推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

老黃會出天下無敵老祖宗,你撐唔撐

引用:
原帖由 小小力 於 2008-5-8 13:58 發表
睇完<天下無敵小劍仙>,再睇番新龍,咩火雲邪神東方無敵都係廢既,成日話自己幾勁幾勁..
原來單手接得下九陽大霹靂既大有人在!!
火雲邪神??雙手接九陽大霹靂起都起唔到身!!
二十八層天既鐵如山中九陽大霹 ...
我雖然無睇過....但睇描述都知睇左三本之後.....
痴x線到可以御劍飛昇了.........

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-5-9 08:37 發表
今期真係算係幾好睇,打得都幾精彩,畫面都畫得幾靚,保持住呀!
東方無懼嘅九陽霹靂俾人接下,會唔會同佢份人太咸濕有關!
咁咪 黃肉郎 都一樣接到......

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-5-19 04:06 發表
1) 下期王靈登場,有沒朋友記得王靈,在醉拳的結局是點樣的?

2) 馬sir應該沒「地獄門」「萬毒戰神」的版權呵?

3) 赤飛雖然神功大成,不過睇落佢唔係小劍仙個皮!

4) 呢輯故事,會唔會講老祖宗, ...
王靈最後多左幅神甲, 印象中和龍是有關的,著左之後大戰華英雄, 最後贏左....
而 逆天唯我突破xx七重天(打阿鼻魔神都係用四重天)都輸比一隻靈獸............
連芒點異域蚩尤及終極十陽紫龍都係低等貨色...........................................

天下無敵老祖宗!!!一睇個年表就知道編劇哥條友仔功力有限.......
又係有頭威無尾陣之作..........
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-5-20 23:05
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-5-20 23:05

引用:
原帖由 天魔 於 2008-5-20 15:28 發表
我睇過個年表,想睇o下你續條返駁佢........
我睇過個年表就知道佢地夾硬黎, 基本上就算係駁"醉拳"及"舊龍"都係講唔通...
但若果話係新作, 咁"醉拳"及"舊龍"0既讀者睇左真係人都痴x線!!!

我發現左個大問題,但要翻翻書求證....

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-6-3 10:53 發表
咁咪幾好囉,唔好成日搞 “迷”根本人人都估到佢係孤寂,而家成個故事明朗晒!下期有D期待,赤飛大戰小劍仙,九死邪功出場,鐵令公帶埋萬毒戰神殺到,又睇屩I!
逆天唯我係"法剛"個仔, 佢出細時應該係"明鏡宮"剛出現時期.
若果根據年表, ,再加上說過當年三大強者一戰,
王靈及逆天唯我到過香港.

意思是,若果期間再跟舊著, 赤飛及腦魔 早在迷城之戰已死.娃娃死係王無悔手上.另外,魔宗和王靈一戰後被小劍仙捉去種功,後被惜花吸盡功力而死.

故總結來講, 佢地有d跟有d唔跟, 但又唔話憑讀者知, 只要佢地思覺失調知道就得,若果係舊醉拳讀者真係睇到痴x線!!!!!!

ps:若果再睇埋"新龍"就更加人都癲
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2008-6-4 15:48
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2008-6-4 15:48

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-6-4 08:19 發表
好彩我係對我無乜影響,事關小弟只係睇到日帝月后篇之後就無睇苤A即係又係知D唔知D,所以而家以我齔{度邁誘S覺得幾好睇渦,因為佢似是而非而我又睇到似是而非,反而D深明原著麊B友 ...
"當"您睇左日帝月后都死,小醉娃講過同小劍仙差唔多年齡,赤飛又大過小醉娃,
現時畫到一個阿伯, 一個後生仔....

引用:
原帖由 failong 於 2008-6-4 11:30 發表
唔係話小劍仙飛昇失敗...先變老咩?
又"當"佢注意到lee 點!!!
現時最大問題係, 依照年表,黃山之戰後, 1935年夏~1935年未, 半年多的時間,逆天唯我怎樣認識小劍仙, 仲要認佢做徒弟!!!!

原著係當時,法剛和俏紅郎結婚,生了"逆天唯我"暴風兒,知道他是黑牛神降世,引起黑教及明鏡宮搶奪,後被"鐵劍邪神"從"飛魔雷霸"手上奪得, 小劍仙又被"小丑法王"委託去殺"鐵劍邪神"套寶.

小劍仙手抱嬰兒, 從懷中取出"透明臂首", 立時吸入"九天玄陰"之氣, 再加上從明鏡宮"龜神"奪回來的龍珠.
最後把九死邪功及摘斗摩星 合二為一.....

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 冰河 於 2008-6-4 16:27 發表

跟據天下無敵創刊第二版的修正,黃山之戰後至小劍仙飛昇失敗的時間是:1933年未 - 1936年;十三年後1949年初,小劍仙被孤寂喚醒。
年表上說黃山之戰是1935年夏, 我倒想知道6個多月小劍仙怎樣認識到一個
"俏紅娘"尚未懷孕的"逆天唯我"...

引用:
原帖由 冰河 於 2008-6-5 12:37 發表

你鶩茼~表他們已承認錯誤,並在創刊號的第二版中作出修改。
咁天下無敵班人都叫知錯能改, 好過肉王朝錯都要話X自己係"0岩"0既....
仲要自吹一番.....

玉皇朝<00970.HK>完成收購北京汽車代理權
2008年6月26日   04:55:53 p.m. HKT, AAFN

玉皇朝<00970.HK>宣布,已於周一達成收購北京汽車代理業務的先決條件,並於今日完成收購事項。
玉皇朝1月宣布,計劃發行代價股、換股債及現金,以總代價4.02億元,向綦建虹全購北京美合振永及北京德特,獲得北京蘭博基尼(Lamborghini)、賓利(Bentley)及勞斯萊斯(Roll Royce)汽車代理權。(ad)

兩邊都係到炒冷飯, 睇黎都係淡出漫畫, 準備轉行也......
仲有個交易無披露代理權有幾耐, 一般黎講1個代理權唔會超過5年, 睇黎都係又被人搵笨 ,唔係哥行都夠膽做.
玉皇朝真係無人材............ :lol :lol

相關搜索目錄: 汽車代理 汽車

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-7-12 17:13 發表
今期王無忌重生,還出現一個身背寶刀會降龍腿的神秘少年,他會是王靈嗎?
降龍腿舊著得個"惜花"....宜家哥個估計同"王小虎"梗有d關係....
不過編劇有點東扯西扯, 感覺硬掘故事出來...
而且赤飛畫得唔錯, 但王無忌則不堪入目......

今期   王無忌  連  逆天唯我    都知係邊個.....真係離奇.....

引用:
原帖由 ruger 於 2008-7-25 20:43 發表
我想問...呢個咁後生既鐵令公有29層天功力
但係舊龍個陣65歲既佢先有33層功力,係軒轅驚天訣真係咁難練....
定佢之後個幾廿年都冇練過....進步得個4層?
印像中之前講過鐵令公係鐵五郎  仲係小孩年代, 已有36層天, 後來好似5郎有病,
通天聖祖 要拿出他的內丹用來救5郎.......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。