推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 beautiful 於 2020-9-30 15:58 發表

對!真的不可思意,我在這裡已過了很多個中秋。。。。妳有無整月餅呀
日日有整包,但無整餅,間中整色整水,但無整人

引用:
原帖由 扒扒 於 2020-10-1 08:42 發表
祝各位 中秋節快樂
中秋過後,縱使不覺好秋涼,
但四季中,我都係較喜歡秋。

引用:
原帖由 藍蝶 於 2020-10-20 23:14 發表
我都係 鐘意秋天

引用:
原帖由 扒扒 於 2020-10-26 07:54 發表
我都係 鐘意秋天

讓我想起了這首 辛棄疾 的《醜奴兒》:
少年不識愁滋味,愛上層樓。愛上層樓,為賦新詞強說愁。   
而今識盡愁滋味,欲說還休。欲說還休,却道天涼好個秋。

好詩 秋冬天 俾我感覺 有啲唏噓 不過 好舒服
引用:
原帖由 bluedance 於 2020-11-10 11:47 發表

而今識盡愁滋味,欲說還休。欲說還休,珗D天涼好個秋。

引用:
原帖由 藍蝶 於 2020-10-20 23:14 發表
我都好喜歡秋天和冬天, 好怕夏天
☆ 夢裡明明有六趣,覺後空空無大千。 ☆  

引用:
原帖由 扒扒 於 2020-11-11 07:47 發表
我都好唏噓, 睇見香港發生的事情日日唔同日日新。。。

引用:
原帖由 藍蝶 於 2020-10-20 23:10 發表
日日有整包,但無整餅,間中整色整水,但無整人
咁你多啲上嚟整色整水

引用:
今年等冬天來臨等到頸都長

引用:
原帖由 beautiful 於 2020-11-12 05:13 發表

我都好唏噓, 睇見香港發生的事情日日唔同日日新。。。
唔係 以前H香港

引用:
原帖由 beautiful 於 2020-11-12 05:16 發表
今年等冬天來臨等到頸都長
11月7日 星期六 已經 立冬

引用:
原帖由 beautiful 於 2020-11-12 05:15 發表

咁你多齯W謙膃熅膉
我上多謙蒛蛘o唔得呀

引用:
原帖由 bluedance 於 2020-11-10 11:47 發表

而今識盡愁滋味,欲說還休。欲說還休,珗D天涼好個秋。

又休又秋,咬口唔識收。

引用:
後天天氣會轉涼,大家要小心保重身體。

引用:
原帖由 beautiful 於 2020-11-12 05:11 發表

我都好喜歡秋天和冬天, 好怕夏天
我怕凍,幸好香港冬天不算太冷。

引用:
原帖由 chanpowing 於 2020-11-16 20:11 發表

又休又秋,咬口唔識收。
收口就無嘢講喇喎

引用:
原帖由 藍蝶 於 2020-12-13 22:50 發表
後天天氣會轉涼,大家要小心保重身體。
今日 仲清涼 大家咁話

引用:
原帖由 扒扒 於 2020-12-20 08:06 發表
今日 仲清涼 大家咁話
遲來的生日祝福:身體健康﹗生活愉快﹗
明天天氣轉冷,加衣保暖,免著涼﹗

早晨 各位 新年快樂

引用:
原帖由 藍蝶 於 2020-12-29 10:15 發表
遲來的生日祝福:身體健康﹗生活愉快﹗
明天天氣轉冷,加衣保暖,免著涼﹗
早晨 多謝妳
今日 仲凍 妳都係呀

引用:
原帖由 扒扒 於 2021-1-1 08:12 發表
早晨 多謝妳
今日 仲凍 妳都係呀
這幾天開始回暖,天氣算不錯。

引用:
原帖由 藍蝶 於 2021-1-21 17:09 發表
這幾天開始回暖,天氣算不錯。
近日來 天氣適中 舒服

引用:
原帖由 扒扒 於 2021-2-1 07:40 發表
近日來 天氣適中 舒服
不知不覺疫情已延續一年多,農曆新年又快到,過去兩年都外遊去了,今年不能不留在香港。
這陣子的天氣還不錯,有空到郊外去走走,過得還行

引用:
原帖由 bluedance 於 2021-2-3 11:26 發表
不知不覺疫情已延續一年多,農曆新年又快到,過去兩年都外遊去了,今年不能不留在香港。
這陣子的天氣還不錯,有空到郊外去走走,過得還行。
好似見親你都係郊外喎,幾時種好礸瑽r

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。