推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 冰河 於 2008-2-16 23:37 發表
肥老黃又話新著的小龍有免死金牌,但e+又搞公投嚟決定小龍的生死!
可能佢大佬今年食團年飯時小左佢兩野
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-2-16 21:55 發表

我覺得有勇仔出現,其他的人會無得發揮,
勇仔就黎變成老祖宗
根本而家set得易筋經太高,黑級一出,乜人都冇得打,講到d 人點勁都好,總知一出黑級就絕對會被ko
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 冰河 於 2008-2-16 23:37 發表
肥老黃又話新著的小龍有免死金牌,但e+又搞公投嚟決定小龍的生死!
今期個主篇講本書o既銷量得26042本﹐我唔知呢個數字包唔包括埋海外銷量﹐但個數字確係低D,居然比新著少﹐唉﹐睇黎如果要小龍有真o既免死金牌﹐個銷量就必需再谷高D先得。

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-2-17 00:49 發表

根本而家set得易筋經太高,黑級一出,乜人都冇得打,講到d 人點勁都好,總知一出黑級就絕對會被ko
死小苦啦! 冇問題架!!
The Flying Finn

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-2-17 01:04 發表

今期個主篇講本書o既銷量得26042本﹐我唔知呢個數字包唔包括埋海外銷量﹐但個數字確係低D,居然比新著少﹐唉﹐睇黎如果要小龍有真o既免死金牌﹐個銷量就必需再谷高D先得。
26042是指每期平均或單期最高銷量呢?新龍的每期平均銷量約是多少呢?

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-2-17 12:17 發表

26042是指每期平均或單期最高銷量呢?新龍的每期平均銷量約是多少呢?
見你咁多料爆,仲以你會知添

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-2-16 17:04 發表

但係呢個數...o係e+黎講都叫多ga啦....
邪神o個陣都好似得2萬4咋...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 冰河 於 2008-2-16 15:37 發表
如果投,,..一定投唔好死啦...小龍型過蛇貓門d人咁多....
成度門..係得幾個叫睇得上眼...唉....叫佢死小苦好過.......
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
sorry!邊度講?

我幾星期未去書屋睇.......

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-17 17:12 發表

如果投,,..一定投唔好死啦...小龍型過蛇貓門d人咁多....
成度門..係得幾個叫睇得上眼...唉....叫佢死小苦好過.......
係囉~死小苦啦!打唔打得,睇唔睇得........

小鷹,白仇都好過佢~

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-2-16 21:55 發表

我覺得有勇仔出現,其他的人會無得發揮,
勇仔就黎變成老祖宗
對, 焦點應該在王小龍身上!  邪神傳以後小邪"作"得太勁, 失去了人物角色的平衡, 現在變成什麼東東西西都"關"火雲邪神的事!!   

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-18 01:12 發表

200%同意!  小龍最型仔;  韋佗, 風雷第二,第三; 贊成小鷹,白仇都好過汪小苦!  

除咗小龍,風雷、石鐵、白仇我都幾 like...
死剩哩4個得o架喇...(小鷹勉強入圍啦
音樂無界限

小苦不如轉去做奸角啦, 可能有發揮...

覺得本書o既圖好冇連貫性。孖寶版D圖勁到無影﹐但呢期就冇哂氣勢。
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
肥老黃又話新著的小龍有免死金牌,但e+又搞公投薇M定小龍的生死!
一間無乜管理0既公司,朝令夕改係好平常0既事!!!!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-2-18 01:51 發表
除咗小龍,風雷、石鐵、白仇我都幾 like...
死剩哩4個得o洶p鷹勉強入圍啦
黑龍我都幾LIKE....如果佢再精靈D既話...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-18 01:12 發表

公投只係做場Show姐,實際小龍係唔會咁快死! 

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-2-18 14:07 發表

yes

個人認為老黃無咁夠薑做瓜王小龍,事關以老黃嘅性格王小龍可以獨立出書揾食,其市場價值可想而知,一個識得揾錢嘅員工老黃又點會咁易俾佢死吖,小龍死咗咁嗰D公仔呀、珍藏版呀、打狗棒開信都•••咁點算呀••錢喎大佬!

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-2-18 14:07 發表

不如公投三皇中最想边个死?
我实投小虎神圣的一票!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-2-19 18:48 發表

不如公投三皇中最想藻滿H
我b投小虎神圣的一票!
似乎好多龍迷都唔鍾意王小虎喎!  

唔使整死條既, 好似以前萬有咁, 掉佢(小虎)落海, 當正佢死左成百期夠過癮啦.

又或者三皇齊齊失蹤, 勇哥失去羅殺教主寶座, 而毅然統頜龍虎門對抗羅殺教...

引用:
原帖由 戰神蚩尤 於 2008-2-21 03:38 發表
唔使整死條既, 好似以前萬有咁, 掉佢(小虎)落海, 當正佢死左成百期夠過癮啦.

又或者三皇齊齊失蹤, 勇哥失去羅殺教主寶座, 而毅然統頜龍虎門對抗羅殺教...
師兄創意超勁,我而家先知咩叫‥"出人意表"

引用:
原帖由 戰神蚩尤 於 2008-2-20 19:38 發表

望第一眼感覺是:攪笑咩
再想想後:咦?有何不可?
勇哥在外傳之後,性格鮮明左,有血有肉左,不如真係做第一主角
改書名,唔叫「龍虎門」,叫「羅剎門」啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。