推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

老黃會出天下無敵老祖宗,你撐唔撐

今期最後無敵檔案,講番老祖宗同鐵令公原來一早已經見過面,但係龍虎門裡面鐵令公見老祖宗又好似初初見面咁!!佢地既解釋係當時大家企得遠睇唔清楚,或者,係鐵令公係龍虎門裡面見到老祖宗扮唔知知佢係邊個黎利用佢!!
...我最欣賞佢地係最後話:「這些理由大家能否接受呢?這就要因人而議了,起碼我們已盡了應有的能力。」
俾我既感覺係...
1.原來佢地自己出書既時候都覺得故事唔多合理,但唔緊要,書照出!!
2.原來佢地已經盡了力,想有改進係冇可能架喇,大家死心喇!!
大家點睇呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-29 21:25 發表

呢本天下無敵小劍仙係連接舊龍,唔係接新龍 !
新舊都唔多接!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

睇完<天下無敵小劍仙>,再睇番新龍,咩火雲邪神東方無敵都係廢既,成日話自己幾勁幾勁..
原來單手接得下九陽大霹靂既大有人在!!
火雲邪神??雙手接九陽大霹靂起都起唔到身!!
二十八層天既鐵如山中九陽大霹靂都唔死喇!!

但係今期打得幾正喎..我覺得...
睇小傻仙同赤裸王打....
再睇東方咸蟲上腦......慾火變功力(男人真係唔咸唔勁.哈哈)...
打得幾好睇....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-8 13:58 發表
睇完<天下無敵小劍仙>,再睇番新龍,咩火雲邪神東方無敵都係廢既,成日話自己幾勁幾勁..
原來單手接得下九陽大霹靂既大有人在!!
火雲邪神??雙手接九陽大霹靂起都起唔到身!!
二十八層天既鐵如山中九陽大霹 ...
我雖然無睇過....但睇描述都知睇左三本之後.....
痴x線到可以御劍飛昇了.........

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-8 21:40 發表
今期最後無敵檔案,講番老祖宗同鐵令公原來一早已經見過面,但係龍虎門裡面鐵令公見老祖宗又好似初初見面咁!!佢地既解釋係當時大家企得遠睇唔清楚,或者,係鐵令公係龍虎門裡面見到老祖宗扮唔知知佢係邊個黎利用佢!!
...我最欣賞佢地係最後話:「這些理由大家能否接受呢?這就要因人而議了,起碼我們已盡了應有的能力。」
俾我既感覺係...
1.原來佢地自己出書既時候都覺得故事唔多合理,但唔緊要,書照出!!
2.原來佢地已經盡了力,想有改進係冇可能架喇,大家死心喇!!
大家點睇呢??
無所謂,我當是全新的故事來看,只要能看到王無忌復活大戰小劍仙,管他合不合理...

今期真係算係幾好睇,打得都幾精彩,畫面都畫得幾靚,保持住呀!
東方無懼嘅九陽霹靂俾人接下,會唔會同佢份人太咸濕有關!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-5-9 08:37 發表
今期真係算係幾好睇,打得都幾精彩,畫面都畫得幾靚,保持住呀!
東方無懼嘅九陽霹靂俾人接下,會唔會同佢份人太咸濕有關!
咁咪 黃肉郎 都一樣接到......

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-5-9 16:37 發表
我之所以看這本書主要是"武功"因素,熱烈歡迎下期"穹蒼寶鑑"...

我今期終於 cut o左本書 , BT睇 !

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 冰河 於 2008-5-11 20:42 發表
我今期終於 cut o左本書 , BT睇 !
除了創刊號被大家批評得體無完膚,接下來的幾期看來都還可以,我所知道的幾個港漫論壇,似乎越來越多人在關注這本"神話"作品了...

1) 下期王靈登場,有沒朋友記得王靈,在醉拳的結局是點樣的?

2) 馬sir應該沒「地獄門」「萬毒戰神」的版權呵?

3) 赤飛雖然神功大成,不過睇落佢唔係小劍仙個皮!

4) 呢輯故事,會唔會講老祖宗,收劍神;鳳奪天為徒的往事呢?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-19 12:06 發表
1) 下期王靈登場,有沒朋友記得王靈,在醉拳的結局是點樣的?
醉拳到後來真是一團亂,連如來神掌的主角龍九州都跑來客串演出了...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-19 04:06 發表

2) 馬sir應該沒「地獄門」「萬毒戰神」的版權呵?

