推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 王小龍傳

引用:
原帖由 37213721 於 2008-1-4 12:38 發表

閣下記錯了,
逍遙君子卓不凡確是忠的,
他的初戀情人係逍遙客個妹,
逍遙客爭獎門輸咗俾逍遙君子,
於是幫白獅嗒咗自己個妹.
後來逍遙客苦練後幫白獅對付龍虎門,
而逍遙君子就因為救過王小虎加 ...
剩聽你講都好吸引!!
亦回憶起當年o係報檔等書出咖日子........

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-1 18:26 發表

跌親個腦,唔記得自己識......
話時話,好似未曾講講佢識九陰白骨爪喎
印象中記得小龍去做低白蓮教過氣三將軍果陣用過...
後尾洪東話九陰白骨爪損人不利己叫小龍唔好用
音樂無界限

今期玉兒教小龍《金童寶典》...
話練成《金童寶典》的話,小龍的《九陰》七章功力會依然存在
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-4 23:28 發表

印象中記得小龍去做低白蓮教過氣三將軍果陣用過...
後尾洪東話九陰白骨爪損人不利己叫小龍唔好用
果招唔係九陰白骨爪,係白骨陰風爪,即係小龍家陣用兩野就中邪毒果招
可能老黃唔想抄得咁足,所以就作左呢招出黎
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-2 18:25 發表

白獅老婆好似係逍遙君子卓不凡既愛人........

之後逍遙客又上左白獅個老婆

白仇,天娜既老豆係白獅
白獅個老婆係消遙客個妹,佢地冇亂倫
係刀痴想話擒白獅個女白天娜,點知天娜走甩左,刀痴又慾火焚身,咁o岩佢之前又打暈左白獅個老婆,咪死魚都要過刀(舊著常用句),郁左白獅個老婆囉
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-5 00:08 發表

果招唔係九陰白骨爪,係白骨陰風爪,即係小龍家陣用兩野就中邪毒果招
可能老黃唔想抄得咁足,所以就作左呢招出黎
記錯 tim,多謝提醒
音樂無界限

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-5 00:10 發表

白獅個老婆係消遙客個妹,佢地冇亂倫
係刀痴想話擒白獅個女白天娜,點知天娜走甩左,刀痴又慾火焚身,咁o岩佢之前又打暈左白獅個老婆,咪死魚都要過刀(舊著常用句),郁左白獅個老婆囉
舊著咁鐘意玩烏辱女角
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-5 00:16 發表

舊著咁鐘意玩烏辱女角
係呀,成日畫朵爛玫瑰出黎,跟住就見到條女「梨花帶雨」,隔幾期就會出現呢d 場面。
最記得有一期,老邪叫亨僕去捉黑龍,仲特登提醒條喊包,話黑龍身邊有條女好正(白天娜),叫亨僕捉天娜返去俾佢享用添

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-1-4 23:36 發表
今期玉兒教小龍《金童寶典》...
話練成《金童寶典》的話,小龍的《九陰》七章功力會依然存在
最好笑係玉兒一講金童寶典個名,小龍第一反應就係:「即係童子功……咁我……」
傻仔黎o既,出得黎做古惑仔,仲要又打得又靚仔,你話自己仲係青頭仔都冇人信啦

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-5 00:21 發表

最好笑係玉兒一講金童寶典個名,小龍第一反應就係:「即係童子功……咁我……」
"童子功嗎?那我......"這句話把玉兒逗笑了...

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-1-5 02:26 發表

"童子功嗎?那我......"這句話把玉兒逗笑了...
最搞笑係玉兒識幫小龍兜呀

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-5 00:21 發表

傻仔黎o既,出得黎做古惑仔,仲要又打得又靚仔,你話自己仲係青頭仔都冇人信啦
Right, 今期"王小龍傳" 好很正!!!  

玉兒其實有無老點小龍架?有乜理由練成金童寶典,九陰真經內力會自動復原?明明就被楊遠塵散左功喎。。。唔明囉 !

新著o既大水牛好似比舊著時更低能,大家覺唔覺?仲有,舊著時出翻江倒海呢招,大水牛身後會有個巨浪伴隨著,但家陣呢招響表達方面好似唔同晒,感覺上係遜色過以前。

逍遙客卓不凡?勁野黎架,舊著時好似試過先打低白就,然後再同玄難打,好精彩 !
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-1-5 09:58 發表
玉兒其實有無老點小龍架?有乜理由練成金童寶典,九陰真經內力會自動復原?明明就被楊遠塵散左功喎。。。唔明囉 !

