推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-1 17:13 發表

忍下啦朋友,人地掛個牌頭唔同我地,惡d架
不過真係好少見d 版主會同會員嘈交,仲係擔住唔放果隻。更加神奇o既係,佢又唔o係自己版嘈,而係去其他版主o既版搞事,唔知係咪別有用心呢?
咁又係!!!話神犬xx0既要扣分,話番對方lucky哥個乜事都無.....
不過...扣分小事一件.....
為左幫大家報導真實資料..........小小苦楚一定有0既.....

報導王玉郎0既近況同討論張萬有生活狀況有乜分別?
仲係玉玉郎0既作品王小龍傳版內........當然.....
一定有護"郎"一族去提老細做野0既....:lol:lol

畫壇軼聞, 好多人都想知
不過yuyu6先生最好放係其他Topic, 專重返依個"王小龍傳"會好些o

玉郎哥做得公眾人物, 比人唱你難免, 越唱就越紅, 不必介意了

Anyway....講返王小龍傳La
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 我很贊同 2008-4-3 00:30
  • 冰河 威望 +20 我很贊同 2008-4-3 00:30
香港蝙蝠俠 | 有事Send"蝙蝠"短訊比我!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-2 22:12 發表

咁又係!!!話神犬xx0既要扣分,話番對方lucky哥個乜事都無.....
不過...扣分小事一件.....
為左幫大家報導真實資料..........小小苦楚一定有0既.....

報導王玉郎0既近況同討論 ...
多謝yuyu6兄報料!
d無謂人就唔好理,我地開開心心咁講番本書啦

不過講起本書又真係令人好唔開心......
家陣可以改名做邪神踩場傳啦,邪神o係入面又玩以一敵百,使唔使呀?
好討厭而家d 漫畫,全部都玩晒龍珠效應,唔會話有得一招一式咁格鬥,下下都玩必殺技,黑級、九陽一出就贏晒,乜招式都唔使用,變之一運起頂級力量就大晒,仲玩埋肥良crossover,反地心吸力都出埋,睇到扯火!
好懷念以前如來神掌入面有個叫燕真o既角色,佢只係用簡單o既太祖長拳,就可以力敵好多高手,以最簡單o既功夫發揮出最強大o既力量,拳來腳往咁打法,實在令人回味,可惜,家陣冇一個主筆有咁o既本事去畫出呢種味道;或者應該話,家陣冇一個主筆夠膽咁樣畫法.........
港漫...睇黎前景都......
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-4-3 14:27
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-4-3 14:27
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-3 00:53 發表

多謝yuyu6兄報料!
d無謂人就唔好理,我地開開心心咁講番本書啦

不過講起本書又真係令人好唔開心......
家陣可以改名做邪神踩場傳啦,邪神o係入面又玩以一敵百,使唔使呀?
好討厭而家d ...
200% agree.  The fighting is the current HK comics is not as good as it used to.    They don't fight but just "over power" each other.  In the older comic, you will never tell who will win the fight until the characters actually battle it out.  I miss the good old fights in the HK comics.

By the way, 燕真 is also one of my favor characters too.  

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-4-2 11:41 發表

聖上應該唔會一條友走去日本
我估係金將軍東方真龍
金將軍係最大可能,不過我覺得應該唔係佢,
因為打白蓮時金將軍唔似咁奸,希望真係有驚喜啦...

引用:
原帖由 清佛 於 2008-4-3 18:33 發表
心里充满了悲哀。
是因為本週沒《王小龍傳》看嗎?我來說個消息讓清佛兄你開心一下,專欄透露《王風雷傳》會補完冰火七重天的BUGS,王風雷會盡顯邪拳魔王的真正本色!真正的冰火七重天,真正之邪拳,保證會令大家刮目相看!!

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-4-2 11:41 發表

聖上應該唔會一條友走去日本
我估係金將軍東方真龍
金將軍閉關變九陽神功,應該唔得閒,仲有,金將軍o既功力應該未可以一掌殺楊遠塵。
無敵機會最大,因為佢絕後,又發皇帝夢,想長生不老做一世聖上,到時可以唔使傳位俾金將軍,劏埋金聖老都仲得
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-4-3 14:22 發表

200% agree.  The fighting is the current HK comics is not as good as it used to.    They don't fight but just "over power" each other.  In the older comic, you will never tell who wil ...
可惜後來轉左幾次手,結果燕真又無端端拎飯盒......

