推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 冰河 於 2008-3-15 00:28 發表
頂!原來玉兒跟老母姓,即係同邪神係堂兄妹。

咁一定唔會俾邪神奸,否則亂倫過唔到《 淫 褻 及 不 雅 物 品 管 制 條 例 》!
看到玉兒母親的死法...

看了最新一期廣告,楊遠塵應該是死於蒙面神秘人之手...

相關搜索目錄: 廣告

今期主編說最後四期(17-20期)改為雙週刊,以使結局更加完美!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-21 22:33 發表

週刊同雙週刊與結局完唔完美有咩關係??? 咁改做月刊會唔會更加更加完美???
應該是想"慢工出細活"吧!

引用:
原帖由 Mika 於 2008-3-23 00:35 發表
出無相好D, 又可以帶出無相神功同逍遙三絕.......聖上無厘頭去左恨劍谷都好無厘頭Lor!!
會不會再玩一次"假聖上"呢?

剛看了最新一期廣告,火雲邪神採得一枚晶體,不知是否跟復功有關?

引用:
原帖由 小小力 於 2008-3-28 17:17 發表

真係唔明邪神點解突然性格都變埋....
王小龍傳....又一本虎頭蛇尾!!
感覺今期的公仔畫得特別好,結局篇應該會有如倒吃甘蔗...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-3-30 20:48 發表
本書...邪神完全搶哂鏡
前傳第一季-天下無敵搶鏡
前傳第二季-火雲邪神搶鏡
前傳第三季-????搶鏡
.
.
.
前傳的主角非主角莫非會形成慣例?

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-1 15:31 發表

神犬拉西提主人伸張正義...
真係難得....
這話看來不是針對王小龍傳的討論,你自己回應自己是在"自言自語(自問自答)"啊...

引用:
原帖由 清佛 於 2008-4-3 18:33 發表
心里充满了悲哀。
是因為本週沒《王小龍傳》看嗎?我來說個消息讓清佛兄你開心一下,專欄透露《王風雷傳》會補完冰火七重天的BUGS,王風雷會盡顯邪拳魔王的真正本色!真正的冰火七重天,真正之邪拳,保證會令大家刮目相看!!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-6 12:44 發表

轉左做雙週.....
兩週的時間轉眼將至,虎少帥是否趕得及在今期最後一頁殺到呢?

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-11 19:55 發表

最後2版殺到 !
剛看完,小虎和老妖趕到,小虎護兄心切,電光毒龍鑚踢向神祕人...

引用:
原帖由 ada1128 於 2008-4-13 11:05 發表
唔知老黃會唔用電龍條橋,係最後的時候,將小龍強化。
小虎都八陽了,在小龍傳結局前,小龍肯定會升到八陰,我早就猜到鄺主編心裡的盤算啦!

引用:
原帖由 X_O 於 2008-4-17 03:51 發表

小虎同小龍幾時玩"九陽", "九陰" 陽陰大合体? 好似陽世同陰世咁? 或者話小虎同小龍一齊出擊就有一種神秘的"摩呵無量" Power?
九陽神功和九陰真經是否可以合璧尚不得而知,不過九陽神功似乎可以用來幫特定人士衝功力,《王風雷傳》最新廣告王風雷說:東方無敵,我要借你九陽霹靂!!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-18 00:36 發表

班次呢D野,突然間可以夠,但突然間又可以唔夠,好難講喎!!
最新廣告說無相神功再現江湖,神祕人真正身份出人意表...照這麼看來,神祕人會不會是新角色呢?

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2008-4-25 16:26 發表

聽聞神秘人是西城武...逍遙派入室弟子wo

如果係劍痴,姐係劍痴自己用陰陽令整傷自己??
剛看了神秘人(劍痴)頭罩被拿掉的圖片,也聽說玉兒平安無事,真是謝天謝地!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-26 23:43 發表

睇到一個網...有條友仔話...睇完"龍虎門""王小龍傳""天下無敵老祖宗"之後....
真係人都痴x線..........
把"天下無敵小劍仙"看成"天下無敵老祖宗",真乃"神人"也...

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-4-28 15:40 發表

真係講出我嘅心聲,因為我真係睇晒呢3本嘢,我真係覺得自己開始好似歐陽鋒俾黃蓉老點睇咗本錯版九陰真經之後咁,癲咗!
看到你這段話讓我想起漫畫射鵰英雄傳本週大結局了,故事在平淡中劃下句點,並無不捨,希望王小龍傳大結局時不會是這種感覺...

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-5-9 23:37 發表

今期用左半期講坐過山車

同埋大水牛擁有教主級功力打邪神邪神就係咁比人打甩罩....

咁又一期
至尊魔功原來這麼勁...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-5-10 17:39 發表
仲以為至尊魔王的內丹係留俾小龍添...
大水牛承受不住結晶所有的力量,可能安排他過一半給小龍,於是小龍就順理成章上八陰(或九陰初階)...

引用:
原帖由 金拿督 於 2008-5-11 15:18 發表

從把刀造型黎睇斯乎個刀身似乎高過刀痴﹐如果刀痴唔識御刀飛行o既話把刀真係一D都唔襯佢。
明月和我想像中的造型不一樣,我還以為大小和七星、無血差不多哩...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-12 15:36 發表
我諗邪神最後都應該冇事,最多也是挾住尾巴,落荒而逃!
雖然不太可能,不過我蠻想看到小邪被打成失憶後暫退舞台...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-14 17:31 發表

呢個好難推測,要看編劇會否對玉兒手下留情了!
假設玉郎一早已舖排好,小龍同真弓會成為「龍虎門」內一對,咁玉兒就未必過渡到去新著了!
看了416期新龍的下期預告那頁,覺得真弓恐怕快領便當了...

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-5-19 14:25 發表
我諗救邪神會係劍痴......
劍痴:「咦,點解條0靚仔個樣咁似我細佬既?唔通.....」
之後仲幫邪神突圍。

玉兒如果未被姦大概都是這個原因
最新廣告說玉兒羞憤自盡香消玉殞?

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-5-23 12:49 發表

最不想看到的剧情,希望不是真的再次发生!!
玉兒沒事,但因暴走的劍痴最後死於小龍之手,金童玉女後會無期?
重點來了,密切留意 王小龍傳二 不日推出...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。