3) 赤飛雖然神功大成,不過睇落佢唔係小劍仙個皮!

4) 呢輯故事,會唔會講老祖宗, ...
王靈最後多左幅神甲, 印象中和龍是有關的,著左之後大戰華英雄, 最後贏左....
而 逆天唯我突破xx七重天(打阿鼻魔神都係用四重天)都輸比一隻靈獸............
連芒點異域蚩尤及終極十陽紫龍都係低等貨色...........................................

天下無敵老祖宗!!!一睇個年表就知道編劇哥條友仔功力有限.......
又係有頭威無尾陣之作..........
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-5-20 23:05
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-5-20 23:05

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-5-20 22:32 發表

天下無敵老祖宗!!!一睇個年表就知道編劇哥條友仔功力有限.......
又係有頭威無尾陣之作..........
我睇過個年表,想睇o下你續條返駁佢........

引用:
原帖由 天魔 於 2008-5-20 15:28 發表
我睇過個年表,想睇o下你續條返駁佢........
我睇過個年表就知道佢地夾硬黎, 基本上就算係駁"醉拳"及"舊龍"都係講唔通...
但若果話係新作, 咁"醉拳"及"舊龍"0既讀者睇左真係人都痴x線!!!

我發現左個大問題,但要翻翻書求證....

從下期預告兩款封面的版本名稱看來,孤寂應該就是逆天唯我...

今期的結尾感覺很莫名奇妙,孤寂和赤殺王講著講著就突然沒了...

睇完今期真係要講句---頂!呢個孤寂,由第一期開始話:「到底誰是孤寂」跟着下期預告「孤寂的真正身份竟然是•••」頂!你就玩足幾期,我就俾你玩足幾期,你下期再玩嘢我就Cut書,以後上網BT睇!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-5-27 11:52 發表
睇完今期真係要講句---頂!呢個孤寂,由第一期開始話:「到底誰是孤寂」跟着下期預告「孤寂的真正身份竟然是•••」頂!你就玩足幾期,我就俾你玩足幾期,你下期再玩嘢我就Cut書,以後上網BT睇!
今期小劍仙道破孤寂就是他的徒兒逆天唯我,孤寂說王靈也是小劍仙的徒兒,下期赤飛、小劍仙仇人見面...

咁咪幾好囉,唔好成日搞 “迷”根本人人都估到佢係孤寂,而家成個故事明朗晒!下期有D期待,赤飛大戰小劍仙,九死邪功出場,鐵令公帶埋萬毒戰神殺到,又睇吓點!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-6-3 10:53 發表
咁咪幾好囉,唔好成日搞 “迷”根本人人都估到佢係孤寂,而家成個故事明朗晒!下期有D期待,赤飛大戰小劍仙,九死邪功出場,鐵令公帶埋萬毒戰神殺到,又睇屩I!
逆天唯我係"法剛"個仔, 佢出細時應該係"明鏡宮"剛出現時期.
若果根據年表, ,再加上說過當年三大強者一戰,
王靈及逆天唯我到過香港.

意思是,若果期間再跟舊著, 赤飛及腦魔 早在迷城之戰已死.娃娃死係王無悔手上.另外,魔宗和王靈一戰後被小劍仙捉去種功,後被惜花吸盡功力而死.

故總結來講, 佢地有d跟有d唔跟, 但又唔話憑讀者知, 只要佢地思覺失調知道就得,若果係舊醉拳讀者真係睇到痴x線!!!!!!

ps:若果再睇埋"新龍"就更加人都癲
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-6-4 15:48
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-6-4 15:48

好彩我係對我無乜影響,事關小弟只係睇到日帝月后篇之後就無睇嘞,即係又係知D唔知D,所以而家以我嘅程度嚟睇又覺得幾好睇渦,因為佢似是而非而我又睇到似是而非,反而D深明原著嘅朋友就真係睇都一頭烟!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-6-4 08:19 發表
好彩我係對我無乜影響,事關小弟只係睇到日帝月后篇之後就無睇苤A即係又係知D唔知D,所以而家以我齔{度邁誘S覺得幾好睇渦,因為佢似是而非而我又睇到似是而非,反而D深明原著麊B友 ...
"當"您睇左日帝月后都死,小醉娃講過同小劍仙差唔多年齡,赤飛又大過小醉娃,
現時畫到一個阿伯, 一個後生仔....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。