推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龙少本神兵出版喇!

如果你係龍少粉絲...
你一定會買....
如果唔係....都推薦你買....
可能我係佢炒絲掛....個人覺得正~~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-25 11:39 發表
但呢條友經常會俾私事影響情緒繼而影响本書嘅質素
呢樣係真....而且佢畫到幾廿期後就往往會冇咩MOOD再畫落去..如大聖王同龍神....
個人希望呢本可以畫50期左右完../
                       /□\/■\
                        ||  ||

睇完今期.....
歎左好大啖氣......
講左句: 咁先係打書MA~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-26 09:19 發表
神聖點睇都唔似係好人!

另外我頭先看完龍少個專欄後,落去美心食燒鴨瀨,要鴨髀、隻髀要大隻啲、同埋要多啲瀨粉,原來真係work!
個神聖都似係衰o個隻...不過我又覺得幾好睇....2邊個大佬都係衰人喎....主角會點呢???
又....最後個龍少週記...真係笑爆咀
不過..我可以講..唔只美x..大x樂都得ga...(我之前中環返工...lunch成日都叫個飯加大...)
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-27 17:03 發表
我睇左二期, 發覺都唔差, 算係比"龍虎門"好架啦!!!

龍少!!!今期專欄您話有上討論區, 我給一些建議俾您吧!!!

1. 盔甲方面唔洗浪費時間去畫,基本上"穹白"無戰衣會比較好睇, 您之 ...
要去佢指定FORUM同去佢個BLOG講..佢先睇到...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-8-26 08:07 發表

無錯,我到家下都仲係對龍少充滿信心鵅A起碼佢鬘赫悗蚼琝琩ㄗ壖\對漫畫嚗鷏菕A而佢講故事鴾滫k亦係現今港漫畫壇數一數Я鵅A希望佢俾心機撚好D個故事啦,不過有樣炴N真係要彈鵅A就係佢D封面構圖成日都抄外 ...
抄唔係問題..
抄得不知所謂就好有問題....
呢樣我覺得龍少冇問題...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-22 15:13 發表
三個番去當然係俾神聖叫去打穹白啦......

神聖用0既毀滅黑洞...真係有天王戰能 影子.....
竟然比你估中左......
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-10-6 03:23 發表

若果俾我估中埋"天王戰能" 先叫做中"孖T"

不過我覺得"神4" 現時力量已講到神級, 要注意0既係, 當力量級數減弱,戲味自然差了, 銷量會跌.
這個福龍要注意一下!!!
應該唔會...
龍少好快就會完神4...之後就畫醉拳..............
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-10-7 15:18 發表

神聖用0既毀滅黑洞...真係有天王戰能 影子
咁都搵到....勁!!
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-10-26 14:54 發表
希望龍少keep住專心去寫好〝神兵4〞啦 ,
唔好又爛尾呀
係呀....以前大聖王同小魔神..個尾都係求其了事..........希望今次可以埋得靚d啦...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-10-31 16:44 發表
小魔神,龍神,大聖王的結尾真係慘不忍睹
冇計...
佢冇mood畫落去.............
可以點???
希望呢次有咁多編劇幫手...佢可以完得靚d啦.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

e+話曼洛佢係穹白..............................
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-12 14:06 發表

又Bingo   
你估唔估到下期mark 6開咩????
我要跟你買~~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-25 16:24 發表
今期仲夠贍話李小龍 同 老王  都係香港0既未來...
李小龍有做過假帳坐過監???
o個陣老王仲有"熱血" o係度 ma...
咪有"未來"囉...
但係之後老王佢會變質..,.正如界極都可以變獅子啦...
"型老虎"變"傻色狼"又有乜出奇???
可能話佢後尾吸收左d魔氣...由龍變蟲都唔出奇...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-31 15:05 發表

應該係當年玄武門內, 李建成0既魔妖合一,
肉郎係內地叫x時找到當年的 "天妖戰甲"及天魔獸皮....
最後..... .
好似係天子系列黎喎....神兵應該同天子拉唔埋...(之前玉狼都有諗過將2個世界串埋一齊...但係都唔成功...)
記得最成功算係神兵f....唔只天子..仲將所有玉記d書都插哂入去....(連笑傲星河都有先勁....)
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-2-6 14:39 發表
滅石七魔咁快死咗兩件...(如果迅雷真係瓜咗就死咗三件)...
劇情去得好快
今期係幾突然.....死左"正道"最勁o個2個....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2009-2-9 02:57 發表

睇完今期,正係打咗個突!
估唔到今期一镬過"杀死"几个重心人物!

我想神圣应该快翻身咯!
佢应该攞咗灸石的身躯,再加上嗰条 ...
神聖佢冇左月球力量..又比穹白咁玩法..基本實力應該同其仔人冇乜分別.....
如果佢仲係最勁o個個...咁就可能係d最後大佬...即有排都唔會再出場住...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-4-17 14:05 發表
今期的福龍週記笑到我死咁滯
係幾好笑..
不過真係有d大粒係咁講數...佢地仲講: e+仲同人哂馬???唔駛錢呀~~ 你估e+ d o靚好似以前我地o個代咁咩~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-6-26 15:45 發表
今期的《神兵4》結局...
中規中矩啦,睇完結局後,回想咁多期的劇情,發覺有D情節根本係廢...
最多舊魚係煲魔鬼兵器果part...煲完魔鬼兵器到最後連魔鬼兵器的兵主煲到影都冇埋...
金剛僧 vs 神聖果陣話喺九幽 ...
個結局的確係有d估唔到...不過早估唔到係..心藍點會做左沙曼個女???
魔鬼兵器有一把粒可用左黎做左辰天頸鍊..另2把就主人死左就唔知去左邊.........唉.......
金剛o個part可能又係因守左編劇..攪到辛唔到戲掛...
〝神道魔訣〞點夠毒龍鑽出名???
最尾我唔覺呀王佢對呀天有情喎......佢有都係對呀媽有姐..辰天咁白痴...就算心藍話神聖係佢個仔都有可能會信....自己個仔"喎"........................................

其實個結局算埋得好ga啦....起碼我估唔到原來係去返以前改寫歷史..

我仲諗住一係辰天好似小魔神咁...將自己d力量放哂出黎建設返個舊地球再將人死而復生(失埋憶)..當唔見左幾個星期....
一係就係辰天擦鞋一路擦一路發夢(之前股票輸到仆直ma....傻左唔出奇.)
一係玩現世...即地球真係玩完..但只係另一個地球玩完....我地e個就冇事(話太陽另一邊都有一個同地球一樣既星球...)唔出奇ga..龍少咁like科幻野...
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。