推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

老黃會出天下無敵老祖宗,你撐唔撐

玉皇朝又會比咁多心機谷呢本唔係自己出既書既.........

咁係邊間出????????????
我都唔知.....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

就算王小龍傳畫得比小劍仙好﹐也不代表它畫得好。
引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-4-20 05:27 AM 發表

《王小龍傳》在網路上也一直被某些人嫌畫功差,相信那些人在看過《天下無敵小劍仙》後,方知《王小龍傳》的好...
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

嘩!呢本天下無敵小劍仙D畫•••睇完之後我真係知錯,我成日插王小龍傳D畫樣衰,我而家真係知道自己係唔啱嘅!原來真係一山還有一山高,天下無敵小劍仙果然真係天下無敵!亦好彩本嘢唔係要銜接新龍,所以唔睇都唔係問題,希望下期畫得好D等我可以有Keep住買嘅衝動啦!

引用:
原帖由 分身人 於 2008-4-21 14:59 發表
玉皇朝又會比咁多心機谷呢本唔係自己出既書既.........
陰謀論嚟諗,會唔會係曲線幫王小龍傳做緊嘢呢,等我哋睇到天下無敵都係咁嘅表現嘅話,王小龍傳我哋就再無氣鬧啦!
潛台詞係:
小龍:你班友成日話我D畫差?睇吓,睇吓你哋贊到飛天嗰本火雲邪神嗰個天下無敵家下出自已嘢嘞,你睇?我對你哋其實算好架嘞,仲成日鬧我,無良心呀你班衰人,同小劍仙比我靚仔到啪啪聲啦,大家話係咪?

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-21 15:22 發表
咁係邊間出????????????
我都唔知.....
崎駿,封面同封底都有寫。

放工見到出咗第二期,沙田區...
早咗出書,希望每星期都早出書啦
音樂無界限

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-4-21 17:13 發表
嘩!呢本天下無敵小劍仙D畫•••睇完之後我真係知錯,我成日插王小龍傳D畫樣衰,我而家真係知道自己係唔啱嘅!原來真係一山還有一山高,天下無敵小劍仙果然真係天下無敵!亦好彩本嘢唔係要銜接新龍,所以唔睇都唔係問題,希望下期畫得好D等我可以有Keep住買嘅衝動啦!
看了最新廣告的封面和插圖,第二期似乎有所改善...

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-4-25 03:23 發表

看了最新廣告的封面和插圖,第二期似乎有所改善...
係!!睇左喇!!第二期真係有所改善!!
D畫同節奏都好番!!
至於故事.....高手(人)就出左好多,我仲係唔係好理解...到底想點!!
個細路想點??咩人黎??成本武林字典咁,咩都識!!
兩個教主點解會殺個唔識武功既細路都要全教出動,仲追九條街都殺佢唔到...
....?????????

相關搜索目錄: 廣告
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-25 23:56 發表

D畫同節奏都好番!!
至於故事.....高手(人)就出左好多,我仲係唔係好理解...到底想點!!
個細路想點??咩人黎??成本武林字典咁,咩都識!!
兩個教主點解會殺個唔識武功既細路 ...
因為個細路偷咗兩本關於飛昇成仙的經書 --《還童訣》同《飛昇鑑》
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-26 00:24 發表

因為個細路偷咗兩本關於飛昇成仙的經書 --《還童訣》同《飛昇鑑》
兩本經書同兩個教主殺佢唔到有乜關係??
同佢知王無忌既位置又有咩關係??
......sorry!! 我真係唔明...!! 請指教.....
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-26 01:02 發表

兩本經書同兩個教主殺佢唔到有乜關係??
同佢知王無忌既位置又有咩關係??
......sorry!! 我真係唔明...!! 請指教.....
咁就唔知 lu...
音樂無界限

個故仔真係好難明...度故o個位唔該用多dd腦.....
不過今期有一part我幾like...就係小劍仙斬哂d手落黎o個part....幾血腥下....呢排冇邊本漫畫有咁既野睇....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2008-4-25 23:56 發表

D畫同節奏都好番!!
今期那些龍套算是高手嗎?名氣最大的全真教連個像樣的高手都沒有,失望!希望少林、武當等名門大派能夠爭氣一點...

今期D畫好似好番D,keep住啦

但係我真係唔係好認同本書入面嘅時空同世界觀,好似作者話本書背景話係民初,但民初都無理由古代到咁架,我直情覺得本嘢應該係明代以上,民初時邊有咁多人拎劍着古裝扎古裝頭周街走架,唔好忘記本書一開拖就話有白蓮教主東方無懼,呀教主有個細佢唔係好多嘅細佬東方無敵係2008年嘅韓國白蓮教主,兩兄弟當家嘅時空背景差咁遠?呢本又唔係神兵!

All bros, this book is not issues by OLD Wong!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-4-28 15:58 發表
唔好忘記本書一開拖就話有白蓮教主東方無懼,呀教主有個細佢唔係好多嘅細佬東方無敵係2008年嘅韓國白蓮教主,兩兄弟當家嘅時空背景差咁遠?呢本又唔係神兵!
呢本天下無敵小劍仙係連接舊龍,唔係接新龍 !

話時話,呢幾年間已出現過兩套講明係新著咖醉拳!!
兩套都垃鴨到爆!!!

剛剛睇完小劍仙個年表..........
Sorry~真係好頭痛~~~
都係第日訓救精神先開始睇...............

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-4-29 22:19 發表
話時話,呢幾年間已出現過兩套講明係新著咖醉拳!!
兩套都垃鴨到爆!!!

剛剛睇完小劍仙個年表..........
Sorry~真係好頭痛~~~
都係第日訓救精神先開始睇...............
其中一本仲要搵永仁、景東搞,淨係掛佢兩位個大名,已經可以收檔啦!家陣要一本死唔斷氣o既絕代雙嬌開飯,到底呢兩條友有冇檢討過自己o既問題o係邊?
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-5-1 20:43 發表

其中一本仲要搵永仁、景東搞,淨係掛佢兩位個大名,已經可以收檔啦!家陣要一本死唔斷氣o既絕代雙嬌開飯,到底呢兩條友有冇檢討過自己o既問題o係邊?
以前我都幾鐘意睇永仁D書...記得條友畫過台灣PC遊戲《軒轅劍3》,但畫得廿幾期爛尾收書...
《龍少年》...我記得好似唔過廿期又摺埋...好似冇乜心去搞好本書咁
音樂無界限

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-29 21:25 發表

係呀,新舊著的東方無懼,是兩個唔同的人.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

since it is not drawn by old wong, i cut it

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-29 21:25 發表

除了連接舊龍還有醉拳,今期看來,孤寂難道就是逆天唯我?

幾鐘意頭兩期的封面, 正! Keep住!
香港蝙蝠俠 | 有事Send"蝙蝠"短訊比我!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。