推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

老黃會出天下無敵老祖宗,你撐唔撐

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 22:54 發表
有冇人睇咗呀?
我個人覺得都ok ge...

第一頁就有個『醉拳事件年表』...原來同《舊龍》都有D關係
不過可能我冇睇過《醉拳》及《舊龍》的關係...
始終唔明小劍仙D行為神神化化咁...
放心,當年除左一個老祖宗疑似小劍仙之外,兩本書完全冇關係,呢個年表只係為佢地強加d關係啫
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

買左黎睇,第二期應該唔會再買。
全本書只有封面好d ,內頁d公仔求很其。
構圖嚴重有問題,特別其中一頁講小劍仙扯火放飛劍,畫到把劍好似o係佢頭蓋頂生出黎咁。
錯字百出唔在講,連角色名都有問題果下死,令公係對德高望重o既老人家o既一個尊稱,老天尊o係龍虎門入面年紀大,叫佢做令公冇問題,但係小劍仙入面佢只有廿零歲,又點可以叫佢做鐵令公?難道佢老豆咁大整蠱特登改個咁名俾佢?
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +24 我很贊同 2008-4-18 23:17
  • 冰河 威望 +20 我很贊同 2008-4-18 23:17
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 23:09 發表

咁《舊龍》有冇提過王無忌係咪王小虎叔公呀
冇,家陣d關係完全係強加上去,當笑話睇啦

相關搜索目錄: 笑話

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-4-18 23:11 發表

老祖宗的背景係點謘H
冇背景,同石頭爆出黎冇分別
出場就話佢一百歲生日,老天送個練毒功o既陳傲雲俾佢做禮物。
之後發癲時話自己要飛昇會情人,情人個名叫娃娃。
後來遇到年青時宿敵,疑似王無忌o既石垣,娃娃就係俾石垣一刀劈瓜

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-4-29 22:19 發表
話時話,呢幾年間已出現過兩套講明係新著咖醉拳!!
兩套都垃鴨到爆!!!

剛剛睇完小劍仙個年表..........
Sorry~真係好頭痛~~~
都係第日訓救精神先開始睇...............
其中一本仲要搵永仁、景東搞,淨係掛佢兩位個大名,已經可以收檔啦!家陣要一本死唔斷氣o既絕代雙嬌開飯,到底呢兩條友有冇檢討過自己o既問題o係邊?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。