推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[建議] 王小龍傳

我的先後次序為:
韋佗
風雷
三妖(棍、老、飛)

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-1 09:18 發表

睇番上次,飛妖同金鵬的對話,龍虎門同參幫,都唔想傷害對方,免得過都唔會衝突,金鵬個樣,也變回善良,反而覺得有機會金鵬同風雷聯手.

玉郎要韋陀威,係新龍亦可以.覺得冇需要特登出本書,如果咁又整本 ...
麻煩哂...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

睇番鑄劍既劇情,好像似曾相識!! 

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-2-2 13:58 發表
睇番鑄劍既劇情,好像似曾相識!! 
係咪干將同莫邪啊? 幾年前已講過,劇情好似話同真實的歷史差不多.

咁現實中的干將,莫邪現在係邊呢?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-2-1 12:38 發表

同意!

都唔知画老祖宗做乜?

唔通话佢又为了飞升而再同龙虎门结怨?
定系佢终于参透到佢飞升不成的最大原因:练错功?
然后&# ...
本書可能係前傳﹐目的係用黎交老o野o既九死邪功點練法同點解咁勁抽。本外傳應該會分九期﹐期期都描繪個老o野過身o既經過。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-2 17:02 發表

係咪干將同莫邪啊? 幾年前已講過,劇情好似話同真實的歷史差不多.

人的主要成份係碳,跳個人落去搞到鐵+碳=鋼?

劍魔同劍痴同時用干將、莫邪,會否有奇異效能

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-1 09:18 發表

睇番上次,飛妖同金鵬的對話,龍虎門同參幫,都唔想傷害對方,免得過都唔會衝突,金鵬個樣,也變回善良,反而覺得有機會金鵬同風雷聯手.

玉郎要韋陀威,係新龍亦可以.覺得冇需要特登出本書,如果咁又整本 ...
金鵬無啦啦又變番忠既樣...........優化真係好嚴謹

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-2-3 01:16 發表

金鵬無啦啦又變番忠既樣...........優化真係好嚴謹
我都覺得係,胡琴的死係會令,金鵬對自己之前做既野,感到後悔莫及,但係咪就咁即刻便可以,令一個有魔心的人,變回善良呢? 快了點吧.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-2-2 19:44 發表

人的主要成份係碳,跳個人落去搞到鐵+碳=鋼?
人跳落去主要係想,令把劍有靈性,好像有生命一般

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-3 10:53 發表

人跳落去主要係想,令把劍有靈性,好像有生命一般
yes

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-2-2 17:02 發表

無記錯應該係早期既新龍出現過,

現實中既干將,莫邪相信已經遺失了.......

個人覺得唔知解王小龍傳嘅畫好似真係無龍虎門咁靚,打鬥畫面嘅勁度就同龍虎門無得比,同火雲邪神就更加差得遠,同埋唔知點解王小龍傳畫嘅女角例如玉兒、楊祖兒•••彩稿係唔錯嘅,但係普通畫面就硬係唔夠靚,尤其係面相嘅線條唔係咁實淨,火雲邪神畫嘅女角就真係唔錯嘞!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-4 06:54 發表
個人覺得唔知解王小龍傳嘅畫好似真係無龍虎門咁靚,打鬥畫面嘅勁度就同龍虎門無得比,同火雲邪神就更加差得遠,同埋唔知點解王小龍傳畫嘅女角例如玉兒、楊祖兒•••彩稿係唔錯嘅,但係普 ...
王小龍傳入便的小龍,好似少左果份殺死女的憂鬱感
女角面相嘅線條唔係咁實淨,不過其他地方就畫得幾實淨喎,尤其是楊祖兒

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-2-4 15:19 發表

王小龍傳入便的小龍,好似少左果份殺死女的憂鬱感
女角面相嚚u條唔係咁實淨,不過其他地方就畫得幾實淨喎,尤其是楊祖兒
好明顯,論畫功及情節都係新龍吸引齱I 

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-4 14:54 發表
個人覺得唔知解王小龍傳?畫好似真係無龍虎門咁靚,打鬥畫面?勁度就同龍虎門無得比,同火雲邪神就更加差得遠,同埋唔知點解王小龍傳畫?女角例如玉兒、楊祖兒•••彩稿係唔錯?,但係普 ...
因為火雲係邱福龍畫?!
The Flying Finn

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-4 14:54 發表
個人覺得唔知解王小龍傳嘅畫好似真係無龍虎門咁靚,打鬥畫面嘅勁度就同龍虎門無得比,同火雲邪神就更加差得遠,同埋唔知點解王小龍傳畫嘅女角例如玉兒、楊祖兒•••彩稿係唔錯嘅,但係普 ...
其實我覺得本書人物面相局部放大o時候D五官一樣畫得好細緻﹐同家陣文庫版D一樣咁動人。今期畫得唯一馬虎o既地方o係第五十頁玉兒個身形﹐個胸部相對於手臂o既比例誇張到令人唔舒服。至于動作場面方面﹐邪神砌低劍痴o既過程每個動作同表情都交待得動感十足。拆招時兩人都係近距離硬拼﹐睇起黎零舍有迫力。仲有﹐劍痴劍法o既出神入化都由邪神左右支拙o既招架好活靈活現咁表現出黎左。講到尾﹐我就覺得王小龍傳人物畫功同打斗肯定比近期龍虎門精彩。

久違多時o既陳傲雲卒之都出翻場嚕﹐睇佢功力明顯唔及苦禪﹐大約六關黃級到﹐但套刻骨瓜同無影無蹤身發o既應用就比近排o既黑龍優勝好多。黑龍有佢一半個東條想傷佢我睇都冇麼可能。點解苦禪要捉陳傲雲咧﹐唔通陳奪同西城權有啦楞?
今期睇佢o既護花心切變成笑話個心都好同情佢﹐有幸可以渣住邪神o既手腕而唔化灰或者全身骨頭盡碎都算佢好好彩﹐我唸九成九係因為玉兒在場o既緣故。另外﹐玉兒似乎對佢講野o既風范好反感﹐睇黎條友都冇麼希望個喇。可惜劍痴冇機會o係玉兒面前毒發﹐唔係o既話﹐玉兒一定會再扣邪神o既印象分﹐咁相對低Bo既小龍大時贏面實會高D.

相關搜索目錄: 笑話

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-2-4 16:24 發表

好明顯,論畫功及情節都係新龍吸引齱I 
yes

今期個封面幾正,加埋用狂龍再現,唸住內容會很正,但點知

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-2-15 19:21 發表
今期個封面幾正,加埋用狂龍再現,唸住內容會很正,但點知
發生什麼事??  

因為都唔覺得小龍------勁
反而勇仔仲狂d

引用:
原帖由 無謂之 於 2008-2-15 20:04 發表
因為都唔覺得小龍------勁
反而勇仔仲狂d
係 lu...
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-2-16 10:39 發表

係 lu...
我覺得有勇仔出現,其他的人會無得發揮,
勇仔就黎變成老祖宗

肥老黃又話新著的小龍有免死金牌,但e+又搞公投嚟決定小龍的生死!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。