推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

45 12
發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-4-2 11:41 發表

聖上應該唔會一條友走去日本
我估係金將軍東方真龍
金將軍閉關變九陽神功,應該唔得閒,仲有,金將軍o既功力應該未可以一掌殺楊遠塵。
無敵機會最大,因為佢絕後,又發皇帝夢,想長生不老做一世聖上,到時可以唔使傳位俾金將軍,劏埋金聖老都仲得
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 pigboy 於 2008-4-3 14:22 發表

200% agree.  The fighting is the current HK comics is not as good as it used to.    They don't fight but just "over power" each other.  In the older comic, you will never tell who wil ...
可惜後來轉左幾次手,結果燕真又無端端拎飯盒......
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

最新一期新龍外傳《火雲邪神II》(藝名王小龍傳)內容簡介:
1)主角即係主角,邪神勇哥仔又發雌威,開場就先將一件嘍囉化灰,再一打六,示範標童之後刀鎗不入,任人劈都冇穿冇爛,隊冧埋劍道兩公婆(當係佢冧啦!)。
2)玉兒見勇哥仔咁英,即時芳心盪漾,化身古代淫帝d 妃子,同勇哥仔玩d 荒淫皇帝最鍾意o既捉依因,勇哥仔梗係雞咁腳追上去要將個愛妃寵幸一番啦!
3)跑龍套o既王小龍卒之明白到老黃紀對唔會俾佢做主角咁著數,專心做回佢o既特約演員,目送勇哥仔追玉兒,自己就留低陪住另一茄喱啡傲雲仔,仲放血整豬紅過傲雲仔歎,不過唔知有冇加韮菜豬腸呢?
4)作為妃子,同皇上玩捉依因又點可以真係走得甩呢?玉貴妃匿埋一二邊,然後以沉重o既呻吟聲引勇哥仔o黎,勇哥仔一見到玉貴紀,第一時間大叫:「我而家就要。」媲美紅樓春上春一場肉搏戰絕對難免。
5)小龍同傲雲仔兩個飾演路人甲、乙,o係條街度行行下,神秘人突然出現用火雲掌打Q佢地,特約演員小龍就懶醒咁認定神秘人係東方無敵,傻仔,第二個話佢係就有機會中啫,你係老黃最唔老like果個,你話就一定唔會中,呢句我話o既。
6)睇住勇哥仔o係外傳威o左咁耐,龍記第一男主角卒之發火,殺入外傳同勇哥仔爭男主角做,一招電光毒龍鑽顏射神秘人,下期開始,《火雲邪神II》(藝名王小龍傳)正式易名《王小虎傳》!

估計下期勇哥仔同玉貴妃肉搏過程:
勇:hehe,美人,仲唔除衫,等運到麼?
玉:唔制,皇上唔除,我又唔除。
勇:咁美人你o黎替朕寛依啦!
玉:王皇上好衰架,我先除你個面具先,第二鑊玩sm時先幫你戴番。
勇:美人,你曳曳...
玉:下!皇上,乜你個樣咁似我二叔劍魔架?
勇:咩話?劍魔係你二叔?咁我地咪係堂兄妹?我同你搞野咪即係亂輪?
玉:嗚嗚....咁點算呀......
勇:怕咩啫,舊時都亂過一次,老細order 黎o既,一件污兩件穢,o黎啦美人!hehe

引用:
原帖由 Mika 於 2008-4-13 09:54 發表

今期好有舊作味! 小龍終於變番一條蟲........正! 邪神勇哥仔化身EDC向玉兒使出老黃三絕之----“餓狼噬羊 - 就地正發”; 睇怕小蟲又要執二手
唔之係咪吞精D副作用, 邪神勇哥仔同人打打下都掛住晫 ...
勇哥仔吞左人地d精,梗要搵條女吞番佢d 精至平衡到心理嘛

d 內部人士以為自己用左分身術就冇人知係佢,實則上除左佢自己之外,全個forum都知,咪有得佢傻落去囉,你唔好玩踢爆至得架

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-4-13 14:39 發表

只要唔玩中出,改为颜射或胸射咪唔怕留下种俾人知他们搞过咯!
唔得,梗係要生番個弱智仔出黎做下任羅刹教主啦,唔係老黃構思緊o既新故事:《現代秦二世之羅刹新主淫亂禁宮秘錄》又邊開得成?

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-17 22:41 發表

唉,開頭又話集合咩亞洲畫壇新世代打造一個全新嘅王小龍
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

睇番lee句真係好攪笑,講明王小龍傳, 一次都未威過, 仲變左捐血人士,
成10幾期重點都畫唔出....主編 ...
可能今次呢本書係同紅十字會合作呢

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-17 23:49 發表

我猜係"東方先生"個仔.....
可能又話同白連東方世家有點關係.......
神秘人功力好高喎,兩野ko劍痴,一掌殺老楊,東方先生個仔用毒就勁,講武功似乎未夠班

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-17 23:54 發表

我睇剩番兩期隨時講唔出"陳傲雲"有乜該殺.........
最後一期王小龍忽然會話:「你條二世祖,雖無過犯,但面目可憎,我殺!」

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-21 23:10 發表

根本目的係為左欺騙讀者0既錢....一拆2....一拆3......