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-4-4 15:37 發表

可惜後來轉左幾次手,結果燕真又無端端拎飯盒......
應該死係大理編, 鷹揚吸左翠華玉床0既異能,功力大進, 連龍九州也不敵, 最後要燕真用水銀困住佢比機會龍九州走人.......

王小龍傳..........

係脫期定爛尾?仲未出既~

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-4-5 20:33 發表
王小龍傳..........

係脫期定爛尾?仲未出既~
轉左做雙週.....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-6 04:44 發表

轉左做雙週.....
o下..........

係咩

唔該凡哥~

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-4-6 12:13 發表

o下..........

係咩

唔該凡哥~
唔好咁客氣啦......你咁...我驚GA...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-6 12:44 發表

轉左做雙週.....
兩週的時間轉眼將至,虎少帥是否趕得及在今期最後一頁殺到呢?

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-4-11 05:39 發表

兩週的時間轉眼將至,虎少帥是否趕得及在今期最後一頁殺到呢?
最後2版殺到 !

見到小龍打兩野就謝,跟住仲用血救人,最後又變回傷殘,真無引

可否講講括概內容簡介

今期又重複講D血既藥力買少見少.....唉...............................................

小虎係呼O係大婆度威得唔夠多...要走黎威下呢??????
講真..我覺得小虎O係呢邊出場O個格係型過大婆咁多格.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2008-4-12 11:50 發表
請問龍虎門舊著中邊個用無相神功? 佢有冇能力同易筋中階既邪神爭寶藏?
其實王小虎咁早來到真係唔係好事!
咪就系邪神本人咯!!!!!!!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2008-4-12 11:50 發表
請問龍虎門舊著中邊個用無相神功?
舊著邪神、王小虎、桌星、桌峰都識無相神功!

最新一期新龍外傳《火雲邪神II》(藝名王小龍傳)內容簡介:
1)主角即係主角,邪神勇哥仔又發雌威,開場就先將一件嘍囉化灰,再一打六,示範標童之後刀鎗不入,任人劈都冇穿冇爛,隊冧埋劍道兩公婆(當係佢冧啦!)。
2)玉兒見勇哥仔咁英,即時芳心盪漾,化身古代淫帝d 妃子,同勇哥仔玩d 荒淫皇帝最鍾意o既捉依因,勇哥仔梗係雞咁腳追上去要將個愛妃寵幸一番啦!
3)跑龍套o既王小龍卒之明白到老黃紀對唔會俾佢做主角咁著數,專心做回佢o既特約演員,目送勇哥仔追玉兒,自己就留低陪住另一茄喱啡傲雲仔,仲放血整豬紅過傲雲仔歎,不過唔知有冇加韮菜豬腸呢?
4)作為妃子,同皇上玩捉依因又點可以真係走得甩呢?玉貴妃匿埋一二邊,然後以沉重o既呻吟聲引勇哥仔o黎,勇哥仔一見到玉貴紀,第一時間大叫:「我而家就要。」媲美紅樓春上春一場肉搏戰絕對難免。
5)小龍同傲雲仔兩個飾演路人甲、乙,o係條街度行行下,神秘人突然出現用火雲掌打Q佢地,特約演員小龍就懶醒咁認定神秘人係東方無敵,傻仔,第二個話佢係就有機會中啫,你係老黃最唔老like果個,你話就一定唔會中,呢句我話o既。
6)睇住勇哥仔o係外傳威o左咁耐,龍記第一男主角卒之發火,殺入外傳同勇哥仔爭男主角做,一招電光毒龍鑽顏射神秘人,下期開始,《火雲邪神II》(藝名王小龍傳)正式易名《王小虎傳》!

估計下期勇哥仔同玉貴妃肉搏過程:
勇:hehe,美人,仲唔除衫,等運到麼?
玉:唔制,皇上唔除,我又唔除。
勇:咁美人你o黎替朕寛依啦!
玉:王皇上好衰架,我先除你個面具先,第二鑊玩sm時先幫你戴番。
勇:美人,你曳曳...
玉:下!皇上,乜你個樣咁似我二叔劍魔架?
勇:咩話?劍魔係你二叔?咁我地咪係堂兄妹?我同你搞野咪即係亂輪?
玉:嗚嗚....咁點算呀......
勇:怕咩啫,舊時都亂過一次,老細order 黎o既,一件污兩件穢,o黎啦美人!hehe

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。