推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

123 12345
發新話題

老黃會出天下無敵老祖宗,你撐唔撐

老黃會出天下無敵老祖宗,你撐唔撐

今期老黃將會推出「天下無敵老祖宗」睇過由司徒劍穚設定嘅造型感覺同超神Z差唔多,無咩驚喜,反而比較有興趣知佢點樣老屈王無忌殺小醉娃同點樣將本是世仇嘅小劍仙同小醉娃拉埋,同埋又會唔會有赤飛同埋仙兒呢,但如果咁齊腳就不如直接改成新著醉拳仲好!

其實會唔會係,在人物造型上似王無忌,醉娃,小劍仙,赤飛,但實際上是完全不同的角色,純粹借題發揮,跟醉拳風馬牛不相及! 
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

一定呀!!!

因為有小弟至愛"王無忌"出場!

撐!

必買之選, 不過
1) 老祖宗一定要係小劍仙, 吾係舊著玉同本"天下無敞"咁改到唔知似乜
2) 一定要唯持以前性恪, 勁型呀!

回復 #1 sammy20072007 的帖子

看不慣作者畫的公仔較顯陰柔,對這本新作的興趣不大!

乜唔係文傳出的"天下無敵小劍仙"咩?定係老黃又會出一本?

對天下無敵老祖宗呢個角色麻麻地,但好鐘意王無忌,所以都撐
!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

對天下無敵老祖宗無興趣!  =P

廣告話葉明發有份畫。佢出o左名畫一半唔畫o個 wor...

相關搜索目錄: 廣告
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

會,在眾多女角當中"小醉娃"是最好打及最長命的一個,
好似還可保清白之軀,冇比d奸角強,(因由"逆天唯我"開始冇睇醉拳)
所以今次會撐肥老黃Y^O^

引用:
原帖由 冰河 於 2008-2-26 15:42 發表
一定撐呀!!!

因為有小弟至愛"王無忌"出場!
但千祈唔好又将王无忌变女人啊!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

如果佢地可以畫到以前70%既醉拳..我都會支持...
王無忌真係死得好型...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

即係醉拳外傳?
並不是龍虎門外傳...

好嘅作品, 我就會撐o

老祖宗雖然係小弟喜愛角色, 但畫得唔好我一樣Cut書

玉記近兩本短篇"火雲"同"小龍"都係誠意之作, 希望新書唔好跌watt

P.S. 劍橋畫功雖然不賴, 但說到"天下無敵老祖宗", still 最好找萬有畫
香港蝙蝠俠 | 有事Send"蝙蝠"短訊比我!

引用:
原帖由 Batman_HongKong 於 2008-3-2 20:27 發表
好嘅作品, 我就會撐o

老祖宗雖然係小弟喜愛角色, 但畫得唔好我一樣Cut書

玉記近兩本短篇"火雲"同"小龍"都係誠意之作, 希望新書唔好跌watt

P.S. 劍橋畫功雖然不賴,  ...
"天下無敵小劍仙"係夏偉儀主編葉明發主繪唔係司徒劍僑編繪

引用:
原帖由 cheung104 於 2008-3-3 02:16 發表

"天下無敵小劍仙"係夏偉儀主編葉明發主繪唔係司徒劍僑編繪
看了最新一期廣告,《天下無敵小劍仙》預計出16期,出場人物除了王無忌、小劍仙、赤飛,還有通天、白蓮兩大教主...

相信會有《天下無敵小劍仙 II 賺錢至上》, 如果好賣的話..

引用:
原帖由 isxman 於 2008-2-28 16:10 發表
會,在眾多女角當中"小醉娃"是最好打及最長命的一個,
好似還可保清白之軀,冇比d奸角強,(因由"逆天唯我"開始冇睇醉拳)
所以今次會撐肥老黃Y^O^
當年麗的咖吳剛師父同葉玉萍夠絕啦~
特別係後者.....

http://www.youtube.com/watch?v=OHtGFRDIctU

出左先啦...
唔好睇咪下期唔買囉-.-"

引用:
原帖由 GN01687245 於 2008-3-22 03:33 發表
出左先啦...
唔好睇咪下期唔買囉-.-"
剛看了最新一期廣告,創刊號標題是『真正的天下無敵』,會出紅金、黃金兩款封面的版本,黃金限量版應該會比較搶手吧!

只睇.............唔買

漫畫中最不喜歡的角色`甚麼天下無敵冇情'冇人打得贏他有甚麼好睇

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-3-28 03:34 發表
只睇.............唔買
剛看了最新一期廣告,有提到穹蒼堡主和『冰火二界』,這個穹蒼堡主不知是何來歷?

穹蒼寶鑑發明人﹗
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-28 23:03 發表
如果佢地可以畫到以前70%既醉拳..我都會支持...
王無忌真係死得好型...
非常讚成,王無忌嘅死真係經典

123 12345
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。