連最基本0既野都畫唔出........
我話

火雲邪神傳2

更加貼題.................
同意
不過今期又改,變左做王小虎傳

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-22 11:19 發表
仲諗住小龍有得威下..點知..出本書..反而仲屎左....
唔覺功力勁左..仲要同玉兒一齊先勁..即係冇左佢就會變癈柴..
D血由無限變做就快用完.....
一陣搵個放大鏡睇睇,佢會唔會o係王小龍同個傳字之間,細細隻咁寫住「墮落」或者「折墮」先
全名係《王小龍[size=-2]墮落傳》

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-23 00:11 發表

老肉郎做0既主編, 當然有番d個人風格滲入作品入面....
例如:
妳好香....
揸波......
強暴戲.......
舊著有段經典,邪神一野拍落蠍王個pat,然後話:「豐含彈性,證明未殘」
應該係老黃o既親身經歷

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-24 12:28 發表

如果得,.,,,我都會去捐下...................精....
捐俾修羅男爵,你捐唔捐......?

最新一期《王小虎傳》(王小龍傳呢個名只係呃小朋友啫,大家唔好信)故事簡介:
1)主角出場,係威係勢,一野鑽到個神秘人飛開幾十丈遠。跟住邪神出場,男主角依然強勁,一腳照伸埋去,理得你乜春中階、行街!小龍,你清醒未?你真係冇機會做男主角o架!老黃佢真係玩你咋!
2)邪神同神秘人呢d 性格演員、甘草阿叔就醒呢,明知企主角側邊冇運行,一於自己行開繼續打,咁先搶到鏡嘛!打完一輪,例牌係邪神贏啦,呢樣估都唔使估。仲要威到話自己早估到神秘人係劍痴,開完估至揭人面罩,又係叻仔喎,聰明過佢老豆!再次收劍痴做o靚,巴閉!
呢個位順手開估話劍痴係劍魔大佬,劍痴原來叫做連戰,咁馬英九呢?陳水扁呢?玉貴妃又點算呢?亂唔亂到倫呀?
3)男主角帶住佢個特約演員大佬同一眾臨時演員行街shopping,見到地上一男一女乾屍,話係俾人採陰、採陽而死,呢d 情節先有老黃風格嘛!暫時佢地估疑凶係容祖兒同簫定七。
4)長江七號徐嬌跟左邪神搵食,同劍痴一齊開寶藏機關,果條乜舟定乜皇船揚帆出海。一聲開船,又夠鐘收工。

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-26 01:02 發表

王小龍傳亂到不憾入目....果然係傑出華人之作......
其實今次出呢本書,最主要都係帶出一個信息:無私捐血,救助他人!

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-26 01:10 發表

王小虎傳勁都離哂普... 劍痴根本唔夠佢打,一腳踢開佢九丈遠,仲可以空中換氣再踢!八陽都咁勁,韋陀應該一拳可以打死劍痴
遲d 風雷出黎,應該可以一拳打爆地救,只有小雲可以贏到佢

引用:
原帖由 無謂之 於 2008-5-1 20:09 發表
腦魔用的降龍十八掌都比小龍勁,真係要請小龍傳的編劇大老,手下留情,等小龍威返下,佢已經足夠去紅十字攞證書。
直情要送張VIP白金咭俾佢啦

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-23 23:27 發表
唉.........大結局.....大到咁不知所謂....好彩得廿期...
做乜要小龍比野射多次??上次就的士高燈...今次就係劍....
d迷解到唔清唔楚...楊祖兒做乜係男人????楊遠麈明明話係孫女喎...真既楊祖兒去左邊逍??
遙客 ...
完全係落雨收柴,求其叫做完左佢算,甚至唔可以叫完,只係腰斬
玉記d編劇......算諗數吧啦

引用:
原帖由 冰河 於 2008-5-24 19:23 發表
今期真係睇到人都癲!

如此精妙嘅情節與結局,小弟只可以對鄺生講一句:「你個腦係咪裝屎?」:bird:

個故事鬼死咁多bug!

秘寶最終連個樣都無,只係一句"空空如也,"就交代 ...
其他唔使講,淨係成個故事o既軸心「魔王秘寶」就已經講唔通,話至尊魔王七百年前設局引人去送個殼俾佢,點解佢唔直接用徐氏後人o既身體?要搞到自己老死咁笨?
編劇們,你地蠢啫,唔好當全港讀者好似你地咁蠢至得架!編個咁o既故事出o黎都夠膽死,你地根本就冇資格叫自己做「編劇」,成本書都只係一場鬧劇,唔好侮辱呢個專業範疇呀唔該!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-5-28 23:38 發表

我一早就已經睇死條友仔無出色, 應該寫0既唔寫,唔應該寫0既就寫一大堆.....
真係無x用.....
陳傲雲唔只唔使死唔使變奸,最後仲可以做埋封面,企埋班正派度,威威

45 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。