搜索目錄: 結婚 旅遊 香檳

引用:
原帖由 pashwawa 於 2007-12-9 15:39 發表
鄭君綿 + 鄭幗寶 - 係唔係0既0者 1964
http://www.youtube.com/watch?v=bUXoiBIB7hA

男:阿寶阿寶,你真係靚鮋鎹

女:下,係唔係鮋鎹?

男:你條腰真妙鮋,齊共起舞款擺 ...
就係呢首 啱啱聽僅!

吾好意思﹐cut and paste 下來的有少少亂碼。

好似有位歌手叫陳浩德向電視都唱過。

引用:
原帖由 大隻西 於 2007-12-9 03:16 PM 發表

呢首又係乜野歌 去邊度搵來聽?

重有FAMA係未歌手名!
FAMA係兩個男歌手的組合.
.

引用:
原帖由 大隻西 於 2007-12-9 16:04 發表
好似有位歌手叫陳浩德向電視都唱過。
陳浩德是七十年代的歌手﹐和麗莎同期﹐年青時都很型仔。最近仍有上無線唱歌。

thank you very much!

thank you very much!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。