新著o既大水牛好似比舊著時更低能,大家覺唔覺?仲有,舊著時出翻江倒海呢招,大水牛 ...
楊遠塵應該只係幫小龍散左陰風爪o既邪氣,唔係廢佢武功,小龍有機復功都好合理
今期冇用翻江倒海,直接用左第二品《千軍萬馬》
大水牛舊著時俾人感覺係單純,但家陣就變到弱智仔咁款,離譜!
x不凡應該係逍遙君子,滿面痘痘o既麻甩佬一個,忠o既,而逍遙客就係奸狗,比王小龍傳入面呢件仲要衰格

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-1-5 11:08 發表

楊遠塵應該只係幫小龍散左陰風爪o既邪氣,唔係廢佢武功,小龍有機復功都好合理
今期冇用翻江倒海,直接用左第二品《千軍萬馬》
大水牛舊著時俾人感覺係單純,但家陣就變到弱智仔咁款,離譜!
x不凡應該係逍遙 ...
鬼咩~阿柴唔死,
咁大水牛咪要變超高B o羅!
唔係兩件一樣咖啦!!

好懷念以前件正水牛個look...........

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-1-5 11:55 發表

鬼咩~阿柴唔死,
唔係兩件一樣咖啦!!

又唔關阿柴事,要怪就怪d 主筆、編劇功力低啦!
舊著時阿柴係耿直,光明正大,事事都明刀明鎗但又有d古板果種,新著就為「突出」角色性格而將佢缺點誇大百倍,結果變左個低能仔,盲毛都可以插爆佢金鐘罩咁滯。家陣大水牛又同一命運,監硬要將佢寫成弱智,到底班友有冇心搞好本書呢?

大水牛出左第二品既"千君萬馬"都比劍痴求求其其擋左.咁.........其實係大水牛武功低,定係劍痴高??

如果照舊著既話,大水牛武功好高,在群英時數一數二,依家又點計呢?

舊著"千君萬馬"差唔多係救命必殺啦!!
果時知道無機會出"君臨天下"(水牛死左)真係好失望咖!!!

回復 #92 亞佳佳 的帖子

論招式,大水牛遠不及劍痴的靈活...

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-5 17:52 發表
大水牛出左第二品既"千君萬馬"都比劍痴求求其其擋左.咁.........其實係大水牛武功低,定係劍痴高??

如果照舊著既話,大水牛武功好高,在群英時數一數二,依家又點計呢?
劍痴武功好勁; 應該和火雲邪神差不多的.  

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-1-5 17:52 發表

劍痴身為三痴之首﹐個修為應該高過刀痴同棍痴﹐所以我覺得佢有十關左右。而大水牛響條友身後出招開山劈石時被劍痴反手轟退﹐功力可以話同劍痴相差甚遠﹐畀到盡﹐應該有九關左右。

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-1-5 11:55 發表

鬼咩~阿柴唔死,
唔係兩件一樣咖啦!!

以前個大水牛好好多!!!!
舊著既大水牛只係思想單純,唔係白癡
而以前招千軍萬馬雖然冇今期畫得咁有氣勢
但以前招千軍萬馬近符無敵.
唔似今期兩野就俾劍痴搞掂咁癈.

引用:
原帖由 KING546 於 2008-1-6 23:14 發表

你地睇舊著果陣我都仲未出世,
所以舊著時代既大水牛有幾勁我真係唔知
只係聽以上幾位師兄講過吓咁
可能肥黃覺得...
以前招千軍萬馬近符無敵的關係
所以先俾劍痴玩兩手破咗距嚟將哩招降grade
音樂無界限

引用:
原帖由 KING546 於 2008-1-6 23:14 發表

大佬你至少比劍痴口角流小小血都好呀~
第二品都咁流.....重至乜尊~魔乜功呀!!

重有千奇唔好出第一品啦~
無為打破埋我多年來對君臨天下咖幻想啦...

點解又無人話舊著........大水牛一野大霹靂就死左既!!
無論是愛與被愛,也是串步難行

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。